4 Temmuz 2009

Michael Owen Manchester United'da


Michael Owen dun itibariyle Manchester United oyuncusu. Kariyerine inanilmaz bir baslangic yapmis ve kisa surede Liverpool efsaneleri arasina girmeyi basarabilmis bir oyuncu Owen. Kariyerinin Liverpool sonrasi donemi icin ise ayni seyleri soylemek mumkun degil ne yazik ki. Once "Galacticos" Real Madrid, ardindan da istikrarsiz Newcastle United'da kendinden beklenen performansin yarisini gosteremedi cunku. Bunda yasadigi sayisiz sakatligin da payi buyuktur. Yasadigi dususun en dip noktasi da bence kendisi icin hazirlanan 32 sayfalik tanitim brosurudur. Buradan sonra daha da asagilara dusebilecegine imkan vermiyorum 29 yasindaki oyuncunun; ne olursa olsun daha yukarilara gidecektir. Bu yonden bakinca Manchester United acisindan "dusuk risk - yuksek kazanc" etiketini hak eden basarili bir transfer oldu benim gozumde. Kendisine iki senelik kontrat karsiliginda haftada £50,000 odenecek ve sozlesmesine eklenen belirli performans kriterleri sayesinde kulubun tasidigi risk son derece minimal. Olur da Owen, kariyerini yeniden canlandirip eski gunlerine yaklasirsa cok cok iyi bir oyuncu kazanmis olacaklar, gecmisteki gibi sakatliklarla bogusmaya devam ederse de kaybedecekleri en fazla £5M - ki bunun da Ferguson'un uykularini kaciracagini zannetmiyorum.


Aslinda Newcastle United ile olan sozlesmesi sona erdiginden beri Owen'in ya Everton'a ya da Aston Villa'ya transfer olacagi konusuluyordu. Yildiz oyuncunun ayni diger Liverpool efsaneleri Ian Rush, Robbie Fowler, Jamie Carragher, Steven Gerrard gibi aileden Everton taraftari olmasi da Moyes'in takimini bir adim one cikariyordu. Bence de gercekten cok isabetli bir hareket olabilirdi Maviler adina. Ancak anladigim kadariyla Manchester City'nin £18M bonservis teklif ettigi Joleon Lescott'a haftada £40,000 oderken Michael Owen'a ondan daha yuksek bir ucret onermediler - ki bu kesinlikle anlasilabilir, mantikli bir gerekce. 


Benim asil anlamadigim ise Owen'in sembolu oldugu, herkes tarafindan inanilmaz derecede sevildigi Liverpool'un kendisiyle ilgilenmeyisi oldu bu surec boyunca. Kirmizilar'in maddi sikinti icinde olduklari ve takimdan gecen sezon ayrilan Robbie Keane yerine en az 1 forvet almalari gerektigi bu kadar ortadayken, Benitez, Owen'i nasil pas gecti kavramak mumkun degil. Ozellikle iki kulup arasindaki atesli rekabet dusunuldugunde bu tercih Ispanyol teknik adamin basini ileride cokca agritacak gibi. Kacan balik buyuk olabilir yani. Yukaridaki resmi gorecegine kume dusmeyi tercih edecek Liverpool taraftari sayisinin hic de az olmadigindan eminim.

Hiç yorum yok: