7 Eylül 2009

Dmytro Chygrynskiy

UEFA.com'da Besiktas'in Sampiyonlar Ligi fiksturune bakarken ana sayfada Barcelona'nin yeni transferi Dmytro Chygrynskiy'i tanitan enteresan bir yazi gozume carpti. Meger 22 yasindaki stoper siki bir Pink Floyd ve Red Hot Chili Peppers dinleyicisiymis, ayni zamanda da genc yasina ragmen universite mezunu olmakla kalmamis, Master'ini da bitirmis. Anlayacaginiz kendisi, bizim Sampi'nin rakibe hava topu vermeyen versiyonu. 

Saka bir yana, bence Barcelona adina gercekten cok iyi transfer. Gectigimiz sezon gerek Shakhtar'in UEFA Kupasi'na uzanan yuruyusundeki performansi, gerekse Lucescu tarafindan "Avrupa'nin en iyi stoperi" olarak nitelenmesi sebebiyle oldukca dikkat cekmisti zaten. Hem uzun boylu, hem suratli, hem de ayaginda topla iyi isler yapabilen cok potansiyelli bir oyuncu goruntusu ciziyor Ukraynali. Ogrendiklerimiz isiginda, bir stoper icin belki de en onemli ozellikler olan konsantrasyon ve oyun zekasi konusunda sorun yasamayacagini da rahatlikla soyleyebiliriz. Puyol'u zaman zaman bekte kullanmayi seven Guardiola icin Marquez ve Yaya Toure'den cok daha iyi bir opsiyon olacaktir.

Maclardan once takimini Cold Play ile motive ettigi herkes tarafindan bilinen Guardiola da bakarsiniz onumuzdeki sezon otobuste Viva La Vida yerine Can't Stop dinletir Katalanlar'a. Bu arada Red Hot Chili Peppers demisken, Chygrynskiy, John Frusciante'ye ne kadar da benziyor, oyle degil mi?

Hiç yorum yok: