30 Ağustos 2010

Cap Dusmani Big Sam

Futbolun insani icine ceken tarafi mac sirasi antagonist/protagonist olarak bir kutuba kayabilmek. Onun icin nefret edilen adamlarin ve takimlarin varligi duygu uyandirmasi acisindan katki yapiyor. Benim kil oldugum adamlardan biri su an Blackburn Rovers'in hocasi olan Big Sam Allardyce. Rustu nasil her gol yediginde elini kaldiriyorsa, Big Sam de her yenildigi mac sonrasi "pozisyonlari degerlendirseydik farkli olurdu" diyor. Gercekten berbat bir insan, beraber calismayi sevdigi cirkef futbolculardan hanzo oyun modeline kadar herseyi itici. Cumartesi gunu Arsenal aslanlar gibi kafasina cakti elemanin. Zonal Marking'de mac yazisindan chalkboards goruntusu asirdim. Rovers kendi sahasinda rakibinin yarisi kadar pas yapmis. Sisir babam sisir top ne zaman tesadufen ayaklarina gelse ceza alaninda sandellediler. Zamora, Drogba gibi ustun top tutucu olmayinca top hic kendilerinde kalmadi. Taclari Stokevari sekilde altipasa gonderdiler ve Arsenal'in yumurtlamasina baktilar. Big Sam utanmadan Justin Timberfoo'ya benzeyen kova Robinson'un ne kadar iyi top dagittigini soyluyor.


Arsenal'i cok begendim. Kalecileri Besiktas'in ucuncu kalecisinden kotu olmasina ragmen hep basa oynamalari bence mucize. Dengeli bir kadrolari var. Orta sahada Diaby ve Alex Song'un sagladigi sertlik yeterli derecede. Fabregas ve Nasri'den yaraticilik destegi bu sene kupa ihtimalini belirleyecek. Sezona guclu baslamic Nasri'nin 1 aylik sakatligi var ve Fabregas 1 saatlik kondisyona sahip. Su asamada Arshavin ve Walcott'dan skor katkisi umut verici. Ayriyeten Avarel Bendtner'in yerine kafa vuran, hareketli Chamakh'in gelmesi hucumda gomlek farki yaratacaktir. RVP 7. geleneksel sezon basi sakatligini yasadigindan yine formunu ertelemis bulunmakta. En buyuk sanssizliklari Chelsea ve Man Utd'in inanilmaz takimlar olmasi. Ozellikle sakatlik olmazsa Chelsea'nin gecen seneki puan seviyesini tekrar yakalamasi muhtemel. 11 teknik hamal ve kafasi calisan hoca... Gecen senenin Inter Milan'indan uzak degiller.

Berbatov 2-0 ondeyken artist gol atmayi bilir ancak. Giggs'in yerinde olsam takimda altyapici-yabanci seklinde grupculuk yapar altini oyarim.

4 yorum:

Noat Samisa dedi ki...

Klasik İngiliz oyununa adeta küfrediyorsun, üzüyorsun beni. :)

Sevelim uzun topu, koruyalım. Sam Amca bokunu çıkarıyor, o ayrı; ama yine de kendi çapında bir güzelliği vardır. Zayıf yeteneklerle Arsenal gibi pas yapsa 1-2 değil, 0-5 yenilir. Kazanma şansı da olmaz. Hak vermek lazım.

sampi dedi ki...

Noat,

Ben adami ezildigi maclardan sonra bile cikip "pozisyonlari degerlendirseydik" muhabbetinden, hakemden yakinmasindan, Diouf gibi ariza adamlarla cetelesmesinden dolayi sevmiyorum. Klasik Ingiliz topunu Fulham gibi, Tottenham gibi oynasalar, hatta daha duz olarak Birmingham veya Stoke gibi olsalar kabulumdur. Default 4-4-2 ve uzun top yine heyecanli olabilir, uygulanabilirligi de bazi kistaslari yerine getirirsen mumkun. Ancak Ingiltere'nin Hikmet Karaman'ina zerre sempati duymam, berbat bir hoca ve rezil bir sportmen bence. Ciksin Yoga Bonito yapsin demiyorum ama capimiz bu ve rakibimiz bizi hakkiyla yendi desin bir kere de. Ayriyeten oynamak istedigi oyun buysa kendi Zamora'sini veya en azindan Fuller'ini bulmasi lazim. Merkez bankasi Robinson'a EPL'nin en iyi top dagitici kalecisi dedi dallama. Bir de Newcastle'i downward spiral'a sokmasindan dolayi da antipatim var.

O degil de Necip nedir yahu? Insan gibi oynamiyor bu aralar.

Noat Samisa dedi ki...

Necip'i övmeyi yasakladım ben, senin haberin yok mu?

Övene ceza kesiyorum. :) ehehe

sampi dedi ki...

Adamin hakem kararlarina itiraz etmemesi, Q7'ye attigi 40 m'lik vole pas, bosluklari dolduran ekstra kosularini falan seyrettikce gaza gelmemek elde degil.

Sakatlanmasin yeter. Dogru insanlarla dogru yerde su an.