6 Ağustos 2009

Shaq Iyiysen Final Oyna

Hakikaten muthis adam su Shaquille O'Neal. Her hareketi ayri bir olay. Son olarak da David Beckham'a sarmis durumda. Yaz aylari icin yaptigi televizyon programindaki iddiasi yildiz oyuncunun kendisine frikikten gol atamayacagi. 2 haftadir televizyonda, internette, gazetelerde "Galaxy'de kac gol atti ki?" diye soruyor. Haksiz da sayilmaz hani. 

Haberle ilgili Sampi ile konusurken aklimiza Ahmet Cakar'in zamaninda Santra'da yaptigi talihsiz aciklamalar geldi; ekranlarimizda daha buyuk bir ukalalik ve dilin bir tarafa kacma hadisesi daha yasanmamis olabilir - ki buna kendisinin bikini giyme hadisesi de dahildir bence. Olup da izlememis olan varsa, videosu asagida:



Sirasiyla:
"Shaq da cok buyuk oyuncu degil!"
"Ne oldu Miami?" 
"Shaq iyiysen final oyna!" 
"Shaq bir daha hayati boyunca sampiyonluk goremez!" 
Ne adamlar var su memlekette yahu. Bir de Shaq bu programin ustunden 12 ay gecmeden Miami ile sampiyonlugu yakalayinca, cikip piskin piskin ozur dilemisti kendisi. 
O degil de, harbiden cok orjinal adamdir Shaquille O'Neal. Senede $20-25M kazanirken okula donup universite diplomasi almak, sezon arasinda fahri polis olarak calismak, vs. cok da normal/beklenilen hareketler degil kesinlikle. Sozunu hicbir zaman esirgemeyen koca oglan, eminim Ahmet Cakar'in aciklamalarini duysa, O'nunla ilgili de soyleyecek bir cift lafi olur, tasi gedigine oturtuverirdi. Bir de hakkini vermek lazim, 15 senede O'nun parkelerde maruz kaldigi kadar sertlige, normal bir insan degil, rahmetli Gandhi bile dayanamaz, en azindan 1-2 kisinin kellesini alirdi bence. O yuzden cok buyuk saygi duyuyorum kendisine. 

Dev pivot bu sezon da Cleveland Cavaliers formasiyla NBA'e renk getirip, All-Star haftasonunu senlendirecek. Eminim ileride cocuklarimiza da anlatacagiz O'nu. Biraz da bu yuzden son sezonunda bir sampiyonluk daha kazanmasini ve parkelere kariyerine yakisir bir sekilde veda etmesini cok isterim. Olmasa bile basketbolun oynanis seklini 15 sene boyunca adeta kendi basina dikte edisi ve her turlu bireysel basarisinin yaninda kazandigi 4 NBA sampiyonluguyla NBA tarihine adini coktan yazdirmis durumda zaten. Shaq'in basketbolu biraktiktan sonra ne yapacagini ise cok merak ediyorum. Umarim ekranlardan kopmaz da makaranin kralini izlemeye devam ederiz.

Hiç yorum yok: