6 Mayıs 2010

Matmazel McBride


Robinho'nun kiz arkadasinin kupon insani olmasi arada faydali oluyor. Yemeli/icmeli, bununla da kalmayip atkili ucuz bir bilet bulunca MLS macina gitmek cazip hale geldi. Cahilin satmasiyla Turk kontenjanindan sadece Othello gruba dahil oldu. Dunyanin en atessiz taraftar grubu olarak Chivas USA'i Bridgeview'da ASY ve Inonu'nun toplamindan daha derli toplu duran Chicago Fire'in yuvasi Toyota Park'in cimlerine gommeye gittik.

Maca gitmeden once Othello'yu once kahveye (doktora insani, arada kafein enjekte etmek gerekiyor), sonra da Fifa 2010 maglubiyetlerine doyurmak gerekti. Gittigimiz kendini Amelie soundtrack'i caliyor diye entel zanneden, ama aslinda gayet siradan olan kafenin donutlari cok basariliydi. Zaten tatli satan yerin ne kadar iyi oldugu icindeki sismanlamakta ve kendine guvenini kaybetmekte olan orta yasli kadinlarin sayisindan anlasilir. Mekanin Seda Sayan setinden farki basortusuydu, donutlar o kadar lezizdi. Othellocan interneti okudugu icin yine muthis bir site tavsiyesinde bulundu: http://www.failblog.org/. FAIL/WIN degerlendirmesi cok komik. Mesela falcilar baya FAIL bir camia.


Kafasi calistigi icin kendisi guclu takim olup beni Galatasaray yapti. Drogba Gokhan Zan'la Leo Franco'nun kafalarini birbirine vurdurunca egleniyordu. Obur tarafta Keita/Baros sinerjisi sonuc verince yine seviniyordu. Cok serefsiz bir win/win durumu vardi.


Aksam biz ve istahimiz maca gidince Amerikalilar'in futbolu nasil kendilerine benzettigine tanik olduk. Mac oncesi ucuz etler pisirilip sacma fraternity oyunlari oynaniyordu (bags denen zimbirti). Seyirci portfoyu umut vaadediyor. Yas ortalamasi cok dusuk, topluca gelen cocuklar var. Miller Lite tribununde kale arkasinda yerimizi alip sosislilere abanmaya basladik. Benim yeme kapasitem miktarla degil zamanla olculdugunden biletin hakkini verdigime inaniyorum. Yerfistigi, patlamis misir gibi dolgu malzemeleri maci cekilir kildi.


Kalenin hemen arkasinda oturdugumuzdan oyundan pek birsey anlasilmiyordu. Hayatimda gordugum en sisman kaleciye ilk yari top gelmedi. McBride'in yaslanmasiyla beraber kiritarak kosmaya baslamasi gozumden kacmadi. Su an 38 yasinda ve memleketi Chicago'da futbolu birakmak istiyor. Dunya kupalari, Fulham'da kaptanliga gelmesiyle sonuclanan macerasi cok geride kalmis gozukuyor. Organize bir atakla mahkum oynayan Chicago Fire one gectiyse de, on diregi tutan apacinin balik tutmaya gitmesi sebebiyle kornerden durum esitlendi. Mac ozetlerinde gozukmemiz guzel bir hatira oldu.

Temposuz, yildizsiz, ortamsiz kupkuru bir lig MLS. Daha kirk firin ekmek yemeleri lazim. Bir de futbolu Amerikanlastirmaktansa, takipci cemaatin Avrupalilasmasi daha hayirli olacak. Kume dusmemek, draft, franchise kulup gibi kavramlara zaten karsiyim (NBA bile bana WWF'ten cok farkli gelmiyor, takip etmiyorum). Bunlar guzel oyuna uygulaninca hepten sogutuyor. Istediginiz kadar Beckham'lar, Ljunberg'ler gelsin, kume dusunce takimi alkislayarak aglayan taraftar olmadiktan sonra bu isin bir zevki yok.


Chicago'nun maclarinda fon muzigi olarak Jimi Hendrix'ten Fire calmasi hosuma gitti. Yalniz su "sehir ismi betimlemeli takim" olayindan hazetmiyorum. Ozellikle de bir sehir felaketiyle anilmamali. San Jose Earthquakes (7.4 yetmedi mi?), Chicago Fire (1800'lerin buyuk yangini) kufur gibi isim, niye gurur duyarak secmisler anlamadim. Phuket Tsunamis, Bangladesh Flashfloods, Ankara Suleyman Demirels franchise adlari olarak kullanilabilir bu durumda. Felaket ismi vermisken en kotusunu vermekte fayda var.

Meksika dalgasi FAIL:


7 yorum:

The Eagle Abroad dedi ki...

Sampi milli maclara geliyormusunuz?

sampi dedi ki...

Daha girisimde bulunmadim ama Turkiye'nin ve tura gelecek takimlarin maclarina gitmek gibi bir niyetim var. DK oncesi milli takim hazirlik maclari ve AC Milan'in Chicago'ya forma satma girisimi gibi opsiyonlar var.

Sen hangilerine gidiyorsun? Blogda birine bilet aldigini gormustum.

The Eagle Abroad dedi ki...

Abim o gordugun biletler benimkiler, kismetse hanimla kizida alip cek macina gidecegiz... Bilet bulursam phillydeki usa macinada gitmek istiyorum... Cek maciyla illgili bilet istersen ayarlayabilme sansim var, hatta yine kale arkasi istiyorsan haber et yarin baktirayim...

Redman dedi ki...

Ankara Suleyman Demirels mukemmel. Ankara Gokceks var zaten hahaha,,,

Kaleci de bizim Kjaer'den beri gordugum en tombul kaleci bu arada.

sampi dedi ki...

@ Gurbet Kartali:

Teklif icin tesekkurler. 22 Mayis'taki mac New York'ta, haftasonu icin uzak. Philly'ye arabayla gidebilirdim 29 Mayis'ta. Onda da santiye sefi paintball ayarladi sozum var.

Ailecek seyretmek keyifli olur. Kizin kac yasinda, futbol, milli takim gibi konseptleri kavrayabiliyor mu?

@ Redman:

Suleyman Demirel yerine Yildirim Demiroren'i tercih ederim. Cok agir kufur ettim, blog kapanabilir.

The Eagle Abroad dedi ki...

Valla kizim 2 yasini haziranda dolduracak.. Futbolla olan bilgisi su anda kartal gol gol gol demekten ve siyah beyaz sampiyon Besiktas tezahuratindan ibaret ama buda bana yetiyor.. :)) ayrica her mac gordugunde oynayanlarin birini Besiktas sanmasi ve gol gol gol diye ortaligi inletmeside cabasi...
Sen hangi eyaletteydin? 22 sindeki mac new jersey'de, gerci new yorka en faxla yarim saat mesafede ama belki daha uygundur sana... Amerika macina gelebilirsem gorusmek kismet olur insallah..

sampi dedi ki...

Kizin isi kapmis bile :)

Ben Sikago'dayim, Illinois'un bagrindan kopup gelmek gozumde buyudu, onun icin herhalde yazin buradaki gosteri maclariyla yetinirim.

New York'a yolum duserse tanisir, Pera veya Uskudar'da bir yemek yeriz.