26 Ekim 2010

Kimyayi Tutturmak Kimin Gorevi?


Rijkaard'i samimi olarak Turkiye'nin ayagina gelen bir firsat olarak goruyordum. Adama gosterilecek kayitsiz sartsiz guvenin elbet takimi ileri goturecegini, yukselttigi cita sayesinde diger takimlarin da bu isten faydalanacagini umuyordum. Ama adam gostere gostere kovuldu, nedeni de yuzsuzce kimya uyusmazligi olarak gosterildi.

Ortada yanlis ustune yanlis var, kisaca deginip detaylara girmeyecegim. Sinir bozucu ve elle tutulur bir tarafi olmayan bir durum cunku.

Oncelikle direksiyona birini koyup tekerleklere nereye giderseniz gidin derseniz direksiyonu islevsiz kilarsiniz. Kendisine tavir alan oyuncularin dedigi oldu sonunda. Demek ki Rijkaard hukumet olmus ama iktidar olamamis. Direksiyondayken elbette hatalari olmustur soforun (Elano'yu kazanamamak, kadro istikrarini saglayamamak gibi). Ancak sorumlulugun cogunu onda goremiyorum cunku yonetimsel kararlarda ne kadar agirligi oldugu tartisilir.

Basarisizlik nedenlerinin hala iyi tartildigini zannetmiyorum. Bu sezonki basari iki FB macina indirgenmisken elbette herkes canini disine takti, aksi dusunulemezdi. Hagi geldi ruh kazandik kadar sacma birsey olamaz, sanki Kadikoy'e giderken daha once hic hirslanmamisti takim. Hatta 10 senedir sorun buyuk olcude asiri motivasyon denilebilir.

En onemlisi de yonetimin her seferinde zeytinyagi olabilmesine inanamiyorum. Kimyasizlikmis. Kimyayi tutturmak kimin gorevi? Teknik ekip, taraftar, medya, kadroyu yapici bir sekilde ortak paydada birlestirip butunluk saglamak masore dusecek degil. Bir yonetim 5 kere ust uste kimya tutturamiyorsa isi gucu birakip emekli olmalidir. Who watches the watchmen gayri?

Yem olan hocalara uzuluyorum en cok. Skibbe gibi parlak bir adam, Bulent Korkmaz gibi (benim sahsen sevmememe ragmen) bayrak adam, Rijkaard gibi dunya degeri resmen cile cekip saclari beyazlattilar.

Bakalim Hagi'yi kovduklarinda "icikiciyayatata" cagrisina hangi enayi cevap verecek?

1 yorum:

The Spirit of Turkey dedi ki...

Süper yorum,
bir de iyi tarafı var,
bu yöneticiler sayesinde futbolun hayatımzıdaki önemini olması gereken düzeye çekiyoruz