18 Ekim 2010

Toparlariz, Enseler Pak Kalsin

8 hafta, 13 puan ama ortaya konulan seyler acisindan sorun etmiyorum. Yalniz Nobre ve Toraman'la takimin FQ'su cok dusuyor ve malesef en azindan bir tanesine mahkumuz. Oyunu karsi alana yigan takimlarin topla oynamak icin en fazla zamani olan mevki stoper olmasina ragmen uzun toptan fazlasini uretememek sinir bozucu. Dondugunde Aurelio'nun stoperde denenmesini diliyorum.

Nobre tek vurusluk bir oyuncu. Hucum pres + serseri toplari tek hamleyle kaleye dogru itmek Besiktas rotasyonunun bir parcasi olmaya yetmemeli. Eger Heskeyvari bir sekilde ekmegini emekcilikten kazaniyorsa altipasa gelen ortada topa sicrayan adamlardan olmali. Iki haftadir defansif duran toplarda abuk yerlerde durarak varolus nedenini yalanliyor.

Arkasinda uc isiran orta saha oyuncusuyla hala oyuna agirligini koyamayan 8 m Euro'luk kac 10.5 numara topcu vardir acaba? Benim goremedigim ne goruluyor bilmiyorum ama Yusuf'tan Koybasi'na kadar orada tercih edecegim alternatifler oldugu kesin, ki bu Holosko-Bobo ciftini mumkun kilardi. Holosko'nun sezonun basindan beri en etkisiz olacagi sekilde kullanilmasi kendisini oldugundan cok daha kotu gosteriyor. Hizi alternatif bir silahtir, yenilmemeye ciktigimiz maclarda onemli bir kozdur.

Neyse, onumuzdeki maclara bakmak icin nedenlerimiz var. 26 hafta kala 7 puan fark korkutmuyor. Rakipler geri kosmaya erken basladi. Gelecek hafta bir tanesinin yonetim kurulu hocanin gelecegi hakkinda toplanacak. Trabzonspor stres aninda hata yapar. Bursaspor'da CL'de hirpalanacak. En onemlisi basarili olmak icin Denizli zamanindaki gibi baskalarinin bizim seviyemizin altina inmesini beklememize gerek yok. Kadro tamamlanip beraber antrenman yapilan aylarin sayisi 6'yi gecince takim lige agirligini koyar. Ilk yari sonuna kadar potada kalmak kafi, depara Mart'ta kalkmak en sagliklisi.

11 yorum:

The Eagle Abroad dedi ki...

Abim toramanin yerine ersan, tabatanin yerine yusuf/onur, nobrenin yerine de tekke'yi koyarsin olur biter... Toraman ile nobre arkalarinda her an hazir kita oyuncu olmadigi icin mi boyle oynuyorlar acaba? Bunuda sorgulamak lazim... Dedigin gibi ideal kadroya bir kavussak zaten gerisi gelecek gibi, ama bu sezon bize ideal kadro pek gozukmeyecek gibi... yoksa q7 ile guti'nin olmadigi yerde tabata'ya topcu deniyor iste...

sampi dedi ki...

Dayi nedense Toraman'i banko oynatiyor, bir bildigi vardir demekten baska care yok. Belki saha ici liderligi vs. gibi oyun disi etkenlerdendir. Ersan ve Onur'un kumasi iyi, zaten hoca da yavas yavas Onur'u takima yamiyor. Bu kadar stoper sakatligi icerisinde Ersan'in sadece 1 mac oynamasi garip.

Tabata'nin bu sene yaptiklarinin ucte birini Delgado yaptiginda yuhalaniyordu, o bakimdan da kismetli. Nobre ve Toraman bana gore ellerinden geleni yapiyor, sorun daha cok caplariyla ilgili.

Pamukk dedi ki...

toraman her an haata yapıyor,zapodan vazgeçmemeli stoperde, yetiş ya sivok tabi.

tabatadan cacık olmaz, antidelgadocular buyursunlar izlesinler caponlarını.

şamp yarışı için fbden hiç bahsetmemişsin
biz avrupa sakatlık derken beceremicez sanırım, avrupada olmayanlar daha şanslılar.

tekke artık iyileşsin yeter yahu kaç hafta oldu yatıyor.nobreye mahkum olduk. alt yapıdan birini koysa ondan daha iyi oynar.

ve fiyapı inönü tribünleri. bu sene kombine almadığıma pişman etmiyorlar beni sağolsunlar. her maç futbolcu yuhlama modası çıktı. bu takımı canlı izleyemiyorum üzülüyorum ama bu tribünlerin içinde de kafayı yememek birine dalmamak mümkün değil.

sampi dedi ki...

Pamukkcan,

Keske cift yabanci stoperle oynayabilsek, malesef takimin kurulusu bicimsiz oldugundan yabanci hakki bosaltmamiz gerekiyor.

Delgado'dan bahsederek bazi yaralari acmak istemedim, adami onunde Bobo, arkasinda uc hamalla seyredemedik 4 sene boyunca hala inanamiyorum. Su "10 numara costuran" taktikte Tabata'yi seyredince capsizligi daha iyi anlasiliyor. Palermo'nun ona verilen paradan daha azina Pastore'yi aldigini dusunursek esekligimize doymayalim.

FB'nin dengeli bir takim olmasi icin iki seneye ihtiyaci var, kadrolari dar ve ortasahanin gobeginde sorun var. Momentum kazanirlarsa goturebilirler ligi ama gelecek hafta GS'li futbolcular hayatlarinin macini oynarsa birden kaosa suruklenebilirler. Cok pamuk ipligi bir takim ve hocalarina guven sorunu var.

Nobre hakkindaki goruslerine katiliyorum. Sorun su ki altyapidan birini koyunca hemen olmuyor. Cocuk heyecanlanacak, bir de fiziksel mucadele aliskanligi olmadigi icin 75'te kramp girip 90'da lif koparacak falan. Onur Bayramoglu'nun bandira bandira oynatilmamasinin bu bakimdan faydasi var mesela, henuz gelisim surecindeki birine darbeye maruz kalacagi pozisyonda (forvet, kanat) yavas yavas forma vermek lazim. Tekke gelince Nobre sorunu buyuk olcude cozulur, sezon sonunda da gider muhtemelen.

Ben son 8 senede 5 maca bile gitmemisimdir, tribunden hayli koptum. Arsizlik dizboyu, yabanci taraftar transfer etmemiz lazim galiba. Soyle Ingiltere 3. liginden gol kacirinca alkislayan sari disliler gibi cekirdek bir grup :)

Şairler Parkı dedi ki...

Holosko konusunda iyi niyetlisin Sampi. En büyük sorun bana göre heyecanını kaybetti. Eskiden hırslı bir yüz ifadesi olurdu. Çokça zamandır yok. Geçen sene evimizdeki Ts maçında penaltı pozisyonunu hatırlıyor musun? Hani Holosko'nun vurduğu, Egemen'in eliyle müdahele ettiği. O anın 2 adamından biri Holosko. Ve tek bir hareketi yok. Statta kıyamet kopuyor, yedek kulübesi yan hakeme koşuyor, takım arkadaşları keza öyle. Holosko öyle bakıyor. Bunun açıklaması profesyonellik olamaz. Çok güzel para alıyor bizden. Hayatının sonuna kadar hem kendisine, hem ailesine yeter. Bunun rahatlığı ile tembel topçu kadrosunda artık.

Nobre, yerli statüsünün ekmeğini yiyor. Yabancı olsa görürdüm, bok kalırdı takımda.

Tabata, gözüme görünme koçum.

Devre arası bizim stoper mevkiinde hareketlilik olabilir. Schuster'in Ferrari'ye bakışı belli. Bizim esmer oğlan da kendine bakmıyor uzun zamandır, bu da belli. Ocak da Sivok dönüyor. Stoperde 3 yabancı oluyor. Ferrari'ye güle güle denebilir. Yerli takviye yapılabilir.

Onur, yavaş yavaş takımda süre alıp, yerini sağlamlaştıracak. Can-ı gönülden inanıyorum buna.

Rıdvan, Necip, İsmail, Onur... Şanslılar Schuster ile çalıştıkları için.

Çok olumlu düşünüyorum, yemin ederim pozitif insan oldum. Konu üstelik Beşiktaş:) Oyuncuları yuhalama konusunda saçmalayan taraftar, hoca konusunda bu desteğini devam ettirirse " güzel günler göreceğiz çocuklar ".

Ege

sampi dedi ki...

Ege,

Holosko'daki depar yetenegi takimda bir tek Q7'de var, potansiyeli yuksek ve kaymaginin tadina 2008'de baktik. Bitiricilik, oyun olgunlugu vs. gibi eksiklikleri var, bunu tamamlamak icin daha fazla sure almasi ve kendine guvenini kazanmasi lazim. Fazlasiyla mulayim biri, Sabri tokatladiginda da arkasini donup oyununa bakmisti. Heyecanini belki yedeklikten dolayi kaybediyor olabilir ama onu kazanmaya calismaliyiz bence hala.

Nobre & Tabata'da hemfikiriz. Ikisinin de tutar yani yok, Batuhan'i on kere tercih ederim Nobre'ye butun yaramazliklarina ragmen. Eger Ferguson Ronaldo'yu adam ettiyse, Balotelli gecen sene 3 kupanin bir parcasi olduysa Batuhan da elbet dizginlenebilirdi, ama kolay yolu secip kestirip atmayi tercih ettik. Pastore'nin Tabata'dan daha az maliyetle neler yaptigini gordukce insan cok bozuluyor.

Ferrari'nin yerinde olsam, gecen senenin en faydali adami olmusken sezon basi gonderilmem sozkonusu olsa buyuk ihtimalle ben de sarardim. Yine de iyi topcu, takimin ideali ne olursa olsun Sivok + Ferrari'dir gozumde. Sivok'un baglari koptuktan sonra hemen formda donecegini ummamak gerekir. 3 ay yuruyemeyen futbolcunun takima entegre suresi cok uzun olacaktir, buyuk ihtimalle bacaklarinin cevresi 3 cm daralmistir. Ocak'ta tam kapasite katilacagini sanmiyorum.

Gencler hakkinda ben de umitliyim, yavas yavas yer edinecekler elbet. Koybasi'nin sol bek temeli yok, o biraz ters is. Neyse ki Delinho 45'ine kadar oynar.

Takimla ilgili dusuncerlerim olumlu, ama sadece futbol kismiyla sinirli. Galiba hicbir zaman her yonuyle sevdigim kulup huviyetine donemeyecegiz. Saglik olsun, hersey diledigimce olsa Bulent Arinc'i ismen bile olsa tanimiyor olurdum.

Yorum/katkilar icin tesekkurler.

Pamukk dedi ki...

holosko "paramı alıyorum banane" havasında uzun zamandır

sampi dedi ki...

Pamukk,

Formsuz oldugu ortada, yalniz bunun bircok bileseni oldugunu dusunuyorum. 2008'de cogu kisiden az para alirken en cok katkiyi yapan isimlerdendi, temiz de bir adam onun icin zannetmiyorum oyle oldugunu. Yoksa 3 kurus fazlasina Katar'da da oynayabilirdi.

Formsuzluguna gelince:
1) Yanlis yerde (sol acik) ve az miktarda oynuyor. Kendi ozelliklerinin parladigi bir alan degil, uzaktan sutu ve ice calimi yok.
2) Yabanci sorunu yuzunden rotasyona girmek zorunda.
3) 2009-2010 facia sezonunda cok ciddi sakatlandi ve gecen seneyi kaybetti.

Yatirilan ciddi bir sunk cost var (bonservisi 5 m Euro + 2 oyuncu), onun icin kusmek icin biraz erken geliyor bana.

Viyana deplasmaninda savunmanin arkasina oyle kacacak baska kac tane oyuncumuz var?

Pamukk dedi ki...

holosko için daha bize gelmeden manisadayken "parayı kim çok verirse ona giderim" laflarını duymuştum bi arkadaşımdan belki de onun etkisidir düşücenlerimin sebebi.

ama hiç üstüne koyamadan bu sene helle fena geriledi. sene başındaki yabancı sorunu, kim gidicek kaosunun da etkisi vardır. solda oynaYAmaması da, kendini göstermek için bencil olması da vs vs.

temiz saf adam sahada zaten vur kafasına ekmeğini al gibi duruyor. hırsını kaybetmiş. denizli zamanı daha çok çabalıyodu sanki..

sonuçta doğru başka adamımız yok ama o bunun farkında olmasın ve lütfen biraz kçını yırtsın:)

sampi dedi ki...

Pamukk,

Yabanci isci statusunde oldugum icin o konuda Holosko'yla empati kurabilirim. Bir sicrama yaparken kariyer + maddiyat elbette ki on planda. Yalniz orada zaman gecirdikce, cevreni tanidikca ve saglikli bir isci/isveren iliskisi kurulunca bulundugun yerden memnun oluyorsun. Sayet Holosko teklif gelse elbette ki BJK yerine baska bir takimda oynayabilirdi, adamin Cekoslovakya'da MAF doneminden etkilenecek hali yok. Ancak transfer olduktan sonra tribunleri ve takimi benimsedigini dusunuyorum, cifte kupa senesinde icerdeki FB macinda isyan eden yegane insandi mesela.

Bu seneki formsuzluk/isteksizlik duzelir umarim. Ona basarili olma imkani sagladigimizda karsiligini verecegine inaniyorum ben hala. Kendisine olan sempatimden dolayi fazla optimist olabilirim. Ali Tandogan'lardan sonra mulayim adamlara daha bir gonul gozuyle bakiyorum galiba.

Filipcim kesin yorumlari okumussundur sen de beni utandirma. Delinho ne iciyorsa otlan biraz.

Pamukk dedi ki...

söylediklerine katılmakla beraber, holoskoya sempatisi olmayan sayısı çok az zaten ben de seviorum keratayı:) azcık kendine gelse affedicem :p