4 Temmuz 2009

Dennis Rodman Mi Dediniz?

90'larin sonunda, takimin basinda Phil Jackson, elinde NBA'in en iyi oyuncusu Michael Jordan ve mukemmel bir tamamlayici parca olan Scottie Pippen ile onune geceni dagitmisti Chicago Bulls. O takimda bir de yaptigi savunma ve aldigi ribauntlarin yaninda her mac degistirdigi sac rengiyle, kameraman tekmelemesiyle, kopek gezdirdigi icin kacirdigi takim antrenmanlariyla, her yonuyle aykiri, ariza bir adam vardi - Dennis Rodman. Aslinda aykiri ya da ariza sifatlari hafif kalir O'nun icin. Deyim yerindeyse psikopatin onde gideniydi Rodman, ve bu yuzden cok onemli basketbol becerilerine sahip olmasina ragmen hicbir yerde tutunamamis, hep sevilmeyen, kovalanan adam olmustu. O gun ondan verim alabilecek bir tek koc vardi NBA'de ve sans eseri onun eline dusmustu cilgin oyuncu. Bugun her turlu zirtapozluguna ragmen yuzlerde tebessumle hatirlanmasinin sebebi de budur.

Simdi 10-12 sene ileri sarip gunumuze bakalim. Phil Jackson hala kocluk yapiyor, ve yine elinde NBA'in en iyi oyuncusu (Kobe Bryant) ve mukemmel bir tamamlayici (Pau Gasol) var. Bu sefer renkler kirmizi-siyah degil mor-sari, ancak senaryoda degisen cok birsey yok. Eger bugun NBA'de "Rodman Ruhu"nu yasatan (kulaklariniz cinlasin Pascal Nouma hayranlari) bir oyuncu varsa bu isim tartismasiz Ron Artest'tir. Ayni Rodman gibi mukemmel bir savunmaci Artest, ve yine onun gibi -kibar tabiriyle- ariza bir adam. Sacramento Kings gunlerinde Rodman'in anisina 91 numara ile oynamis oldugunu da not duseyim. Artest'in de en buyuk derdi Rodman gibi anlasilamamis olmak. Bu yuzden Indiana'da yasadiklarindan sonra bir turlu kendisine "evim" diyebilecegi bir yer bulamadi zaten. Ayni Rodman'da oldugu gibi, bugun, onu da takima almayi gozu kesen yine Phil Jackson, kadronun ahengini bozma ihtimali olmasina ragmen.

Sahsen, riskli bir hareket olsa dahi, Lakers'in cok onemli bir ise imza attigina inaniyorum. Rodman'i oynatabilmis adam, onun bonusu Artest'ten de bir All-Star yaratabilir, yaratacaktir da.

2 yorum:

cingibi dedi ki...

artest türkiyede oynasaydı Artistmisin kardeşim derler adama manşetleri atılırdı

Unknown dedi ki...

güzel yazı olmuş. lucescu-sergen, jackson-rodman ikilisi gibi. ron artest'in hareketlerine göz yumacaktır ama bir şartla: o da takıma olan katkısı. yoksa yine yollara düşer. bir de phil jackson'ın hep aynı adamlarla oynayabilmesi beni hep düşündürmüştür. jordan, kobe. ikisi de aynı tipte.