3 Ocak 2011

Interstellar Overdrive

2011'e de girmis bulunduk, uc gun ust uste dinlenmemin etkisiyle bloga birseyler karalamak geldi icimden. Uzun suredir useniyordum cunku eve yorgun gelmek, Cumartesileri calismak, Christmas tatilini New York'ta kenkmas olarak degerlendirmek derken kendime fazla vakit kalmamisti.

Besiktas gazetelerde gereginden fazla yer aliyor su siralarda. Vergi borcu tavan yapmasina ragmen yabanci sorununu gormezden gelerek 3 eleman daha almanin gazina geliyor millet. Acikcasi ben karamsarim konuda. Gelen adamlar iyi hos da oyuncu kalitesinin standart deviasyonu nedeniyle fazla verimli olacaklarini sanmiyorum. Tek tek degerlendirmenin manasi yok, takima entegre olacaklari sekli dusunmek gerekir. BJK tarihinin en yabanci golcusunun sozlesmesini uzatmak yerine ondan 1 yas daha buyuk bir adami daha maliyetle almayi biri izah ederse sevinirim. Kalan iki yabancinin da en yuksek maliyeti stoperde savruk yerlileri oynatmak zorunda kalmamizdir. Hepsinin bir arada oldugu saglikli bir yapi olusturamiyorum kafamda. Dayi'nin tahmini ideal 11'inde (Cenk/Ismail-Ersan-Sivok-Hilbert/Aurelio-Ernst-Guti/Quaresma-Almeida-Simao) 7 yabanci olmasina ragmen Fernandes'e ve Bobo'ya yer yok. Neyse, tahminim 2. yarida 40 puan barajinin altinda kalinacagidir. Medya zaten parayla rezil oldular haberleriyle antrenor gondermeye bayilir. Baskan da transfer istedin yaptik sampiyon olamadin demek ki camianin oz cocuguyla yola devam etmek lazim diyerek Sifo'ya teklif goturebilir.

Benim anlamadigim gonderilen oyuncularin neyi eksik yaptigidir. Fink aldigimizda da bu kadar duzdu, gorev verildiginde capi yettigi kadar oynadi. Top kesti, mucadele etti, araya bir de vole ekledi. Kanimca Frankfurt'tan alinan bir kesicinin yapabilecegi maksimumu budur zaten. 10.5 numero diye alinan Tabata'nin 28 yasina kadar oynadigi en buyuk takim Antep. First touch, oyun okuma, temiz sut falan hak getire. Bu haliyle takimin en cok asist yapan adami, fazlasini bekleyenlerde (ona 8 m Euro verenler olarak okuyunuz) kerizlik, oyuncuda degil. Udinese'nin stoperi elinden geldigince oynadi, yaninda ayagi duzgun bir stoper partneri varken gayet verimli de oldu. gonderip stoper adedini biri uzun sureli sakatliktan cikmis, biri surekli sakatlanan dort kisiye birakmak cok mantikli degil bana gore.

Umuyorum ki adalet yerini bulur ve maliye hakki olan vergi borcunu catir catir tahsil eder.

Besiktas'a olan sempatimin siddetli gecimsizlik nedeniyle azalmasi nedeniyle bilincaltim takim destekleme misyonunu Arsenal'e yuklemis olabilir. Arsene Hoca'nin santrafor isini cozmesi takimi potanin icinde tuttu. Bir tane eli yuzu duzgun kaleci, bir tane de duran toplarda tek basina ceza sahasini kapatacak bir stoper ile bir asama daha kaydedebilirler. Chelsea'nin dar kadrosu nedeniyle yaristan cekilmesiyle Manchester takimlariyla bas basa kaldilar. City'nin orta sahasi inanilmaz kuvvetli ve ligin MVP'si Tevez inanilmaz yuk cekiyor. Yaya Toure mansiyonu hakediyor, hakikaten muthis oynuyor. Barca'nin onu kaptirmasina akil erdiremedim, sonucta yillik ucret olarak yuksek Ingiliz vergilerini kaale alirsak denk bir maas onerebilirlerdi. United'in kadrosu hakikaten EPL kazanacak kadar iyi degil, ama Ferguson faktoru sayesinde su anda favoriler. Yaslanan yavan kadro (Ferdinand mesela transfer rekoru kirdigindaki formunda degil), son uc yilda transferde verilen cari fazlaya ragmen namaglupler. O'shea gibi baska takimda olsa kufur yiyecek adamlar o sistemin parcasi olarak muazzam fayda sagliyor. Rooney'in agirligini koymadigini da soylemek gerekir. Chicarito'dan falan ekmek yiyorlar, Nani ve Fletcher bu sene de asama kaydettiler ve guvenilir hizmet veriyorlar. Acikcasi Ferguson biraktiktan sonra United'in yeniden yapilanmasinin 5 seneyi bulacagini zannediyorum.
2011'den beklentilerim/dileklerim:

- Chicago'da yedek subayligimin bitmesi
- Her cumartesi calismam gerekmemesi
- Dondugumde Fiat Doblo'larda kampanya olmasi
- Redmancan'in annesinin match fitness seviyesine gelmesi
- Yegenimin beni tanimasi
- Atlanta/New York/Chicago hattinin canli tutulmasi
- GTO'yla VIR mekaninda veda turu
- Annemin tencere yemekleri
- Benitez'in Avrupa'da is bulamamasi
- Lee Bowyer'in kume dusmesi
*: Resim Stalkerjean'dan calinti. Astro Recep'i bloga tasimak zorundaydim.

2 yorum:

Ali Ece dedi ki...

7, 8 ve 9. dilekler harika...
İnşallah hepsi gerçekleşir ama bu 3'ü harika!

Adsız dedi ki...

Taa Amerikalardan görülenler burada milyonlarca Beşiktaşlı tarafından görülemiyor maalesef. Beklentileri o kadar yüksek ki, 2011'in ilk yarısında toplu depresyon onları bekliyor :) Umarım bu durumdan yine 'kötü günde omuz omuza' çıkabiliriz...