31 Mart 2010

Chambana 1 - Temassizlik Var


Haftasonunu universite koyume egitim gonullusu arkadaslarimi ziyarete gittigimde zorla schadenfreude yasatacaklarindan habersizdim.

Son iki haftayi Goodfellas filminin finali gibi gecirdim. Analojide ensedeki helikopter binayi teslim ettigimiz musteri oluyor galiba. Oradan oraya kosusturup rotuslari bitirmeye ugrastim. Baktim olmayacak cuma gunu aldim elime fircayi, THX 1138 film setinden hallice bembeyaz cop odasina dalip herseyi daha da beyaz yaptim (ustum basim dahil).

Cuma aksami ortamdan uzaklasmak farz oldu. Dunyanin en duz yolu I-57'de iyi yanda tarlalar, kulagimda kah Bobi Marley, kah AC-DC, tembel V8'in homurtusuyla kafa dinledim. Arabalari bu yuzden cok seviyorum galiba. Terapi gibi geliyor fiziki uzaklasma.


Dunya'nin merkezi Champaign-Urbana'ya varir varmaz yola cikmadan once aldigim Fifa 2010'u oynamaya basladik. 1 konsol, 4 apaci, 2 takim: ne kadar kazma olursaniz olun eglence vaadeden bir formula. 8 sene once universiteye geldigimde 2. sinifta olan Othello'nun hala kampuste barinmasi garibime gitse de ortalama 3 senede bir diploma aldigi icin kabul edilebilir bir durum. Yalniz elektronik muhendisligi bolumumuz zayif galiba cunku butun elektroteshisleri "temas" uzerine. Subarucan'in saati bozulunca temassizlik olmustur. Bilgisayarim calismiyor derim, yine temassizlik yine temassizlik. Yengenin arabasinin kornasi surekli calmaya baslayip komsulari uyandirdiginda bu sefer "temas var" teshisi koymustu. Demek ki fazla teknik seyler okuyunca hersey 1 ve 0'a indirgeniyor. Nitekim there are 10 types of people, those who understand binary and those who don't. Ayrica there are 2 types of people, those who like Journey and liars (bunu New Orleans'da bir santorden duymustum). Bu durumda ben yalanciyim.

Fifa 2010 gayet olmus. Avantaj oynatip pozisyon bitince sari kart gostermeler, oyuncu hareketlerinin fizik kurallarina uygun olmasi, genel oynanabilirlik vs. PES'ten ustun. Calim atmak biraz zor, Messi falan insan. Turk liginin olmasi hos detay olmus. Holosko feci yardiriyor.

Othello'yla ben takim olduk, karsimiza Cahil ve Gorev Adami'ni aldik. Cahil'in beraber aldigimiz ve cozum kitabi sayesinde gectigimiz dersin asistanligini yapmasi ancak 2. sinif filmlerde olabilecek bir tezat. Labaratuarda aleti calistirip eve PS3 oynamaya gelerek arastirma yapan makine muhendisleri olduguna inanmak istemezdim. Ar-geci diye aldik camasir makinesi cikti. Gorev Adami'nin tez yazmasi gerekiyordu ama misafir bilinciyle oyun oynamadan edemedi. Kendisi futboldan pek hoslanmiyor, ancak dogustan oyuncu oldugu icin kotariyor. Karsi takim pozisyona girdiginde Cahil'i kaleciyle karsi karsiya birakip Gorev Adami'nin oynattigi adami savunmaya gidiyorduk. Ivesa'nin kalede devlesmesiyle Arsenal'e bayagi kafa tuttuk Eskisehirspor'la.

Yaptigimiz diger eslesme GS-FB macinin ozeti gibiydi. Chelsea olarak yagmur gibi geliyorduk, derken Man Utd dandik bir atakla cat diye tikiyordu golu. Hep ezip cogunlukla berabere kaliyorduk. Alex Hoca ne yapiyorsa EA Sports cozmus demek ki.

Kampusun fiyat/kalori performansini cok ozlemisim. Yardiradur DP Dough. Calzone'a gel.

1 yorum:

Othello dedi ki...

Arsene Wenger, evladi gibi yetistirdigi takimin macini iki Turk'un lop yumurta yiyerek izledigini bilse hayatin anlamini sorgular.