17 Ağustos 2009

Respect



3 yorum:

stalker dedi ki...

angel guillermo heredia.. marion jones, tim montgomery, maurice greene(adamın iddiası, elinde banka dekontları varmış) gibi atletlerin doping olaylarında adı geçen şahısmış bu. üst düzey atletlere kimyasal destek sağlıyormuş. jerome young mesela, dünya sıralamasında 3o küsurlarda gezerken bu adamla iş yapmaya başlamış ve sonucunda gelsin madalyalar.. elemanın aracılık yaptığı laboratuvarlar testlerde çıkmayan ilaçlar üretiyormuş.

atletizmi sevmekle beraber hep kuşkuyla yaklaşan biri oalrak bolttan da benzer bir çıktı alacağız diye düşünüyorum. atletizm geçmişte soğuk savaşa kurban edilmişti, bugünlerde de rekorlara ve sponsorlara kurban ediliyor. en son 5 jamaikalı atletten (yohan blake, sheri-ann brooks, allodin fothergill, lansford spence, marvin anderson) bahsediliyordu. şüpheler yoğunmuş, ancak kanıt bulunamamış.

"As a supplier of banned drugs and an advisor on how to use them, Heredia had been supremely successful. Twelve of his athletes had won a combined total of 26 Olympic medals and 21 world championship medals."

Redman dedi ki...

Kendi icimde oldukca zorlandigim bir konuya parmak basmissin Stalkercan.

Herkesin doping yaptigi ortamda gelmis gecmis en iyi dereceyi paramparca eden Bolt'un da bir sekilde destek aldigini dusunmek cok mantikli, bunu ihtimal dahilinde gormemek de cok buyuk saflik. Fakat obur taraftan da sucu kanitlanmamis bir insanin gunahini almak var ki, ona da icim hic el vermez benim.

stalker dedi ki...

ağzım açık izledim herifi, sempatik de. ama herediayı ve yaptıklarını okuduktan sonra iyice işkillendim ben. yetenekli atletlerle çalışıyor bu adamlar. ve bambaşka boyutlara çıkarıyorlar. lekesiz maurice greenein bombası da patlayablir bu herifin dedikleri doğruysa.

turgay renklikurt yazmış:

"Bolt, yaklaşık 1.98 m. boyunda bir atlet. Böyle bir yapıya sahip kişinin, sahip olduğu ağır vücut kitlesini böylesine yüksek bir sürate taşıyabilmesi için, hücrelerinin olağanüstü güç üretmesi gerek.
Bilindiği üzere insan, hücrelerinde, adına Mitokondri denen ve besi maddelerinin ayrıştırılması ile güç üreten mini enerji santralleri vardır. Eğer bir insanın hücrelerinde bulunan Mitokondri sayısı fazla ve bunların boyutları büyükceyse, yüksek enerji üretirler; bu enerjiyle, mesela olağanüstü süratle koşarlar. Tıpkı, Usain Bolt gibi...
Ancak... Evet, ancak; bilim adamlarının söylediklerine göre, bazı özel gen teknolojisi ve kimyasal yardımıyla hücrelerdeki Mitokondri sayısını arttırmak artık mümkün ve bunu yapanları da günümüzde yakalamak mümkün değil."

işte bu heredia ve taifesi bu tip işlerle meşgul. wada bu yakalanmayan örneklere karşı özel ortamlarda saklıyormuş idrar örneklerini. yeni teknolojiler geliştirildikçe teste tabi tutuyorlarmış. günah almak da var işin içinde, ama bunlar da var. bolt dopingli çıakrsa üzülürüm doğrusu.