2 Ekim 2015

STSL 15/16 6. Hafta - Besiktas - Fenerbahce: 3-2

Goal.com/TR'den macin detaylari

Oyuncu Puanlari:

Gomez:
Itiraf etmeliyim ki maci canli seyrederken goller disinda cok katkisi olmadigini dusunmustum. Yeniden seyredince attigi iki gol cikarildiginda dahi takima katkisinin son derece olumlu oldugunu gordum. Ozellikle kaleci/savunmadan gelen uzun toplarda Alves ve Kjaer'e karsi kora kor mucadelesi (+6 puan) cok basariliydi. Fizigi ve agir yapisi statik oynadigi yanilgisi yaratsa da kanatlara deplase olarak etkili oldugunu ve savunmada 2 cok tehlikeli duran topu uzaklastirdigini da not dusmek lazim. Basaksehir macinin ilk 30 dakikasinda cok etkili olup daha sonra yorulup oyundan dusmustu, bu macta ise ilk 30 dakikada son derece durgun kalip (kornerden gelen topla attigi gol disinda -2 puandaydi) daha sonradan acildi.

Gokhan:
Mac sonu Maraton'da duzulen methiyelerden olsa gerek, kamuoyunda macin adami Gokhan Tore'ymis gibi bir algi olustu. Maci pozisyon pozisyon yeniden seyredince Besiktas'in 3. golundeki mukemmel kosusu ve bekletmeden ortasi disinda maca cok onemli bir katkisi olmadigini gordum. Ozellikle 3. bolgede ciddi gol sansina donusebilecek tam 6 pozisyonu ya karar verme ya da ilk kontrol/calim/pas hatasi ile kullanamadigini not dusmek lazim. Genelde olumlu ama Gokhan 'in kendi standartlarina gore ortalama bir performansti.

Ersan/Rhodolfo:
Gobekteki ikili bu maci bir an evvel unutmak isteyeceklerdir. Ozellikle Ersan berbat bir mac cikardi. Hic biri pozisyon geregi olmayan 4 sari kartlik faulu, Fenerbahce'nin 2. golundeki bireysel hatasi, ve 4 pozisyonda ofsayt cizgisini kaybedisi aldigi negatif puanin en onemli etkenleri. Rhodolfo'nun da Fenerbahce'nin 2. golune ek olarak sonuca etki edebilecek 2 buyuk hatasi vardi. Ozellikle hava toplarina iyi yukselmesine ragmen kontrolunun eksik oldugunu gordum.

Rhodolfo'nun hava topu hatalari:


Ofsayt hatalari:


Oguzhan: 
Besiktas ilk yarida geride oldukca zorlandi. Bunda Rhodolfo ve Ersan'in hatalari kadar Atiba'nin ortasaha savunmasinda yalniz kalmasinin da payi vardi. Bu yuzden de Senol Gunes'in devre arasinda yaptigi en onemli hamle Sosa'nin yerine (ki bence genel yarginin aksine +4 ile iyi bir mac cikariyordu) Necip'i alip Oguzhan'i ileri surmek oldu. Mac sonu puanlarina bakip Oguzhan'in +11 ile cok iyi bir mac cikardigini soylemek mumkun. Ancak bu puanlamanin dagilimina bakinca daha da enteresan bir resim ortaya cikiyor. Ilk yarida ozellikle savunmada yaptigi pozisyon hatalari sebebiyle (-5 puan) toplam puani -1 iken, ikinci yarida 10 numarada 35 dakika icerisinde ortaya koydugu performansin karsiligi +12'ydi. Bu bolumde sol kanattaki Gokhan'a yakin oynadigi donemlerde cok daha etkili oldugunu (+9 puan) ve Fenerbahce savunmasinda seken toplari toplamakta da son derece basarili oldugunu ekleyeyim (+3 puan).

Genel Degerlendirme:
Senol Gunes onumuzdeki maclar icin ayni orta ucluyu koruyup Sosa ile Oguzhan'in yerini degistirmeyi denemeli. Sosa tecrubesi, fizik kalitesi ve oyun disiplini acisindan, Oguzhan'a nazaran, Atiba'nin yaninda oynamaya cok daha uygun bence. Veli ile Tolgay'in gelecegi dusunuldugunde ortasahayi 2-1 yerine Atiba'nin merkezde durdugu 10 numarasiz bir ucluyu gormekte de fayda var.

Savunmanin gobegi Trabzonspor macindan sonra ikinci ciddi sinavinda da SOS verdi. Testi kirilmadan bir cozum bulmak sart aksi takdirde sampiyonluk icin 80 civari gol atmamiz gerekecek. Senol Gunes Rhodolfo - Ersan ikilisinde israr edecek gibi gozukuyor. Isvec U-21 takiminin kaptanligini yapmis, milli takimin kadrosuna da duzenli olarak cagirilmakta olan Milosevic'in kenarda paslaniyor olmasi uzucu. Atinc'in gonderilmis olmasi da bu yuzden dogru karardi bence...

Besiktas takim olarak cok da iyi oynamadigi bir maci hucumda Gomez'in kalitesi (+18 puan, 2 gol), savunmada da Atiba'nin tek basina ayakta kalmasi sayesinde (+8 puan, sadece 2 negatif hareket) kazanabildi. Fernandao gununde olsa ya da futbol tanrilari kanaat notunu bizden yana kullanmasa bambaska bir skor uzerine konusuyor olabilirdik.

Hiç yorum yok: