20 Eylül 2009

Kismet Degilmis Hocam

 Gecen sezon bizim blogda cifte kupaya uzanma yolunda yazdiklarimdan birkac alinti:

"Eger yildizlar ayni hizaya gelip de olusan kozmik enerjiyle (bu Ninja Kaplumbagalar’da hep oluyordu) sampiyon olursak Demiroren Denizli’yi de alip zirvede biraksin. CM oynamak istiyorsa bunu 3. ligden takim alarak yapsin, Besiktas’la degil. Yonetim istifa demek icin illa Liverpool’dan 8 yememize gerek yok. Nasil kotu zamanda isik gorunce takimi destekliyorsak iyi zamanda da yanlisa kayitsiz kalmamamiz lazim."

"Korkak Ertugrul diye diye kovdurdugunuz adam gelecek sene ligi Besiktas'in ustune bitirir Denizli bir sezon daha kalirsa."

"Sampiyon olsak bile buna degdi mi? Gelecek sezonlarda kendini gelistirebilecek ve satarak sermaye arttirimi yapabilecegimiz kac oyuncu var? Meymenetsiz zengin cocugunun cebine bakmak zorunda mi koskoca camia?"

"Mustafa Denizli balli degil, zeki adam. Kendisini sevmem ve hocaligini begenmem, o ayri.

Denizli sampiyon olmasi muhtemel olan bir takima gelerek hayatinin alisverisini yapmistir. Isin acikli yonu takim sampiyon olsa bile ertesi sezon yas ortalamasi yuksek ve yabanci oyuncu sayisi gereginden fazla bir kadroyla mucadele etmek zorunda. Aynen zamaninda FB’de oldugu gibi kendi kendine enkaz devralip CL’de serefli 4.’luk almasi cok olasi. Kennet Anderson, Rapaic, Revivo, Ogun, Lazetic, Ali Gunes, Yusuf Simsek’li kadroyla sampiyon olmanin bedeli $80m + 2 sene kaybi olmustu. Boylesine bir Pyrric Victory kazanmaktansa genc oyuncularin (Holosko, Kurtulus, Aydin, Batuhan, Necip) ustunde durularak 2. olunmasini tercih ederim.

Denizli istifa nitekim; ne kadar erken, o kadar iyi. Takimi Mufit Erkasap yonetse en az bu puanda olurduk zaten. "


Bu sene artik direncli orta sahali, kontrayla ataga cabuk cikan, CL'de ummadik takimlarin basini yarabilecegimiz sablonu oturtmaya calistigi icin Denizli'ye destek vermistim. Vermez olaydim, Fink'i keserek ve tavsan ustune tavsan cikarmaya calisarak (kaval kemigiyle topu kontrol etmeye calisan Ekrem'in orta sahanin gobeginde oynamasi???), kendisiyle celiserek takimin altindaki haliyi cekti. Stabil geri 4'luyu bozdu, forvetleri rotasyonla tek tek kusturdu. Tahribati bu formatta duzeltmesine pek imkan vermiyorum. Gecen sene susturdugu yonetim ekrana cikip baskan ve hoca istifa etmelidir diyebiliyorsa zamani gelmistir artik.

Keske zirvede biraksaydin hocam. Tahribati toparlayacak isik goremiyorum. Hersey icin tesekkurler, aldigin para helal olsun.

7 yorum:

Tunç Bozacılar dedi ki...

kaval kemigiyle topu kontrol etmeye calisan Ekrem'in orta sahanin gobeginde oynamasi ...

aynı cümleyi bu olayın olduğu anda tribünde dillendirdim ... aynı anda aynı şeyleri hissetmek iyi de olayın kendisi kötü oğlu kötü ...

stalker dedi ki...

konu o değil ama, ertuğrul sağlam örneğine katılamayacağım. e.s.nin oynattığı futbolun karakteri yerlerde sürünüyordu. kalsaydı tr 5. şampiyonu görürdü, çok netim o konuda. bursada 4.lük 5.lik yaşaması e.snin görüp görebileceği en yüksek nokta zaten. rıza çalımbay gibi, kapasitesi kısıtlı. büyük takım vizyonları yok.tabii r.ç. düzgün adamdır, reklam yapmaz, lobici değildir; araya sıkıştırıveriym.

denizliye de demirörene de söylenecek söz kalmadı. gelecek teknik adamın işi kolay ama yönetim adayınnıki çok zor. herif bjknin geleceğini gaspetti. çok akıllı, hesap kitap bilen, planlama yapabilecek bi yönetim lazım. altyapıya verilecek ağırlıkla, oradan gelecek gençlerle takımdaki yüksek maliyetli nispeten yaşlılar harmanlanarak bjk 3-4 senede toparlanabilir, arada şampiyonluğa bile oynar hatta. başka türlü bir çıkış yolu anca yeni bi y.d. ile olur ki, bu kez de 20 senemiz heba olur.

sampi dedi ki...

@ t2

Cok bariz bir hata. Ekrem rotasyonda siritmayacak, temel futbol bilgileri kisitli, ancak fizigiyle kanat yedekleyecek kapasitede. Man Utd macinda en cok kosan olmasina ragmen Ernst'in onda biri top oynamadi, cunku nerede duracagini ve nereye ne zaman pas verecegini bilmiyor.

@ Stalker

Futbol karakteri tek senede oturtulabilecek birsey degil her zaman. Ornegin 2. senesine dogru tespitler yapmis, stoperleri yenilemis, kalabalik orta sahali sablonla baslamisti. Gozle gorulur en onemli hatasi bence Serdar Kurtulus'u sag beke kaydirmasi, sonra da sakatliktan donme surecini ilk yarinin son macinda oynatarak uzatmasi oldu. Adami 6. haftada ligde yenilgisiz gondermenin bir izahi yok.

Ertugrul liderlik vasiflari olmayan fakat futboldan anlayan biri. Yonetici Peter Kenyon olsa, Ertugrul'un gorevi idman yaptirmakla sinirli kalsa bence basarili olur. Zaten son iki senede puan/mac ortalamasi Denizli'den yuksek daha kisitli kadrosu olmasina ragmen. Su anda ligdeki konumu daha ilerde, karsi bir arguman "karaktersiz futbol"dan fazlasi olmali.

Eger Ertugrul'un sirtini sivazlayan guruhtan sikayetciysen ona katilirim. BJK'nin hocasinin kult kurumlarla dirsek temasinda, haciyla hocayla destekli olmamasi lazim.

Calimbay adam savunmali, Youla-Veysel'li ileri hattiyla parali bir Anadolu takimini andirdi. Bence o tipte insanlar BJK'dan kopmadan farkli gorevlerle katki saglayabilir. Ornegin futbolculara abilik yapabilir. Ama cap belli.

TSL cok sig bir lig. Cok ufak hamlelerle sampiyonluga oynaniyor zaten. Koray - Kurtulus orta sahasiyla sampiyon oluyorduk yonetici/taraftar/medya kostek olmasa. Ayni sekilde Ertugrul doneminde Bunyamin Gezer'e maruz kalmasak goturebilirdik isi.

Demiroren'in alternatifi Murat Aksu ve Celal Kolot'sa BJK'liligimi ciddi ciddi gozden gecirmem gerek. Ya benim tuttugum takim degisti ya da ben yanlis takimi tutuyorum.

Hayalimdeki BJK:
Baskan: Ibrahim Altinsay
Mali Sorumlu: Husnu Gureli
Menejer: Ali Gultiken
Danisman: Jean Tigana
Teknik Direktor: Metin Tekin
Kadro iskeleti de altyapi olursa kupa mupa istemem, cikip top oynasinlar yeter.

Abidin Şorombil dedi ki...

@sampi
hayallerindeki 3 ismin altını cizmek istiyorum.

1.si metin tekin,
yıllardır ne zaman besiktasa gelicek diye bekliyorum. cok güzel yetiştiriyo kendisini onu besiktasın basındaki alex ferguson olarak hayal ediyorum. metinle 20 senelik kontrat yapılsa bende 20 senelik kombine almak icin imzamı atarım.

diger isimlerde altınsay ve güreli bu adamlar bilgili yonetimindeki en nitelikli yoneticilerdendi. hele hele hüsnü güreli bu işe yanasmasa bile nihata yıllık odedigimiz para kadar maas verip profesyonel yonetici yapılsa yeridir.

tiganaya katılmıyorum ona buyuk bir kızgınlıgım var klubu rico- delgado ikileminde bıraktı. rico gittiginden beri rico gibi bir adam arıyoruz ki sergenle rico arasındada bu boslugu hissediyoduk. ara sıra lig tvde eski maclardan ozetler verince ricoyu gordugumde allah belanı tigana derim hep.

alide menejerlik yaptı bu klupte sadece deplasman otel aranjmanı seyahat planlaması yapmak degildir menejerlik. cok silik cok etkisizdi. bence ali 10-0 adanademir macını anlatsın cay icip muhabbet edelim daha cok keyif verir.

saded: şimdi bana kaybolan yıllarımı verseler...
şimdi kaybolacak yeni yıllar baslıyo...
varsın olsun sevdik bir kere...

Şairler Parkı dedi ki...

@sampi

Hocam hayalindeki Bjk'deki isimlerden Hüsnü Güreli Beşiktaş'ın şu anki durumunun sebeplerinden biridir. Bilgili zamanında herkes ekonomi anlamında muhteşem olduğunu düşünüyor ama gizli kapılar ardında neler dönmedi ki. Beşiktaş'ın varını yoğunu satarım gerekirse diyen bir adam. Güreli'nin olumlu bir imajı var. Ama çok yanlış olduğunu düşünüyorum. Bilgili ile ceplerini doldurdular ve toz oldular.

Metin'i ise yazmak bitmez. Bu tür adamlar Beşiktaş'tan uzaklaşmadıkça kulübün kapısının önünden geçmez Metin.

Ege

sampi dedi ki...

@ abidin

Rico cok yavas ve nazliydi, benim pek sevdigim bir oyuncu tipi degil. Zaten Tigana sol acik istediginde Rico'yu almalari manasizdi.

Ali Gultiken olgun, efendi ve nispeten kafasi calisan bir adam. Ustunde Kivanc Oktay/Celal Kolot/Levent Erdogan tipi adamlar varken zaten cok etkili olmasi beklenemez.

@ Ege

Husnu Gureli zamaninda mali sorumluluk vardi. Ornegin dizi kopuk bir Ilhan'i $5 milyon'a satabiliyorduk. Gidip bankalardan fahis faizle borc yerine Nihat'i satabiliyorduk. Kendisi cok iyi bir yoneticidir, herseyi kayit altina almis ve sirketlesmeyi saglam temellere oturtmustur. O isleri yapmasaydi Tabata'ya verilen bonservis bedelini YD saklayabilirdi.

Serdar Bilgili BJK baskanligini kendi ozel isleri icin kullanmis olabilir, isin rant tarafi oldugunu ben de duydum. Husnu icin oyle seyler duymamistim, olmadigini umit ediyorum.

Metin Tekin yeni yonetimle gelsin zaten, Demiroren'e harcanmasini istemem.

Mehmet Reşit dedi ki...

Fenerbahçe ve Milli Takım dönemlerinde, Mustafa Doğan'dan sol açık, Ali Eren'den, Mert Korkmaz'dan ön libero türetmiş bir adamdır Denizli. Ki bu adamların esas pozisyonları üçlü defansta stoper. Dönemin Türk futbol futbolunun çapı mucibince adam kovalamaktan başka yapabildikleri iş de yok; doğru düzgün kesici dahi değiller.