5 Temmuz 2009

4:17, 77 Oyun, ve 15!


Yine mukemmel bir Wimbledon finali seyrettik. 4 saat 17 dakika ve tam 77 oyun sonunda kazanan Federer oldu. Gectigimiz yil dususe gecen kariyerini -Nadal'in sakatliginin etkisi olsa dahi- bu sekilde ayaga kaldirmis olmasi takdir edilmeli. Tam 15 Grand Slam sampiyonluguyla bu dalda rekoru da tek basina ele gecirdi.


Wimbledon efsaneleri Rod Laver, Bjorn Borg, John McEnroe, ve belki de en onemlisi Pete Sampras onunde bu basariyi kazanmis olmasi da cok anlamli. Keza Sampras 2002'de 2. turda elenip tenisi biraktigindan beri Wimbledon'a gelmemisti.


Sir Alex Ferguson da her zamanki guler yuzuyle maci takip etmis. Muthis adam...

Not: Onumuzdeki gunlerde sik sik okuyacagiz, o yuzden simdiden gorusumu yazayim. Tenis, ayni futbol gibi, rakiple oynanan bir oyun ve bu yuzden Federer'in -sirf digerlerinden daha fazla Grand Slam kazandigi icin- gelmis gecmis en iyi tenisci oldugunu soylemek dogru degil bence. Kariyerleri boyunca kendileri gibi mukemmel teniscilerle mucadele etmek zorunda kalmis olan Bjorn Borg/John McEnroe/Ivan Lendl'larin ya da Andre Agassi/Pete Sampras'larin hakkini yemeyelim lutfen.

Hiç yorum yok: