1 Aralık 2009

Sezon Oncesi Plana Donus

4. hafta sonunda, GS macindan once Denizli'nin inandigim bir yolda oldugunu belirtmistim. Sonra beni ofsayta dusurerek olusturmaya calistigi rijid iskeletli kontra takimini orta sahaya kazma dikerek ve yalandan santraforlar oynatarak sabote edecegini bilemedim tabii. ASY faciasi, akabinde %42 topa sahip olma oranli Kasimpasa maci gibi felaketler atlatti takim.

4 Eylul'de sunlari yazmisim:

- "Gecen sene sonuc alan igrenc, iskeletsiz, akilsiz futbol yerine Mustafa Denizli yeni bir model ortaya koyuyor. Yeni sablon tamamen ust seviye maclara yonelik. Hedef kuskusuz CL'de favori kafasi yarmak."

- "(BJK) kendi yari alanina cekilip oyunu sikistirabiliyor. En son Lucescu doneminde gordugumuz ve sahsen ozledigim bir ozellik. Top kapilinca dikine oynaniyor ve oyun hizlandiriliyor. Gayet modern bir yaklasim, kontraya dayali direncli futbol."


- "Sablon oturacak, takim meyve verecek. 4 lig macinda 1 gol yiyen takimda isik vardir. Enseyi karartmayalim."

Su an itibariyle kadrosunu esitlikci kullanan, sahane bir seri yakalamis bir BJK var. Efsunlu TS maci ve Gokhan Gonul'un penaltisinin atlanmasi (seyretmedim ama herkes penalti diyor), Denizli'nin futbolun basit gerekliliklerini uygulamasiyla birlesince takim potansiyelini yansitmaya basladi. En onemlisi Old Trafford'daki oyun anlayisiyla Sivas deplasmani ortustu. Hem dizilis, hem de kontrataga dayali - Mourinho Chelsea'sinin en ust duzeyini oynadigi- oyun sistemi ortaya konmakta. Sivas karsisinda %50'lik topla oynama oraniyla 9'a 2'lik bir gol pozisyonu ustunlugu yakalamak bu sistemin bir getirisidir. Su anda ayagi top yapan iskelet 4-5 pasla rakip ceza alanina kadar gelebiliyor. Bitirici Bobo olunca da skora centik atiliyor.

BJK'dan rakiplerini pas manyagi yapmasini beklemiyorum. Arkada Isvicre peyniri defansla 7-3 kazanmak da cazip gelmiyor. Arkayi tut, set defansi oturt, alan daralt. Kontrayla efektif hucuma cik, bilegi yumusak, kosu zamanlamasini ayarlayabilen forvet ve onu besleyebilen yaratici oyuncularla sonuca git. Bu hem sampiyonluk, hem Avrupa'da basari icin bir formuldur.

Denizli'nin kafasinda ne olup bitiyor kendi de bilmiyor. Nobre'yi 10 mac ust uste hedef santrafor oynatip Toraman'i tekrar on stoper yapabilir, onun icin kendisine pek guvenemiyorum. Erken oten horozu yaraladilar simdiden, onun icin temkinli olmak lazim. Ama hoca boyle devam edip tavsanlarla istikrarin getirilerini sifirlamayacaksa, kadroda istikrar, sistemde istikrar, hocada istikrar diyorum. Lig su andaki puan siralamasiyla bitip 2. olsak bile benim inancim bu sablonun getirilerinin sampiyonlugun kacirilmasinin dezavantajlarindan agir bastigidir.

Istikrar olmamasi gereken tek yer yonetim. Gonul isterdi ki Murat Aksu'da Bobo'yu Turk yapma ihtimali disinda bir isik olsun. Kafatascilik gibi olmasin ama kup kafalilardan cacik olmaz, benden soylemesi.

Taraftarin Wolfsburg karsisinda 3-0 yenikken yonetime yaptigi protesto ayni oranda FB macinda 3-0 galipken yapilmazsa anlamini yitirir. Tabelaya bak, yonetime salla metodu hic saglikli degil. Puan tablosunun bazi seylerin ustunu ortmesine izin vermemek gerekir.

2 yorum:

Othello dedi ki...

Dayanamadin yazdin yazini. Puaninizi kaybettiniz. Ne ugursuz taraftarsin sen olm.

sampi dedi ki...

O degil de babam eve gidene kadar Eskisehir celmeyi takti...