27 Ağustos 2009

CL 2009-10: Kura Zamani


Bugunku eleme maclari sonunda gruplar sekillendi. Klise tabirle "heyecanli bekleyis" icerisindeyiz artik. Sayisal Loto'dan farki yok bu noktada yapilan "tahminlerin" ama gonlumuzden geceni yazmaya engel degil tabii ki bu.

1. Torba - Liverpool: 1. torbadan kim gelirse gelsin, Besiktas'in gruptan cikma sansi acisindan bir farki olacagini sanmiyorum. 1 numarali seri basi ile ne zaman oynadiginiz daha belirleyici oluyor genellikle. O yuzden biraz da icimdeki intikam durtusuyle Liverpool'u istiyorum. Son sefer puanlar 3-3 paylasilmasina ragmen canimiz biraz sikilmisti. Ancak bugunku takim defansif acidan o gunkunden fersah fersah otede. O yuzden Anfield'a bir daha gidelim istiyorum. 

2. Torba - AZ Alkmaar: 3. torbadan kuraya girip de elemelere kalmak istiyorsaniz, 2 numarali seri basini al asagi etmek zorundasiniz. Bu yuzden 2. torbanin en zayif takimi olarak gordugum ve Van Gaal'in eksikligini, henuz pek gostermese de, sezonun ilerleyen kisminda derinden hissedecegine inandigim AZ Alkmaar gonlumden gecen takim. Almanya/Hollanda ekseninde her zaman lehimize islemis olan gurbetci faktorunu de hesaba katiyorum bunu soylerken.

4. Torba - Standard Liege: Yaygin kaninin aksine 4. torbadan gelecek takimin guclu olmasinin Besiktas icin sans olacagini dusunuyorum. 2 numarali seri basini hedef aldigimiz icin oraya dis gecirebilecek bir takim her zaman daha iyidir. Elbette Wolfsburg biraz agir kacabilir, o yuzden tercihimi Standard Liege'den yana kullaniyorum. Arka planda takip ettigim bir takim zaten Standard, o yuzden -en azindan benim icin- seyretmesi keyifli bir eslesme de olur ayni zamanda. 

Gonlumden gecenleri yazdim, ama kim cikarsa ciksin cok heyecanli bir maraton olacagi kesin. Bence kadro ve oynanan futbol itibariyle 2003-04 sezonu disinda hicbir zaman bu kadar Sampiyonlar Ligi'ne hazir olmamisti Besiktas. O yuzden beklentilerin asilabilecegine, biraz kura biraz da futbol sansiyla iyi yerlere gelinebilecegine inaniyorum. Rakipler ve fikstur belli olunca cok daha detayli bir degerlendirme yapariz elbette.

10 yorum:

ERKUT dedi ki...

benim gönlümden Milan - Sevilla , ranger , debreceni geçiyor.

Jordi Metal dedi ki...

Bence iyi kura Milan-Rangers-BJK-Debrecen(Zürih) olur.

stalker dedi ki...

ali ecenin sesinden amerika deplasmanı nerde yahu :) niye sildiniz? izleyemedik bi türlü..

Kalten dedi ki...

Aynı torbada bulunduğumuz takımların ülkesine göre olasılık hesabı tahmini yapsak tüm takımlar arasında Beşiktaş'ın grubuna düşme şansı en kuvvetli olan takım Lyon (üçüncü torbadaki iki Fransız takımından dolayı). İster miyim, pek değil.

Aynı sebepten dolayı birinci torbadaki Barcelona, Sevilla, Milan ve Bayern Münih dörtlüsünden birinin bize çıkma ihtimali de dört İngiliz'den birinin çıkma ihtimaline göre daha yüksek mesela --bu daha iyi olabilir aslında düşününce.

Hem ilk torbadan Milan çıkarsa ikinci torbadan Juventus ve Inter'in gelmeyeceği garanti, Bayern Münih çıkarsa da dördüncü torbadan Wolfsburg'un gelmeyeceği garanti.. Benim tercihim bu ikisinden biri yönünde olur --hem ihtimaller de kuvvetli..

İlk torbadan Bayern Münih, ikincisinden AZ, üçüncüsünden de Debrecen deyip totemimi yapayım. Bir şekilde gruptan çıkamasak bile Euroleague'i garantileriz en azından :)

ramram dedi ki...

Amen bro. Liverpool fikri çok hoşuma gitti. Defansta sakatlık vb sorun yaşamazsak Şampiyonlar liginde maç vereceğimizi düşünmüyorum. Bu da 4 takımlık grup için büyük avantaj. Nihat'ın ve Holosko'nun Şampiyonlar Liginde çok fark yaratacağına da inanıyorum. Süper ligde 30 metreye sıkışan takımların karşısında ikisi de alan bulmakta zorlanıyor ama Avrupa'da böyle olmayacağını düşünüyorum.

Şampiyonlar ligi maddi açıdan da çok değerli bizim için. Bu kadar yatırımın (hepsi çok mantıklı olmasa da) karşılığını almak lazım.

Redman dedi ki...

Stalker,

Videoda teknik bir aksaklik oldu, ondan sildik o postu. Bu aksam tekrar koyacagiz insallah.

Redman dedi ki...

Kalten,

Cok dogru tespit. Hic bu yonuyle dusunmemistim.

Milan ya da Bayern gayet isabetli olur hakikaten.

Redman dedi ki...

ramram,

O kadar da degil be hocam :) Takimin Sampiyonlar Ligi icin duzenlenmis olduguna katiliyorum kesinlikle. Ozellikle Holosko cok onemli isler yapabilir. Ama "mac vermeyiz" demek icin cok erken be.

ramram dedi ki...

Maç vermeyiz yorumun yanında temenni de içeriyor tabi :) Bu sezon izlediğim kadarıyla savunma yapma konusunda baya yol katetmişiz. Tabi bir İngiliz takımına karşı nasıl olur onu bilemiyorum. Yine de takımın gün geçtikçe daha iyiye gideceğini varsayarak ve ileride topu biraz daha tutabileceğimize inanarak, maç vermeyiz inşallah diyelim o zaman.

sampi dedi ki...

@ Ramram

Takimin topun arkasina gectigi zaman oyunu kilitleyecek potansiyelde oldugunu dusunuyorum. Bu bakimdan Denizli'den beklemedigim ve dogru buldugum bir hamle.

Ozellikle Ferrari'yi ceza alani onune yigilmisken hayran kalacagimiz iddiasindayim. Ayriyeten toplu savunma ve uzerimize rakibin gelmesi Holosko'yu costurabilir.

Seribasi takimin Barca gibi 18 puanlik biri cikmasi durumunda ozellikle son maci icerde onlarin B takimiyla oynarsak sansimiz oldugunu dusunuyorum. Cunku o durumda 3'lu TSYD duzenine geciyor, biraz sans, biraz taraftarin itmesi ve cokca disiplinli defansla 2. tur fantezi degil.