1 Kasım 2009

Maradona/Napoli = Ferrari/Besiktas


31 Ekim'de mac saatinin aksam 8 olmasinin hicbir mantigi yok. Havayi suyu gectim sahanin aydinlatmasina verilen paraya yazik. Arabistan degiliz ki yilbasi gecesi Taksim'de turist goren hanzo yuzustu yere dustugunde petrol ciksin.

Bir oyuncu takiminin kalite ortalamasindan bu kadar yukarda olabilir ancak. YouTube'dan Maradona'nin Napoli macerasi videolari tadinda bir Ferrari performansi seyrediyoruz bu sezon. II. Hincal Demirkol bakalim ne zaman hakkini teslim edecek kendisine. Hem kafasi calisiyor, hem ayaklarina hukmediyor, hem de gunduz feneri forvetleri omuz koyup top calabiliyor, gercek bir savunma sanatcisi. Keske staddan seyredebilsem.

Takimin geri kalanina gelince Ankaragucu macinda vasati asamadik. Ancak Fink'in orta sahaya eklenmesiyle Ersnt daha serbest oynadi ve takima ozellikle topa sahip olma alaninda katki yapti. Zaten onceki tecrubelerle sabit bir gercek, tekrar kanitlanmasina gerek yoktu. Mustafa Denizli Kasimpasa macindaki topla oynama yuzdesiyle bugunku daha kaliteli kadrolu Ankaragucu karsisindaki orani karsilastirirsa sahanin gobeginde adam markaji yapan bir kazmanin maliyetini daha iyi anlayacaktir.

Ankaragucu fiziksel kapasitesiyle BJK'ya kafa tutacak seviyedeydi. Diger Anadolu takimlarindan farkli olarak (I. Melih'in hediyesiyle) genis bir kadroya sahipler, onun icin 60'tan sonra dayak yiyen boksor tadi vermek yerine takviyelerle canli kalabiliyorlar. Ornegin elimizden kacirdigimiz Aydin Karabulut (buyuk ihtimal satilmasinin da verdigi hirsla) ekmek cikarmaya hayli ugrasti. Mis gibi sol kanat yetistirip faydalanamamak ozellikle 35'lik Yusuf'un 75'ten sonraki hali ve takasla aldigimiz sag bekin 4. alternatifimiz olusu nedeniyle cok uzucu.

Takimin ileri ucu toplu halde sezonun yarisini formsuz gecirince 1-0'a sevinmek gerekiyor malesef. Carpmada 1, toplamada 0 Nobre surekli 2. viteste kosup hakeme itiraz etmek disinda birsey yapamadi. Depari yok, calimi yok, son vurusu yok. Calis didin bogus bir yere kadar, topa biraz hukmedebilmesi lazim tek forvet oynayan bir oyuncunun. Bir an evvel Bobo'nun, satacaksak da Batuhan'in o bolgeye gecmesi lazim, boyle olmayacak. Nihat'la Tello kapasitelerinin golgesini oynamiyor, nedenini gercekten cok merak ediyorum.

Ekram Dag'in karsi karsiya pozisyondaki sutunun taca bile cikmamasi gecenin akilda kalan enstantanelerindendi. Tahta ayak derken aynen bunu kastetmistim. Bek rotasyonunda yer alirsa anlayabilirim ancak kaleden uzak dursun lutfen. Bir de kendine guvenine hayranim, ters ayakla ceza alanindan acaba antrenman dahil hayatinda kac kere kaleyi tutturmustur ki resmi macta deniyor. “Simdi sol ayagimla yapistirsam ampul gibi asar sonra da taraftara falan kosarim kral olur” diye dusunmus mudur? Belki de o an Sarbi gibi “hissetmistir”, bilemiyorum.

Ismail Koybasi oley. Onunde Yusuf olmasina ragmen bir kanadi tutmak, ataga destek vermek, buna ragmen kontralarda en gerideki adam olmak her babayigidin harci degil. Fiziksel gelisimini gozeterek ilk 11'de yer verilmeli bence. 19 yasinda bir ayda 8 maca cikinca safti kayan Serdar Kurtulus gibi asiri zorlamadan takima monte edilmeli.

Telafi maclari surecine girerken kanser olarak da olsa aldigimiz galibiyetler gercektem cok onemliydi. Bence takimin kapasitesi ve mentalitesi kritik maclarda oyunu tutacak seviyede. Tavsanlarla takim sabote edilmezse, yuksek konsantrasyonla Wolfsburg'a bir sans golu itelersek sezonun seyri degisebilir. Seyircinin golden sonra yonetime sallamasi da ayriyeten sevindirdi. Ocak ayina kadar boyle devam eder kismetse.

5 yorum:

The Eagle Abroad dedi ki...

Öncelikle uzun bir aradan sonra tekrar post attıgınızı görmek güzel diyelim ve insallah ferrariyide statda izlemek nasip olur diyerek sadede gelelim.

bence bugun Ismail Köybasını ne kadar çok tuttuysak onun bu denli iyi bir performans sergilemesinde o kanatta iyi anlastigi bir oyuncu oldugu icin desek dogru olmazmi? Yani ismail her araya kactiginda guzel zamanlamalarla pas atan yusufun hicmi emegi yok? Tabatanin Boboya attigi bir arapas neredeyse auta cikacakken, ki aynisini eskisehirmacinda ilk yaridada nihata yapmisti, yusufun bu ozelligini neden gormezden geliyoruz. Tamam Ismailde iyi hos cabasi gayet mukemmel ama, yusufunda hakkini yemeyelim. Kimisi kosacak, bknz. Ernst, kimiside oldurucu paslar atacak, takim olmanin ozelligide bu olsa gerek...

sampi dedi ki...

Beraber izleriz insallah. Kismetse gelecek sene H1b vizem bitince donuyorum. Sizin deplasman planlari uzun vadeli galiba?

Yusuf'un kadife kramponlari tartisilmaz, ancak 35'inde aldigi role iyi bakmak lazim. Su anki fiziksel kapasitesi oyuna sonradan giren rol oyuncusu/cilingir duzeyinde. Arapaslarinin maliyeti oyunun geri kalaninda rakibi bogamamak, dis gecirememek vs. Bana kalirsa Yusuf ona harcanan parayi cikarmistir, ayriyeten emegine saygimdan dolayi kadroda da, basimin ustunde de yeri vardir. Zaten bir onceki yazida "Tabata'yla Yusuf'un Ekrem'le Toraman'la sinerji yaratmasi Amerikali bir berberin adam gibi sac kesmesinden bile daha dusuk bir ihtimal" demistim, Yusuf'un oyun zekasini overek. Geldiginden beri de canini disine takarak oynuyor cigerleri elverdigince. Eger genc olsa takimi onun ustune kuralim bile derdim FB'nin Alex'e, Hull'un Geovanni'ye yaptigi gibi. Ama su asamada pili 60'ta azaliyor, 75'te bitiyor. Gerci 75 dakikada Nobre'yle Tello'nun toplamindan daha fazla is yapiyor, o ayri.

stalker dedi ki...

benzer şeyler yazmışız hakkaten sampican.pazar günleri benim antika pc sınırlı sayıda siteye erişim sağlıyo sağ olsun, bunları okusaydım bayağı bi kırpardım yazdıklarımı :)

ben ekremden bi şekilde umutlanmıştım. ljungberg benzeri performanslar çıkarabileceğini düşünmüştüm, ama avrupa tedrisatı da yetenek olmayınca bi yere kadar. kendisi 442 hayallerime ket vurdu son 2-3 maçtır..

maçın günü-saati konusunu tartışmak ise tr olunca anlamsız.. hadi cumayı geçtim, maçı gündüze alsanıza kardeşim. zaten yağmur-çamur- soğuk-rüzgar akşam vakti adamın anasını ağlatıyor deniz kenarında..dicitürkün kucağına oturmuş gidiyoruz..

sampi dedi ki...

@ Stalker

Aklin yolu bir, benzer seyleri dusunmemiz normal. Keske Denizli de herkesin gordugunu ben farkli gorurum demeden takimi normallestirse, fanteziye kacmasa.

Ekrem'in futbol altyapisi eksik. Fizigi ortalamanin ustunde, hem guclu hem yere saglam basiyor. Ancak baktigi yere top atamadiktan sonra pek bir ise yaramiyor. Sag bekte donusumlu olarak oynarsa ses cikarmam ama sag acik icin yetersiz.

Senin kombinen var degil mi? Tribunden bakinca daha net gozukuyor bazi seyler. Ben en son 2-1 kaybettigimiz PAF takimla cikmaktan caydigimiz Sivas macina gitmistim.

Unknown dedi ki...

Dunku macta goruldugu uzere denkleme Ernst'i de yerlestirmek gerekiyor sanirim.