10 Ekim 2009

Fatih Terim'in Kadro Secimi


Dunya Kupasi elemelerinde adam gibi top oynamadik. Avrupa Sampiyonasi'ndaki mucadele gucu ve mental kuvvetten yoksunuz. Herhangi bir iskeletten soz etmek mumkun degil. Son gunlerin moda deyimiyle B planindan K planina kadar dusunulmus ama A plani kesinlikle yok. Bunlarin hepsini gectim.

Top yuvarlaktir, rakipler iyi asildi yenemedik, oyuncularimiz formsuzdu vs. diyelim, o da kabulumdur. Yalniz milli takim teknik heyetinin aciklamasi gereken birsey var. Elenmisiz artik, ati alan Uskudar'i gecmis. Bundan sonraki hedef Avrupa 2012'de zuhrevi hastalik kapmamak. Bu durumda Ceyhun Eris'le Yusuf Simsek'in oynamasinin nasil bir mantigi olabilir? Diyelim ki ikisi de 3'er gol, 4'er asist yapti. Ne kazanabiliriz ki? 2.5 sene sonra Yusuf'u Bodrum'daki emeklilik yazligindan milli takima cagiracagiz herhalde. Bu kadar miyopluk bunyeye zarar.

Bir an evvel 2012'deki turnuvada nasil bir takim tasarliyorsak beraber oynatip kaynastirmamiz lazim. Bu Aydin Yilmaz olur, Serdar Ozkan olur, Sercan Yildirim olur, hic farketmez. Ceyhun Eris olmadigindan eminim sadece.

4 yorum:

Othello dedi ki...

Mesut Almanya'nin yildizi oldu, Nuri Sahin garibim hala forma bekliyor.

QuaresmA dedi ki...

esas sorun iskelet oluşturmakta, ayda yılda bir toplanan oyuncuları mümkün olduğunca birbirine kaynaştırmak lazım ama her elemede 50'şer oyuncu oynatarak olmaz tabi bu.

sampi dedi ki...

@ Quaresma:

Katiliyorum, zaten A plani yok derken onu kastetmistim.

Takimin bir iskeleti olur, ama hedef macta cok formda bir oyuncu oynatirsin, onu anlayabilirim. Mesela Ilhan Mansiz 2002'de takimin bir parcasi olmamasina ragmen form duzeyiyle tek senede kendine yer bulup basarili olmustu. Ama elendigin turnuvada 35yasindaki cilingir oynasa ne yazar, muthis oynasa bile neyi degistirir bir tek Fatih Terim biliyor galiba.

Redman dedi ki...

Yalan olmasin, maci seyretmedim. Sampi'nin yazisini gorunce fark ettim Ceyhun'un oynadigini. Haberim olmasa, Ceyhun Gulselam oynadi zannederdim macin raporunu okudugumda.

Yorum bile yapilacak turden bir hareket degil hakikaten. Ceyhun Eris nedir yahu?

Bu arada Mesut demis Othellocan, Serdar Tasci da eklenmeli oraya. Bugun -hak ederek- Onder oynuyorsa savunmamizda oturup dusunmemiz gerek.