21 Ağustos 2009

Respect



Sergey Bubka'nin sirikla yuksek atlama dunya rekorunu 80'ler ortasinda antrenmanlarda 15 cm. ile kirdigi fakat kariyeri boyunca gundemde kalmak ve kendisine gosterilen ilgiyi taze tutmak adina gercek yarismalarda rekoru adim adim gelistirdigi atletizm efsanelerinden birisidir. 9.58 ve 19.19'dan sonra dusunmeye basladim; Usain Bolt antrenmanda kac kosuyordur acaba?

3 yorum:

Kerem dedi ki...

Asil nedeni kirilan her rekora ayri para veren Sovyet sisteminden faydalanmakti bildigim kadariyla. Bubka gunumuzde yarissaydi boyle yapmasina gerek kalmaz reklamlardan ve sponsorlardan cok kolay zengin olurdu. Bolt'un sansi da bu iste..

Jordi Metal dedi ki...

Koşmuyor ışınlıyor kendisini :D

sampi dedi ki...

Bubka'nin oyle yapmasinin bir nedeni de memleketinde her dunya rekoruna para odulu verilmesi. 15 cm'lik rekor yerine 3'er cm ile 5 rekor kirsan 5 kati para odulu aliyorsun performansinin ayni olmasina ragmen.

Dunya rekorunu bu kadar farkla kirmak, ozellikle de "dunyanin en hizli adami" olarak damgalandigin 100 m yarisinda, benim de kafama cok yatmadi. Turk basinindan feyz alarak "aklanincaya kadar sucludur" diyemesem de kafama cok yatmiyor.