24 Ocak 2010

Legally Blond Beckham ve Ekurisi Zafer Borriello Biryol


Inter'in Milan'i doverek basladigi mucadelede siklet farki acikca ortaya cikti. Kanatlara acilan hareketli Inter forvetleri kenardan Maicon, ortadan da Sneijder tarafindan desteklenerek surekli pozisyona girdi.


Bebeto bekler, Lazio'nun 10 sene onceki rotasyon sol bekinden devsirme stoper ve birkac firin daha ekmek yemesi gereken Silva'yla titrek bir defans hattina sahipti Milan. Personel bakimindan cok ciddi eksiklikleri var. Kaka'dan gelen paranin dengeli ve akillica kullanilmamasi nedeniyle asimetrik bir kadro kalitesine sahipler. Yedek forvetleri Huntelaar ve legally blond David Beckham'dan elde edecekleri performansin maliyetlerinden daha az olacagindan eminim. Hos Huntelaar'i kesen adam Zafer Borriello Biryol oldugundan dolayi bir ihtimal Klaascan Pato gelene kadar forma bulabilir, o surecte denk gelirse birkac centik atabilir. Ancak Seria A'nin gidisatini etkileyecek sertlikte ve kalitede degil.

Inter, mantikla kurulabilecek en iyi takim bence yeryuzundeki. Bu kadar fiziksel olarak dominant adamdan kurulup teknik/taktik ve bireysel yetenek fazlasi veren takim yoktur. Su anki en iyi 50 futbolcudan 10'una sahipler diyebilirim. Barcelona'yi ayri tutmak lazim tabii cunku onlar mantikla aciklanamayacak seyler yapiyor ve oynadiklari futbol nasil oluyorsa futbolcularin kapasiteleriyle degil Allah'in takdiriyle limitli. Cebrail Pep'in kulagina mi ufluyor nedir mistik olaylar donuyor. Sevilla macinda Xavi Pedro'ya resmen kun dedi 7 kisiyi oyundan dusuren arapasiyla.
Dusunun ki Inter'in stoperlerinin bitiriciligi ZBB'den daha ustun. Yavsaklik ve ulkesinden gec donmekle unlu 10 numara pozisyonunda orta sahayi tavuk gibi keken Sneijder var. 26 yasinda neyse o kadar oynayan 1926 sac modelli Zanetti (bir zamanlar blog yazan Redman'in anlatimiyla Ibrahim Uzulmez'in olamadigi hersey), seyrettigim en cok yonlu 5 oyuncudan biri Cambiasso, 7 cigerli Maicon gibi insan ustu oyunculari var. Takimin hem defansif hem de ofansif yuku cok demokratik (belki de cok sosyalist?) dagiliyor. 60 dk 10 kisi, 5 dk 9 kisi oynayan takim Milan derbisinden sonra bu kadar sevinmeye enerji bulamamali.


Bulent Yildirim'dan hallice hakemin maci katletmek icin herseyi yapmasina ragmen Inter oyun disiplininden kopmadi ve sinirlerine hakim oldu. Abes kart kararlari verdi ve terazisi kesinlikle gelgitliydi. Inter adam eksikligini alan parselleyerek geriye cekilmek suretiyle kompanse etti. Oyle ki Milan'in orta yapabilmesi icin bile Ronaldinho'nun milimetrik pas atmasi gerekti. Uzaktan sut ve doldur bosaltla yarim pozisyon elde ettiklerinde (kolpa penaltiyi da ekleyebiliriz) bu sefer dunyanin en iyi 5 kalecisinden birine takildilar.


Leonardo'nun tipi 15 senedir nasil degismemis anlamiyorum ama sene sonuna dogru sacinin beyazlayacagini tahmin ediyorum. Bu kadar yama isteyen bir kadroyla ortaya koyabilecekleri cok sinirli. Pato, Ronaldinho, Seedorf, Gattuso, Nesta ve Pirlo'nun saglikli olarak senede 30 mac oynamamasi halinde lig 2.'ligi bile basari sayilmalidir. Yapmasi gereken ilk is Beckham'la Erhan Guven'i takas etmek, sonra da Erhan'i Bursaspor'a ucretini vererek kiralamaktir (YD metodlarinin bile ise yarayabilecegi durum varmis demek ki).

9 yorum:

SirEvo dedi ki...

Beckham iyiydi bugün yav?

sampi dedi ki...

Butun mac sag acikta beles bekleyip muz orta yapmak (ki ortalarin ikisi ucu belki hedefi buldu) bence yetersiz bir performans. Ciddi bir kondisyon eksigi var ve agirlasmis. Bu seviyenin oyuncusu degil artik kanimca. Italya ligi topcusu hic degil.

Bay Kerahet dedi ki...

Beckham kabus gibiydi valla. Bu sezon performansları baz alırsak İngiliz milli takımının sağ kanadı Beckham değil Lennon falan olur. Beckham da bir dünya kupası daha göremeden Armani'ye manken olur (:

sampi dedi ki...

Dunya kupasina goturulmesi bile gereksiz bence. Lennon hakkaten cok formda, Walcott da yedekleyebilir. Belki sov icin goturulup imza dagitir, FA biraz ekmek yer. Baska da faydasi olmaz.

Tifil David'i DoReMi'ye bile manken yapmam. Cok saygisizlik da yapmayalim gerci sarikafalara, neticede sarisin bayan uretimine katkilari var.

The Eagle Abroad dedi ki...

Bence Hoca faktörü çok etkiledi.. Beckham'ı sag çizgiye ve ronaldinho'yu sol çizgiye hapseden bir sistemel oynadı milan. Böyle oluncada önlerindeki sıkı defansa takıldılar. maç boyu ronaldinho, bir kaç kez ortaya dogru gelip bir iki adam eksilterek arkadaslarina pozisyon yaratmaya çalıstı ama, ona uyan adam olmadigi için gerçeklesmedi...

bence her ikisinide serbest bırakıp karsı tarafın defans dengelerini pekala bozabilirlerdi, keza ikiside defans yapmadılar maç boyu.

Hakem maç∫ kontrol altina alacagim diyerek zıvanadan çıkmasına sebebiyet veriyorduki, Çok kötü Milan (hem teknik hemde oyuncu perfromansı olarak) hakemin ekmeginede yag surdu.

2-0 geriye dusuyorsun. dk.65. Hala 15 dakika bekleyip sonra huntelaari aliyorsun...Adam oyuna girdi karsi karsiya bir pozisyon, ve akabinde penalti oldu.. Bizde kalkmis Denizliye kiziyoruz... Demekki beteride varmis...

SirEvo dedi ki...

Dünya Kupası'na gidip gitmemesi umurumda değil. Gitmez de zaten ama şu Milan'daki yaş ortalamasına ve tüm oyuncuların kondisyonlarına baktığımda, Beckham çatır çatır iş yapan adamlardan biri bana göre. Sonuçta zaten herkes mükemmel oynamıyor. Kestiği muz ortalar bile yeter. Beşiktaş'ta var mı böyle orta yapan adam acep? Yok.
Kestiği ortaları gol yapacak adam yok takımda işte. Boriello öküzünü forvet diye oynatırsa böyle olur. Inzaghi!yi 11 başlatsa fırsatçılığıyla bir şeyler yapardı kesinlikle..

Bay Kerahet dedi ki...

@ sampi

"neticede sarisin bayan uretimine katkilari var."

Ahahaha :)))

süpersin hocam ;)

sampi dedi ki...

@ Gurbet Kartali:

Mourinho'nun oturttugu kavramla "kanat forveti" olarak kullanilabilecek oyuncular Ronaldinho ve Beckham. Ozellikle Roni topu saga cekip orta/sut/pas tercihleriyle skora yonelik hareketler yapabiliyor. Rijkaard'in onu devsirdigi yerdir sol kanat. Onun icin kendi icinde tutarli goruyorum. Bana kalsa Roni'yi cift forvette striker partneri olarak oynatirim ki ceza alaninda top alma sansi dogsun. Striker tipinde oyuncu yok yalniz, onun icin Borriello/Huntelaar/Inzaghi'yi satip yapili bir forvet alirdim, soyle Gana'li Kamerun'lu falan. Beckham'i da ne yapacagimi son paragrafta belirttim.

Gattuso-Seedorf degisikligiyle Leo zaten forveti de fakto ikiledi. Samuel'le Lucio'nun kucaginda Inzaghi'yi eritecegine Seedorf'la uzaktan sut veya driplink yapma imkani dogurdu. Bence son dakika pozisyonlarini taktiksel degisikliklerin getirisi yerine 60 dakika 10 kisi oynamanin goturusu olarak degerlendirmek lazim.

@ SirEvo

Borriello caliskan bir kutuk. Capi belli, Pato geri donunce 75'te oyuna girmeye sevinecek. Sac trasi da berbat. Ama cozum Inzaghi degil bence. Ozellikle geriye gomulmus Inter defansina karsi ofsayta bile dusemez dayim yasindaki belesci. Besiktas'ta sag cizgide durarak oynayip ortalarinin yuzde 10'u Bobo'nun kafasina gidecek bir adam olsun istemem. Eger Milan ustune para verirse Erkan Zengin'le takas ederim belki. O kadar sevmiyorum durrugu.

@ Bay Kerahet

Gecen gun oda arkadasim Robcan'la kiz arkadasi "the one" konusunda kavga ediyor. Kiz diyor ki sadece bir kisiyle mutlu olabilirsin, yazgi cazgi cart curt. Robinho diyor ki herhalde 3 milyar insandan 100 kisiyle falan mutlu olabilirim. Kiz aliniyor, sinirler geriliyor. Ben dedim ki ortalama bir Turk erkegi icin ortalama bir Norvec'li (yalniz gocmen olmayacak) the one'dir, cok ustunde durmamak lazim, ilk 100'e girmen fena degil. Simsekler biraz ustume cekildi ama tartismayi bitirmeyi basardim. Sen de ayni kafadasin galiba :)

SirEvo dedi ki...

@sampi
Zaten Beşiktaş'ta şu an Bobo'ya tonla orta yapan adam var :))
Beckham şu an gelse direk şampiyon oluruz biz yaptığı ortalarla be. Kaç tane korneri gole çevirdin?
Kullandığım korner sayısıyla bu kornerlerden gelen topları gole çevirmemizi oranla, bu tarz bir ortacıya nasıl ihtiyacımız var anla. :)