11 Nisan 2010

Favalli'yle Olmaz Leonardo Hoca

Dunku Klasiko cok zevk vermedi. Barcelona her an istedigi kadar gol atma yetisine sahip oldugundan sonucu bile bile 90 dakika seyretmek, taraflardan biri Barca olsa bile, yeterince heyecanli degil. Guclulere karsi ceviklerin macinda hiz farkiyla sampiyonlugu aldi Barcelona. Real Madrid, tandem harici boy ortalamasi 1.70'i zor bulan altyapi mahsullerini acik sarilik faullerle sindirmeye calisti. Hakem Mejuto sahaya maksatli cikmanin verdigi motivasyonla Barcelona'yi ince duduklerle kiymaya calistiysa da dayaga doymayan Katalanlar kalkip top oynamaya devam ettiler. Normalde faul sayisi asagi yukari kart sayisiyla oranli olur. Ama Mejuto'ya giden Bond canta yuzunden Aduket cekmek ile itiraz etmek ayni sepette degerlendirildi. Guardiola'nin hedef maclarda Puyol'u bekte oynatmasi garibime gidiyor. Zannediyorum bir tarafta Maxwell varken obur tarafi acmak istemedi. Maci sol bekte bitirmesi de ilginc bir detaydi. Bir yanda Messi'nin meme ucuyla adam eksiltmesi ile Ibo'nun sirtiyla pas vermesi, obur yanda Volkan'in popo istobu. Gel de TSL seyret sonra. Barca'dan tiksinmen lazim aslinda, cunku Besiktas'in ulasmasini hayal ettigim citayi surekli yukseltiyorlar ve ulasilmazi daha da ulasilmaz kiliyorlar. Ama artist tek oyunculari bile yok. Kimse sacini boyamiyor, kendini yere atmiyor. Mecburen hayran olmak zorunda kaliyorum.

Besiktas-Trabzonspor macinin iki tarafin da kazanma motivasyonuyla keyifli gecmesini bekliyordum ama anlamsiz dudukler ve kazma oyuncular nedeniyle pek gerceklesmedi. Yusuf'un fiziksel eksikligi nedeniyle Serkan'i gecmek icin 3 defa calim atmasi gerekmesi uzucuydu, bu adami 25 yasinda akli basindayken seyretsek muthis olurdu. Mevcut enerjisiyle son yarim saatte oyuna girebilecek cilingir olarak kullanilabilir en fazla. Bunyamin Gezer'in saykoanalizi yapilsa cok ekstrem sonuclar cikabilir. Benim tahminim kucukken cok dovmusler ve karisi hem cirkin, hem de cok feci dirdir yapiyor evde (intihar kombinasyonu). Hayatla olan hesaplasmasini futbol sahasinda otorite gosterisiyle yapiyor adam.

Haftasonu seyrettigim en guzel mac Milan'la Catania arasindaydi. Italya'ya giden herkesin artist atki takmasina kil oluyorum. Sinisa Mihailovic buyuk ihtimalle Yugoslavya'nin fakir ama gururlu sokaklarinda calim atarak buyumustur. Monser atki nesine anlamadim. Ayak bilekleri lastikli Huseyin Kalpar esofmani giysin demiyorum ama bu kadar kasmasin. Keza Leonardo, modanin onde gelen adamlarinin genc erkek arkadaslari icin tasarladigi Barbie kiyafetlerini giymeyi birakip AW, DM gibi isminin bas harflerinin kazindigi adam gibi seyleri almasini oneririm. Sorun su ki Brezilyali oldugu icin ya DLDSKRL ya da L yazmak zorunda, belki de o yuzden hoslanmiyordur.

Maxi Lopez'in tek forvet kitabinin bir bolumunu yazdigi sahane ilk yariyi Catania deplasmanda 2-0 onde kapatti. Kosu zamanlamasini mukemmel yapip ters direk dibini gordu. Sonra da sola deplase olup topu tuttu, geriden adam gelmesini bekleyip sag kasina bir orta kesti. Catania nereden TSL mac kasetleri buluyor bilmiyorum ama "one gecince geri yigilan Anadolu takimi" formatini harfiyen uyguladi. Gittikce geri kacan 5-4-1, ozellikle yoruldukca esilmeye baslandi. Milan'in kalitesiz kadrosu inadi sayesinde puani kurtardi, ama Leonardo'nun ileriye yonelik isik verdigini soylemek zor. Bir kere defans kelepir. Abate kazmaligini cift cigeriyle kurtariyor, ama Antonini denen hirtapoz Ibrahim Uzulmez'in tirnagi etmez. Rakibinin koprucuk kemigini 7 yerinden kirmasina sebebiyet verecek kadar ucurduktan sonra kerhen topu durttu. Hakem faulu verince "BALLAAAA, hoca BALLAAAA, vallaha bak BALLAAAAA" diye top isareti yapmasi epey antipatikti. Ters kademenin t'sinden anlamaz, orta yapamaz, ileri cikmaz, ne ise yararsin Antonini bu blogu okuyorsan hesap ver.

Rakiyi cok, meyveyi az tuketmis orta yasli bir balikciya benzeyen Favalli'ye saygim sonsuz. Paran var, 20 senedir oynuyorsun doyuver bir zahmet. Anliyorum Milano karizma mekan, futbol stadinda Golce Dabbana reklamlari var, atkilar falan racon, Maldini yakisikli ama emekli olup sakin ama sirin bir Italyan kasabasindan ev alip altina Alfa Romeo Brera v6'yi cakmanin zamani geldi. Thiago Silva daha genc, tandemi mundar ederek cocugun ekmegiyle oynuyorsun.

Milan'da tek bir komple oyuncu var, o da Seedorf. Kafasiyla verdigi ara pas sonucu etkileyen tek hamlesi oldu. Ancak oyun gorusu, temposu, yaraticiligi ve olanca joga bonitosuna ragmen disipliniyle muazzam bir oyuncu. Inter Milan'in satma sebebini anlamadigim uc oyuncudan biri (digerleri Roberto Carlos ve Bergkamp). Mancini'yi satma sebebini kendisi bir kere daha kanitladi, tekrar aciklamama gerek yok. Zafer Borriello Biryol da az belesci degil.

Hollanda liginden forvet alana bir kalemtras, bir tras bicagi, bununla da kalmiyor bir tane de tukenmez kalem vermiyorlarsa biri bana Huntelaar ve Afonso Alves'in bonservisini aciklasin vakit bulursa.

Hiç yorum yok: