14 Ağustos 2009

Keyifli Internet Sporu Globulos - Sampican Won the Game Ama Gerisini Getiremedi

Ozellikle yazlik mekanlarda rastlanan bir genc insan tipi vardir. Her turlu oyunda en birinci olurlar Firat (Uykusuz) gibi. Batakta daima +1'le biterler. Okeyde cifte gidip bitme basarisini gosterirler. Tavlada acik gordu mu ilk zarda kafasina binerler. Iste Redman bu ekolun temsilcilerinden. Listesi CM'den Hattrick'e kadar uzanir hatta.

Oyuncu insan tipinde biraz Intacto, biraz da Highlander izi var. Intacto'da sansli bir grup insan baskalarina dokundukca sanslarini caliyor. Highlander ise biraz daha kanli, ama analoji yerinde. Olumsuzler guruhu cemaattekilerin bogazini kesince guclerini emiyor. Nitekim ne zaman Redman'le yeni bir oyun oynasam herzamankinden daha guclu ve sansli olarak karsima cikiyor (PES haric, onda ayni takimda oldugumuzdan bi hayrini goremedik).


En son hezimete ugradigim oyun Globulos. Cok keyifli bir internet sporu. 3'er kisilik takimlarda birbirinize gol atmaya calisiyorsunuz. Her tur, baloncuk seklindeki oyunculara nereye hangi siddette deplase olacaklarini soyluyorsunuz. Topa carpinca yonu degisiyor haliyle. Eger kaleye girerseniz eksik kaliyorsunuz. Sag kosede de yorum bolumu var ki oyunun en zevkli kismi muhabbeti elbette.

Sampican olarak oyunun ikinci setinde 3-0 kazaninca screenshot almadan edemedim (fikir Redman'dan). 2 kisi kalmisken top benim adama carpip gol olunca "eksik adamla gol atarim" diye laf soktum. Redmancan dogal olarak bal diye nitelendirdi hamlemi. Sonra sol bekimi surpriz bir kosuyla ileri cikarinca top onumde kaldi, bir tane daha caktim. Onun oraya gitmesini Rijkaard'in total futbol anlayisina bagladim. Ertesi pozisyonda Redman kendi kale cizgisinde olan topu oyle bir cikardi ki pozisyonu onlemekle kalmayip kontra baslatti. Ben Rio Ferdinand'dan, Redmancan Nesta'dan esintiler gordu. Akabinde topu iskalayarak bir gol daha yemekten kurtulamadi. Gozumun onunden Gokhan Zan bir film seridi gibi gecti.

Oyun tabii ki "bunu alan hepsini kazanir" setinde Redman'in Highlander profilini one cikarmasiyla sonuclandi. Bundan sonraki duelloyu cok dikkatli secip bir kez olsun kazanmayi hedefliyorum. Rebound alma oyunu falan olabilir. Gerci onda da Dennis Rodman icgudusunu kesfedebilirim. 5/6 harf ayni zaten.

3 yorum:

Redman dedi ki...

Gecenin hareketi kesinlikle "Nesta!" diye gaza gelmisken, bir sonraki topta iskayi gecip senden "Gokhan Zan"i yememdi. Haddini bilmeyen cavuslar hesabi. Screenshot'a denk gelmesi de cok iyi tesaduf.

Bu arada pinponda (pardon masa tenisi) ezmisligin var beni ama sanal platformda ya da "boardgame" olmadigi icin sayilmaz :)

Othello dedi ki...

agzima sictiniz ne bicim oyunmus bu be. tek kotu yani aksamlari az millet takiliyor. spontane mac ayarlamasi zor.

Redman dedi ki...

Nickname'in Othellocan degilse Globulos'ta basarili olma sansin yok bence.

Sampican'la da konusalim da 3'lu TSYD tarzinda bir turnuva cakalim.