6 Temmuz 2009

Kiralik Oyuncu Protokolu Sorunsali - II

Bugun bir soyleside Mustafa Denizli'ye sormuslar:
"Kiralık verilen futbolcuların, kendi takımlarına karşı forma giymemesi ile ilgili yapılan anlaşmaları nasıl değerlendiriyorsunuz?"
Denizli'nin cevabi:
"Türkiye şaibe arayan bir ülke. Kiralanan futbolcuların kendi takımlarına karşı forma giymemesiyle ilgili yapılan anlaşmaları, birçok yönden değerlendirmek lazım. Şampiyonluk veya küme düşme mücadeleleri sırasında kiralanan futbolcuların gösterdiği performans farklı yerlere çekilebilir. Bu duruma sebep vermemek için yapılan bu anlaşmalar mantık çerçevesinde değerlendirilebilir." olmus.

Bu konuyu daha once burada ele almis ve benzer bir gorusu savunmustuk - Kiralik Oyuncu Protokolu Sorunsali. Bunun sadece Turkiye ve gelismekte olan ulkelere mahsus bir sorun oldugu gorusune katilmasam da, kiralik oyuncu protokollerinin "kiraya gonderilen oyuncudan cekinme veya haksiz rekabet yaratma istegi" gibi basit hesaplarla ortaya konmadiginin birinci agizdan dillendirilmis olmasi sevindirici. 


Besiktas bu sezon da bircok oyuncusunu kiralik olarak gonderecek anlasilan. Bu isimler arasinda en cok merak uyandirani Batuhan tabii ki. Simdilik goruntu Bobo gonderilirse Batuhan'in 4. forvet olarak takimda tutulacagi, Brezilya'li oyuncu takimda kalirsa da yine Eskisehirspor'a kiralik olarak verilecegi yonunde. Ben takimda tutulup oynatilmasi taraftari olsam da, eger forma icin Bobo, Holosko, Nihat, ve Nobre ile mucadele etmek zorunda kalacaksa kiralik olarak gonderilmesinde bir sakinca gormuyorum. Ancak bu noktada Umit Karan ve Youla'yi kadrosuna katan Eskisehirspor yerine baska bir takim tercih edilebilir, hatta edilmeli. Kiralik olarak gonderilmesine kesin gozuyle bakilan diger isimler de Mehmet Sedef, Can Erdem ve Emre Ozkan. Hazirlik kampi gecsin, daha net bir fikrimiz olur elbette.

Hiç yorum yok: