9 Ağustos 2009

Besiktas ve Turk Kizilayi

Dunku Divan Kurulu toplantisinda Yildirim Demiroren aciklamis. Onumuzdeki haftadan itibaren futbol takimi sirtinda Turk Kizilayi'nin logosunu tasiyacakmis. Cok degil iki hafta once burada Aston Villa'nin yasam suresi kisitli cocuklara ve acili ailelerine yardim amaciyla kurulmus bir vakif olan Acorns'a verdigi destege deginmis, bu ise imza atan kulup baskani Randy Lerner'i ovmustuk (ilgili yaziya buradan ulasabilirsiniz). Sordugumuz soru "Bir yabanci fazla alacagimiza, LOSEV'e CATOM'a ya da baska bir hayir kurumuna yardimda bulunsak ne kazanir, ne kaybederiz?" idi. Bugun baktigimizda Fenerbahce ile Galatasaray'in ULKER reklami tasidigi yerde Besiktas'in Kizilay'a destek verecek olmasi gurur verici. Su ana kadar yaptiklari her idari icraata taban tabana zit dustugumuz yonetimin bu kadar guzel bir harekete imza atmasi da bir o kadar sasirtici.

Anlasmanin sartlari aciklanmamis. Sadece Turk Kizilayi logosunu mu tasiyacagimiz yoksa ayrica satilan formalardan Kizilay'a bir katki yapilip yapilmayacagi belli degil. Ancak ne olursa olsun, cok hos bir hareket. Umarim hedefledigi etkiyi yapar.

Turk Kizilayi hakkinda daha fazla bilgi icin: http://www.kizilay.org.tr

8 yorum:

firat selcuk dedi ki...

guzel bir gelisme de "2-3 milyon euro fazla kazanacagımıza kızılay'ın adını tasırız" diyen baskana sormazlar mı o zaman formanın onunde ve kolundakiler ne diye..

hafif bir barcelona tandansı yakalayayım dedi ama bu sekilde pek mantıklı olmuyor..

Redman dedi ki...

franchi,

Katiliyorum kesinlikle. Hayir isi yaparken bile yandan yandan FB ile GS'ye -baskan mertebesinde- laf sokulmasi hic hos degil tabii ki. Ancak sekilden cok yapilan isin ozune dikkat cekmek icin elestirmedim bunu yazimda.

Forma onu reklami konusunda da haklisin. Keske ColaTurka yerine TurkKizilayi'ni alip onumuzde tasisak. Bir Delgado daha almayiversinler bize, cok dert degi.

ubs17 dedi ki...

Buna gerçekten inanıyor musunuz?

Ben Beşiktaşlı değiim ve Beşiktaş'ın tarihi kiliğindeki bu duruşa da daima saygı duymuşumdur. Yalnız d,kkat etmeniz gereken bir şey var ki bu takımın başkanı S.Seba değil Yıldırım Demir Ören. Beşiktaş'ı Beşiktaş yapan bütün değerlerden uzaklaştıran rakperi Galatasaray ve Fenerbahce'nin zaten içinde bulnduğu kaptal düzene ayak uydurmaya çalışırken, kenar da sığıntı gibi kalan ve BJK gibi köklü bir camiaya yakışmayan bir adam.

Şimdi bn diyorum ki eğer demirörnen GS ve FB nin yaptığı anlaşmaları yapailseydi formanın arkasını zaten verirdi. Ama madem sağlam anlaşma olmadı 3 kuruş fazla alacağıma populist bir davranış yapayım zaten manevi değeri yüksek taraftarıma gaz vereyim düşüncesinde bu adam

http://rakamla10.blogspot.com/2009/08/srta-turk-kzlay-ve-yldrm-demiroren.html

rakamla 10 benim bakış açıma daha yakın bu konuda

Redman dedi ki...

Burak Sahin,

Hocam konuya yanlis yerden girdin sen. Bizim blogu ilk defa okudugunu varsayiyorum yazdigin ilk paragraftan yola cikarak.

Sadece suraya bakarak bile bizim mevcut yonetim hakkinda neler dusundugumuzu ogrenebilirsin:
http://amerikadeplasmani.blogspot.com/search/label/Yildirim%20Demiroren%20Yeter

Bu isten populist bir kar saglama amaci da gudulmus olabilir. Ancak bu konuda elimizde herhangi bir veri yok. Besiktas'in ULKER'den sirt reklami almak istedigi fakat FB-GS ayarinda para alamayinca boyle bir yola basvurdugu iddiasina da katilmiyorum kesinlikle. Bunun ispati icin herhangi bir dayanagin var mi?

Hersey bir yana, Turk Kizilayi'na destek verdigi icin de elestireceksek yonetimi, o zaman "elestirmenin" hicbir anlami kalmiyor bence.

ubs17 dedi ki...

@ Redman

düşndüğünün aksine blogunuzu sık takib eder ve beğenirim. Ve Yönetime lgili düşüncelerinizi de az çok tahimin edebiliyorum.

Ben BJK nin Kızılay reklamı almasına son derece saydı duyarım.Hatta sırta alınan çirkin materyalist dzenine de isyan olarak alkışlarım.

Zira ben demirören'in samimiyetine inanmadığımı söylüyorum.Bu güne kadar beşiktaş'ın bütün değerlerini yok eden. gidersem paramı alır oylegiderim, diyerek kukübü ipotek altına alan bir adamdan bahsediyoruz.

Kulübü bu kadar maddi sıkıntı içine sokan, sonra da paramı almadan hiçbir yere gitmem diyen adamdan. Bu adam şimdi öyle erdemli bir davranışta mı bulundu.

ben inanmıyorum.

Redman dedi ki...

Burak Sahin,

Demiroren'in samimiyetinin boyle bir konuda ikinci planda kalmasi gerektigine inaniyorum. Benim alkisladigim sey Besiktas'in Kizilay'a destek vermesidir.

Bir de en azindan elimde bunu ispatlayacak herhangi bir veri yokken kalkip da "Siz bu isten rant saglamaya calisiyorsunuz" ya da "Populerite pesindesiniz" diyemiyorum. Zamanla goruruz neyin ne oldugunu.

Ancak senin gorusune de sonuna kadar saygi duyuyorum. Gecmis icraatlarina baktigimda ben de inanmakta gucluk cekiyorum kendisinin samimiyetine. Ancak bir kez daha soyleyeyim, sadece kendi kuskumdan yola cikarak yapilan isi elestirmenin dogru oldugunu dusunmuyorum - en azindan soz konusu olan bir hayir isiyken.

Bu arada Demiroren'in kulubu borclandirmak suretiyle ipotek altina almis olmasi, Sinan Engin ve mafya baglantisi ile beraber beni kendisinden sogutan en onemli olaydir. Kanayan yaraya tuz bastin yani anlayacagin :) Sabah sabah basima agrilar girmeye basladi yine..

sampi dedi ki...

@Burak Sahin
Buna biraz da inanmak istiyoruz. Populist hareket de olsa biraz risultato importante bu durumda. Demiroren cikip "formanin arkasina Rotring uclu kalem reklami aldim $2 m'a ticaretten anlayan baskanim" diyecekti eger bunu yapmasaydi. Sonucta her sekilde kendine pay cikaracak, onun icin bari Kizilay'a kiyisindan kosesinden destek verilsin. Bakarsin uc bes taraftarin gozune carpar gider bagis yapar kan verir, baskanin egosundan cok daha onemli seylere hizmet edilmis olunur.

Genel olarak bu yonetim ne yaparsa supheyle yaklasiyorum, keske en buyuk hatalari populistlik yapip formanin arkasina Kizilay yazdirmak olsa.

@Franchi
BJK'nin Barca tadi yakalamak icin 40 firin ekmegi aperatif olarak yemesi lazim. Yine de adim dogru adimdir buram buram populizm koksa da. Isimlerin formanin altinda, reklamin ustune olmasi bana dandik Arjantin ligi formalarini hatirlatti. Pek begenmedim.

Adsız dedi ki...

franchi kardeşim merak etme hiç sormazlar hatta soramazlar senin takımında birak önü arkayı sagı solu bir tane hayrına aldıgı sosyal içerikli reklam varmı YOK.. ozaman konuşmicaksin önündeymiş arkasındaymiş sagındaymış solundaymış zırtaymış pırtındaymışda reklam varmışta arkaya almış senin kulübün hayır reklamı aldıgında beşiktaşın kolundaki ve önündeki reklamı sorgulicaksin ha yok benim takımımda böyle kızılay mehmetçik vakfı gibi sosyal içerikli reklamlar, mesajlar yoksa ozaman konuşmicaksın.kulübün bunları yaptıgı zaman gelip konuşmasını bileceksin.boş beleşten önünde var arkasında yok diye sallamıcaksın.