11 Eylül 2009

Ders

Oncelikle sunu soyleyeyim ki Hirvatistan, Turkiye'nin oynamadigi bir turnuvada tutacagim ilk takimdir buyuk ihtimalle. Modric, Corluka, Srna, Krancjar, Rakitic, Olic, Petric, Simunic, Eduardo - hepsi cok iyi futbolcular. Runje'den dolayi da kendilerine ayri bir sempatim var. Ancak asil hosuma giden Slaven Bilic'in bu isimlerden ortaya cikarmis oldugu karisim. Kesinlikle parcalarinin teker teker toplamindan daha degerli bir butun var ortada ve 3 senedir cok guzel isler yapiyorlar. Hirvat teknik adamin EPL'de milyonlarca Euro maas alabilecekken cok daha ufak bir ucrete ulkesinin milli takiminda calismasi da takdir ettigim bir baska konu. Keza herseyin para ile olculdugu gunumuz futbolunda boyle gonul insanlarina cok ihtiyacimiz oldugunu dusunuyorum. 

Iste o Bilic hafta basinda, Capello'nun, Ingiltere'nin basina geldikten sonra takimin icindeki Ingiliz mucadeleci ruhunu oldurdugunu ve Wembley'deki macta bundan yararlanacaklarini anlatiyordu medyaya. Bu soylediklerine ne kadar inandigini bilmiyorum, belki de Ingilizler'in favori tabiriyle mind games, yani rakibiyle akil oyunlari oynama cabasindaydi. Ancak bildigim bir sey var ki o da karsisindakinin kim oldugunu cok olcup bicmeden konustugu. Cesaret iyi seydir elbet, ama bazen de iki kere dusunmek lazim. Kafa tuttugu adam Capello'ydu sonucta - gunumuz futbolunun belki de en buyuk winner'i. 

Neyse cok uzatmaya gerek yok, mac rahat bir Ingiltere performansinin ardindan 5-1 bitti. Capello, ilk macta Walcott ile yaptiginin cok benzerini bu sefer de Lennon ile yapti ve Hirvatistan'in yumusak karni olan savunmasinin sol kanadinin uzerine oynattigi suratli sag acigi ile rakibini paramparca etti. Sasirdim desem, yalan soylemis olurum. Bilic de dersini almis olacak, mactan sonra "Ingiltere Dunya Kupasi'ni kazanabilir" demis. Hos gormek lazim, boyle hatalar yapilmadan buyuk teknik direktor olunmuyor zaten.  

O zaman blogumuz yoktu, olmadigi icin de yazamadim tabii ki. Ancak Capello'nun Ingiltere'nin basina geldigi gun Sampi'yi arayip, "Ingiltere Dunya Sampiyonu oldu" demisligim vardir. Yanlis da anlasilmasin, cok dahiane bir tahmin oldugunu dusunmuyorum acikcasi. Iskeleti Ferdinand, Terry, Lampard, Gerrard, ve Rooney'den olusan ve basinda Capello'nun oldugu bir takimdan bahsediyoruz sonucta. Sahi, Capello demisken, O'nun calistirip da sampiyon yapmadigi takim var mi bugune kadar?

3 yorum:

Jordi Metal dedi ki...

bEN 2010DA iNGEİLTERE'Yİ TUTACAĞIMI BELİRTTİM BİLE

http://hakanbaysal.blogspot.com/2009/09/2010-yolu.html

Kalten dedi ki...

2010 şampiyonluğu için beklentim Arjantin veya İngiltere idi benim de, Arjantin'de şimdilik fena çuvallamış gözüküyorum ama İngiltere tam gaz :)

Othello dedi ki...

Real'i, Juve'yi Sampi gitse sampiyon yapar. Kolaysa Sivas'i calistirsin. Capello hoca degil.