25 Temmuz 2009

Aston Villa, Acorns, ve Randy Lerner

Aston Villa'nin yeni sezonda giyecegi ic saha formalari gectigimiz gunlerde tanitildi. Gectigimiz yila oranla peki bir degisiklik yapmamislar ve klasik tarzlarini surdurmusler. Asil yenilenen ise deplasman formasi olmus.


Bence iki tasarim da gayet sade ve basarili. Ancak forma tasarimlarindan ziyade, bu vesileyle Aston Villa'nin yasam suresi kisitli cocuklara ve acili ailelerine yardim amaciyla kurulmus bir vakif olan Acorns'a verdigi destegin surdugunu gormek sevindirici. Gectigimiz sezonun basindan beri Aston Villa formasinda bir mesrubat, GSM, petrol, ya da yazilim sirketinin reklami yerine herhangi bir ucret talep etmeden, Acorns'un logosunu tasiyor. Barcelona'nin UNICEF ile giristigi ortakligin bir benzeri yani. Ayni UNICEF gibi cok hayirli bir yola bas koymus Acorns; tibben yapilabilecek seyler bittiginde, artik gun saymakta olan kucuk cocuklari bir araya getirip hayatlarinin son gunlerini huzurla ve gulumseyerek gecirmelerini saglamaya calisiyorlar. Ayni zamanda maddi-manevi her turlu destege ihtiyaci olan ailelere yardimci oluyor, acilarini paylasiyorlar. Gercekten cok onemli bir gorev ustlenmis olan bu vakif hakkinda daha fazla bilgiye buradan ulasabilirsiniz. 

Artik herseyin parayla olculdugu, her degerin basina $ ya da € isaretinin kondugu gunumuz futbolunda Aston Villa'nin yaptigi is hem cok anlamli hem de cok dusundurucu. Insan sormadan edemiyor "Bir yabanci fazla alacagimiza, LOSEV'e CATOM'a ya da baska bir hayir kurumuna yardimda bulunsak ne kazanir, ne kaybederiz?" diye.

Iste Aston Villa'da bu isin altina imza atan kulubun Amerika'li sahibi Randy Lerner. Zengin isadami Villa'nin 60%'ini 2006'da £60M'a almisti. O tarihten bu yana her hareketiyle, kendisi gibi Ingiltere'den kulup satin almis olan diger zenginlerden cok ama cok farkli oldugunu ispat ediyor Amerikali. Aston Villa sevgisi de universite yillarinda Ingiltere'de gecirdigi bir seneden miras kalmis kendisine. Mutevazi demecleri, dengeli yonetimi, hayir kuruluslarina verdigi destek, ve goz onunde olmaktan kacinan kisiligiyle gercekten farkli bir kulup sahibi Lerner. Bu anlamda -Arap Seyhleri, Sovyetler'in dagilmasiyla ortaya cikmis petrol/dogal gaz zenginleri, satin aldiklari kulube yatirim gozuyle bakan Amerika'li milyarderler dusunuldugunde- turunun tek ornegi oldugu soylenebilir.

Burada da daha once deginmistik, Aston Villa zaten Martin O'Neill yonetiminde cok dogru isler yapan bir takim. Baslarinda da boyle bir yonetim olunca herseyi kazansinlar istiyor insan. Umarim Gareth Barry ve Martin Laursen'in eksikliklerini telafi edip biraktiklari yerden devam edebilirler. Bence herseyi hak ediyorlar cunku.

Hiç yorum yok: