18 Mayıs 2010

Aziz Yildirim'in Yazmadigi Yazi


Selamlar,

Rakibimiz Bursaspor sampiyonlugu cok isteyerek, 75 puan toplayarak, deplasmanda 3 buyuklerin ikisini yenerek haketti. Tebrik ve takdir ediyoruz.

Hoca Daum, menejer Aykut Kocaman'la bu seneyi degerlendirip gelecek senenin planlamasini yapacagiz. Daum kendisine verilen temeli saglam fakat alternatif sayisi dusuk olan kadroyla hatiri sayilir puan aldi. Zor gol yiyen, kondisyonu iyi, duran toplari verimli kullanan bir takimin hocasi gorevini yapmistir. Transfer donemi yapilacak eklemelerle gelecek sene 80 puan almayi hedefliyoruz. Sidik yaristirmaktansa rasyonel hedefler koyup planlamayla ilerleyecegiz. Kung Fu Bilica, okcu Guiza ve tutmayan asi Baroni yerine iskelete uc kaliteli yabanci alacagiz. Kazim Kazim Kazim gibi gunah muzik hiphop dinleyen yeniyetmeleri takima alip gonderme egzersizinden vazgectik. Iyice arastirip Pink Floyd hayrani oyuncular getirecegiz. Altyapi kulturumuz olmadigindan genc ve umit vaadeden oyuncular bulup onlari 2. lige kiralayacagiz. Amacimiz 22 kisilik, birbirini yedekleyen ve daha dengeli bir takim kurmak. Boylelikle SL kulfetinin lig performansini etkilememesini hedefleyecegiz. Tabii onemli olan SL'ye kalabilmek, onun icin takim ona gore konsantrasyonunu cabuk toparlamali. Istikrarsizlik ortami yaratmayacagiz.

Volkan'in popo istobu, Emre'nin hakeme diklenmeleri, cesitli disiplinsiz davranislar ve penalti noktasi sondaji gibi sportmenlik disi hareketlerle rakiplerimizi kucumsemeyecegiz. Cunku bu tip boburlenme ve kibir ters etki yapiyor. Sessiz, sakin, isine bakan bir takim olacagiz.

Rakibimizi ezmemize ragmen top iceri girmedi. Oyuncularin canlari sagolsun, ellerinden geleni yaptilar. Taraftar uzulmekte hakli, ozur dileriz. Su anda kelle isteyenlerin hakli sebepleri olabilir. Ama nihai degerlendirmemiz reset cekmenin (yeni baskan, yeni yonetim, yeni hoca, yeni topcular) bizi daha geri goturecegidir. Zaten bir macla sampiyonluk kacti diye hoca kovarsak bir yere varamayiz. Ancak gecen senelerdeki planlamamizi yalanlar, kendimizle celisiriz. Neticede ne hoca, ne de futbolcular belese oynuyor. Tazminat odeyip yeni oyuncu almanin bedelini ancak pahali bilet fiyatlariyla telafi edebiliyoruz. Size bu fazladan agirligi yuklemek istemiyoruz. Parayi cepten verirsek ciftlige donuyor, o yontemi de sagliksiz buluyoruz.

Anons rezaleti kismetsizlik oldu. Yanlis bilgilendirme olmus, sorumluyu bulup nedenini arastiracagiz. Art niyet olmadigini umit ediyoruz.

Onumuzdeki gunlerde size yasattigimiz uzuntuyu, size yasattigimiz sevincler kadar ozumseyin. Sporun temelinde bu vardir. Gonul isterdi ki kutlamalarla bitirelim sezonu. Malesef olmadi, Agustos'ta tekrar Sukru Saracoglu'na kendimizi affettirme senemize bekleriz. Duydugumuza gore Sampi denen gavat 8 senelik deplasmanindan sonra babasiyla maclara gidecekmis. Desteginizle en azindan onu g.t ederiz.

Siyuleytireligeytir,

Aziz Yildirim, Ph.D.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

hahahah çok güzel...

onur dedi ki...

ayağa kalktım alkışladım valla...

biralexdegil dedi ki...

hocam güzel olmuş tebrik ederim keşke çıkıp söyleyebilse de sağda solda atıp tutanların aziz yıldırıma nefreti bi nevze azalsa

Unknown dedi ki...

Vakitsizlikten/yogunluktan daha yeni okudum... Yazidan cikardigim en onemli sonuc "Sampi denen gavat" AY'yi hic tanimiyor!!!! Ayrica Sampi, kendisi de dahil, non-FBlilerin "bayram" sevinclerini daha belirgin kilmali di...

sampi dedi ki...

AY'nin paralel evrendeki hali bu olurdu diye yazdim...

Bayram sevincini neyin tetikledigini kavramak lazim. Sampiyonlugun kacmasini Rustu'nun mesajlarina baglayan bir yonetimin basarisizligini cok kisi ister. Bir de Rustu'nun baska takim oyuncularina "iyi oyna" demesi yanlis, Ali Yildirim'in Rustu'ye "iyi oyna" uyarisi yapmasi normal. Sonra "neden herkes dusman, herhalde biz cok buyuguz ondandir" teshisi. Aynen devam cok guzel.