4 Şubat 2010

Kongre Mongre

Fikirler ve degerler yerine iki babanin (Erdogan & Abdulkadir) iki oglu yarisirsa olacagi budur.

BJK kongre uyeleri "Dogulu ve AKP'li" birini baskanlik koltuguna layik gormedi, lami cimi yok. Ayni kongre uyeleri, AKP kadrolasip onlari "oteki"lestirdiginde aglamasinlar. Mahallelerinde icki yasaklaninca, esleri kapali degil diye biryerlere gelemeyince akillarina gelecek mi onlarin da ne sekilde ayrimcilik yaptigi? Insanlari kategorize ederek cozumsuzlugu ve kutuplasmayi koruklediklerinin farkindalar mi bilmiyorum ama risultato importante 3 yil icinde oy verecek bir kulup kalmamasi buyuk bir olasilik.

Otellerde agirlanan, deplasmanlara goturulenler, Erdogan Demiroren'in parasiyla beslenenler secim kazandiracak cogunlukta degil. Onyargiyla belli bir grubu dislama cabasidir 31 Ocak secimi, proje onamak veya istikrar saglamak degil. Bir tarafta hoslanmadiginiz adamlarin olmasi (Bulent Arinc), obur tarafin daha iyi oldugunu gostermez.

Kulubun bu yonetim anlayisiyla iflas etmemesi mumkun degil. Uzun soluklu kulfetli oyuncu sozlesmeleri yuzunden bonservis odenmese bile her sene CL'ye kalinmazsa borcun cevrilmesine imkan yok. Hos kalirsak da Gaziantep'in hayali ihracatina harcaniyor o kaynak. Takimin gelmis gecmis en buyuk transferinin 10. yabanci Tabata olmasi basli basina secim kaybettirmeli.

Tabanin tavandan bu kadar ilerde oldugu az gorulmustur. Bu secimde sokaktaki BJK'li, kongredeki BJK'lidan cok daha sagduyulu ve ileri goruslu konuma gelmistir. 100 bin kisilik ankette ezici cogunluk Murat Aksu derken sandiktan 20-0 maglubiyet cikmasi akil almaz bir delalettir.

Camianin benim temsil ettigine inandigim seylerden net bir sekilde uzaklasmasi, Denizlispor macinda inceldigi yerden kongreyle beraber kopmasina neden oldu.

Koyun surulerinin en zengini konumundaki ABD vatandaslari bile 2 Bush doneminden sonra silkindi. Ama muhalefetiyle, alternatifligiyle ovunen BJK yaziklar olsun ki reaksiyon gosteremedi. 2 kupadan sonra Quaresma diyen cahiller kina yaksin, belki 5 sene daha beklerlerse bir daha olur.

Digiturk'u iptal ettirdim. BJK sempatim bitmez, cok derinlerde ve icsellesmistir. Ancak aktif sekilde takip etmeyecegim kulup arinana kadar. Kimse BJK'dan buyuk degildir, cok da s.kindeydin kulubun diyenlere de iki cumlem var.

1) En El Besiktas.
2) Cok da s.kimdeydiniz.

Umuyorum ki takim dibe vurur. Gecici basariyla gozleri boyananlarin akli basina gelir. Soyle derbilerde 4'er 5'er yeriz, ligi kovdugumuz Ertugrul Saglam'in 20 puan altinda bitiririz. Tribunlerde protesto yapacak kadar bile adam kalmaz. UEFA kriterleri nedeniyle kume dusuruluruz, cerahat akip gider.

Tek istedigim Besiktas'in Besiktas gibi yonetilmesi, belli degerlere sahip cikmasidir. Mourinho gelsin, Pato'yu alalim umurumda olmaz. Olay en basitine indirgenmelidir. Herkesin birlestigi Ali Gultiken, Ibrahim Altinsay gibi biri ortaya cikip baskan adayi olmalidir. Once kimlik, once karakter sahibi olmak gerekir.

Ulan babamla kombine alip maca gidecektim gelecek sene, onu bile cok gordunuz cap dusmanlari.
Taraftari musteriye indirgenirse onlar da yonetimi iflas eden tuccara cevirebilir. Pasif resistans, sonuna kadar. Cunku kavgayla kavgacilari yenemezsiniz, tecrubeleriyle kazanirlar.

Exeunt Sampi, Redman.

3 yorum:

Unknown dedi ki...

Sampican, seni "olayları bu kadar ciddiye alma" diye kac kere uyaracagim... Takım tutarken pireye kizip yorgan yakmak yok... Kizginligin gecince yazindaki bozuk ifadeleri duzelt lutfen, Digiturk'u yenile, kismetse seneye de maclara da beraber gitmeyi dort gozle bekliyorum... DEDELER...

Adsız dedi ki...

seçimi dernekler yani levent erdoğan aldırdı demirören'e. aksu levent erdoğan'la bozuşmasaydı doğulu ve akpli biri olarak rahatça kazanırdı.

sampi dedi ki...

Pire degil canavar var odada. Gerekirse ev yansin da bastan baslayalim.

Ben gitmem boyle takimin macina. Balik tutmaya falan gideriz, istersen FB maclarina aliriz kombineyi. BJK'nin su anki durumuna zerre ortak olmam. Besiktas'liligim cok tutarsa giderim amator sube maclarina desteklerim.

Ciddiye almak elimde degil, Metin Tekin'de Feyyaz Ucar'da kabahat.

Sert ifadeler samimiyetten, o an oyle hissettim oyle yazdim. Geriye donup bosuna sinirlenmisim derim insallah.

@ Adsiz

Firildak Levent Erdogan secim sonucuna etki edebiliyorsa camianin guc dengelerini gozden gecirmesi lazim. Dernekler ne kadar yuzsuz ki bu adamdan bu kadar etkilenebiliyor. Acinacak bir durum eger dogruluk payi varsa.