3 Temmuz 2009

Delgado'nun Kasik Sakatligi


Delgado kasik sakatligi nedeniyle ameliyat olmak icin dun Ispanya'ya gitti. Ilk yapilan aciklamalara gore sahalardan 4 ay uzak kalacakmis...

Arjantinli'nin sol kasigindaki sorun bir gecede ortaya cikmis yeni bir hadise degil. Yaklasik 3-4 aydir agrilarla bogustugunu kendisi de soylemis zaten. Benim kafama takilan ise neden bu ameliyat icin hazirlik kampinin baslamasinin beklendigi. Gectigimiz sezon Delgado Besiktas formasiyla son macina 9 Mayis'ta Ankaraspor karsisinda cikti. Besiktas sezonun son macini ise 30 Mayis'ta Denizli'de oynadi. 9 Mayis ile 30 Mayis arasini ameliyat olmadan kulubede gecirmesi anlasilabilir bir durum - neticede takimin sampiyonluk yolunda kendisine 15-20 dakikaligina bile ihtiyaci olabilirdi. Ancak Delgado'nun sezon bitiminden bugune gecen 1 ayi neden bos gecirdiginin hesabinin sorulmasi lazim. Delgado da, kulubun saglik kurulu da, teknik heyet de, yonetim de cesitli derecelerde kabahatli bu konuda.

Neticede, Delgado sakatsa ve futbol oynayamiyorsa ameliyattan baska yapacak cok birsey yok su anda gelinen noktada. Bugunun onlemi, kendisine, zaten performansina oranla cok yuksek olan, yilda €2.1M'luk sozlesme verilirken alinmali ve kendisine odenecek ucret belirli performans kriterlerine baglanmaliydi. Bu yapilmadigi icin bu saatten sonra Arjantinli'nin alacagi garanti maastan feragat etmesini beklemek apttallik, saflik olur. Kendisi de basin toplantisinda ortada bir sozlesme oldugunu ve bu sozlesmenin sartlarina uyulmasi gerektigini belirtmis zaten. Duz hesapla Besiktas'in bu isten zarari €700,000'dur. Vebali de cesitli olculerde yukarida belirttigim 4 ayri kisinin/grubun boynunadir.

Saha icine bakacak olursak, Besiktas'in bu sakatliktan cok da buyuk zarar gorecegine inanmiyorum. Zira Tello, Yusuf, ve hatta Serdar Ozkan, Delgado'nun eksikligini rahatlikla kapatacaklardir. Bunu soylerken de yonetim ve teknik heyetin "Kaptan/10 Numara/Takim Lideri Delgado" tercihini ne zaman gozden gecirecegini merakla bekliyorum.

Hiç yorum yok: