8 Ekim 2015

STSL 15/16 7. Hafta - Eskisehirspor-Besiktas: 1-2

Goal.com/TR'den macin detaylari.

Oyuncu Puanlari: 



















Notlar:

Sosa -
66 dakika oynamasina ragmen takimin en iyisiydi. Orta sahada oyunun kontrolunu sagladi. Pas alisverisine yaptigi katki (+8) ile fark yaratti.

Beck/Tosic -
Macin sonucuna etki etmemis olsalar bile ikisi de iyi performans gosterdiler ve oyunu sadece birer pozisyon hatasiyla tamamladilar. Ayni zamanda +7 (Beck) ve +4 (Tosic) ile toplu oyunda da faydaliydilar. Ikisi de takimda yeni olduklari icin cabuk yargida bulunmamak lazim. Ancak, kamuoyunda olusan genel kaniya cok da katilmadigimi soyleyebilirim. "Buyuk takim beki" icin yeteri kadar ileri bindirme yapmadiklarini data da gosteriyor (bu mac toplam sadece 3 olumlu kosu), ancak Besiktas'in Atiba-Oguzhan-Sosa'li asiri ofansif kabul edilebilecek ortasaha duzenini goz onunde bulundurunca bunun cok da buyuk bir sorun oldugunu dusunmuyorum. Keza, Tosic ve Beck'i, milli takimin bekleri Caner ve Sener ile degistirsek savunma tamamen dagilabilir.

Atiba -
Macin ilk yarisinda (+7 toplam, +6 savunma) cok iyiydi. Ikinci yari cok etkili degildi ama bunda Necip'in (+6) oyuna girmis olmasinin da payi olabilir. Fenerbahce macinda da benzer bir dagilim vardi (ilk yari +9, ikinci yari Necip girince "sadece" +3).

Ersan -
Bire birlerde cok basariliydi (+6). 75'ten sonra cok yoruldu ve mental hatalar yapmaya basladi (-4).

Gokhan -
Kotu oynadigi maclarda bile takimi ileri tasiyor. Bu macta da (+7) en onemli katkiyi 1. ve 2. bolgeden 3. bolgeye yaptigi toplu/topsuz kosularla sagladi. Macin sonundaki performansiyla cok elestirilmis olsa da 70'den sonraki puani (+2) bunlarin pek de hakli olmadigini gosterdi.

Gomez -
Performansini 2. golden once ve sonra olarak ikiye ayirmak mumkun. Ilk 55 dakikada cok iyiydi (+11) fakat sonrasinda duruldu (-4). Ozellikle bu bolumdeki kisa pas hatalarini (-6) azaltabilse fark daha da artardi. Takimin hava hakimiyetine ciddi katkida bulunuyor. Ozellikle takimin savunmadan top cikarmakta zorlandigi donemlerde cok faydaliydi. Kornerleri savunurken de iyi yer tutuyor. Demba Ba'ya oranla en onemli artilarindan bir tanesi bu.

Quaresma -
Maca solda basladi ve 28'de saga gecti. Solda etkisiz (-3) sagda ise etkiliydi (+4). Goldeki pasi kolay gozukse de cok iyiydi. Topu rakip defansla kalecinin hicbir sekilde mudahale edemeyecegi yere birakti.

Genel Degerlendirme -
Besiktas - biraz da zorunluluktan - Turkiye Ligi icin cok gecerli, Avrupa'da ise zorlanacagi bir formatla oynuyor. Atiba-Oguzhan ikilisi asimetrik ve savunmada acik vermeye gebe bir kombinasyon. Oguzhan'in hucuma katkisi kalite bakimindan asagidaki takimlara karsi (yani 34 macin 28'inde) bu eksigi kapatmak icin fazlasiyla yeterli. Ancak bu duzenle Veli ya da Tolgay donene kadar kafa kafaya maclarda (derbi ve Avrupa Ligi) sikinti yasanacaktir cunku mevcut kadrodaki tek alternatif Necip skor avantaji eldeyken cok iyi ancak takim berabere ya da gerideyken bir o kadar yetersiz.

Hiç yorum yok: