18 Nisan 2009

NBA Playoff 1. Tur - Dogu Konferansi

Cleveland Cavailers – Detroit Pistons
NBA’de normal sezonu lider kapatan Cleveland, yasadigi sorunlar nedeniyle ancak 8. siradan playofflara kalmayi basarabilen Detroit karsisinda herkesin favorisi. Ancak etrafta “Cleveland supurur” diyenler cogunlukta olsa dahi ben Detroit’in en azindan 1, hatta 2 mac alacabilegini dusunuyorum. Pistons adina serinin nereye gidecegini Rasheed Wallace’in performansi belirleyecek. Hamilton, Prince ve McDyess istikrarli, ne derece katki yapacaklari asagi yukari belli olan isimler zaten. Ancak Rasheed deyim yerindeyse takimin “X Faktoru”. Motive oldugu zaman ozellikle oyunun savunma yonunde cok buyuk katki sagliyor, ancak kendisini oyuna veremediginde de takimin ahengini bozabiliyor. Sezon sonunda sozlesmesi bitecek ve bir sonraki kontrati icin bu playofflarda iyi bir performans sergilemek zorunda. Sozlesmesi sezon sonunda sona erecek bir baska isim Iverson’in oynayip oynamayacagi ise belli degil – once sezonu kapattigi aciklanmisti ancak daha sonra playoff kadrosuna ismini yazdilar. Gerci oynasa dahi bench’ten gelecegi icin iyi bir performans gosterecegini sanmiyorum. Sezon sonuna dogru iyice kendisini gosteren ve takimin 6. adami mertebesine yukselen Will Bynum ise dikkat edilmesi gereken bir isim.
Cleveland ise playofflara belki de en hazir ve sorunsuz giren takim. Sampiyonluga kilitlenmis durumdalar ve bana Celtics’in gecen seneki halini hatirlatiyorlar. Onlar icin soylenecek daha fazla birsey yok bu noktada. Bu seviyede performansini her zaman birkac kademe yukselten LeBron James onderliginde Pistons’i saf disi edeceklerdir.
Tahmin: 4-1 Cleveland Cavaliers

Boston Celtics – Chicago Bulls
Su post’u yazdigimdan bu yana gecen 1 hafta icerisinde Celtics adeta paramparca oldu. 24 saat icerisinde once Garnett’in buyuk ihtimalle playofflarda oynamayacagi haberiyle sarsildilar, sonra da genel menajerleri Danny Ainge’in kalp krizi gecirdigi haberiyle soka girdiler. Daha once de soyledigim gibi Celtics “…onun eksikligini hucumda Allen ve Pierce’in ekstra katkilariyla kapatiyor olsa da KG yokken savunmada cok ama cok zorlaniyor. Nereye kadar gidebileceklerini Garnett’in ne olcude verimli olacagi belirleyecek...” Bu saatten sonra sampiyonluk icin herhangi bir sanslari oldugunu soylemek icin insanin Doc Rivers’in oglu olmasi lazim.
Ancak bu seri ozelinde degerlendirdigimizde, herseye ragmen favorinin Celtics oldugunu dusunuyorum. Rondo-Allen-Pierce uclusu daha fazla sorumluluk alarak, pota altinda ciddi bir silahi olmayan Chicago’ya karsi Boston’i tasiyacaktir. Caylak oyunkuruculari Derrick Rose’a tecrube kazandirmaktan baska fazla bir anlam tasimayan bu playofflarda genc Chicago’dan cok birsey beklememek lazim. United Center’da bir hatta iki mac alabilirler ancak yine de Boston’un ciddi anlamda zorlayacaklarini sanmiyorum.
Tahmin: 4-1 Boston Celtics




Orlando Magic – Philadelphia 76ers
Orlando Magic gercekten dikkatle incelenmesi gereken bir ekip. Dwight Howard gibi bir canavara sahip olmalarina ragmen sayilarinin buyuk bolumunu dis sutlardan buluyorlar. Normalde ucluk ile yasayan takimlarin deplasmanda iyi performans gostermesini beklemezsiniz, cunku NBA seviyesinde dahi potalara alisik olmak onemlidir. Ayni zamanda taraftar destegi de buyuk bir etkendir bu tarz takimlar icin. Ancak Stan Van Gundy yonetimindeki Magic her yonuyle ezber bozan bir takim. 27-14 ile ligin en iyi deplasman derecelerinden bir tanesine sahipler ve bu performansi playofflarda da surdurebilirlerse onlara bir tavan belirlemek mumkun olmayacaktir.
Bu seri ozelinde bakarsak, ciddi bir pota alti skoreri olmayan Philadelphia’ya karsi zorlanacaklarini dusunmuyorum. Zaten 4 kisa ile ‘small-ball’ oynayan Sixers’in Dwight Howard’a karsi durabilecegini sanmiyorum. ‘Superman 2’ seri boyunca 20 sayi 20 ribaunt ortalamalariyla oynarsa kimse sasirmasin.
Tahmin: 4-0 Orlando Magic







Atlanta Hawks – Miami Heat
Dogu’nun en cekismeli eslesmesi olacagi suphesiz. Ilk 5’lere teker teker baktigimizda sutor gard pozisyonundaki Joe Johnson – Dwyane Wade eslesmesi disinda her pozisyonda Hawks’in ustun oldugunu dusunuyorum. Ancak Wade’in kariyerinin ilk sezonundan itibaren playoff’larda sergilemis oldugu muthis performans Atlanta’yi mutlak favori ilan etme konusunda cekingen davranmama sebep oluyor.
Atlanta’da Marvin Williams sakatliktan dondu ve bu onlar icin gercekten cok iyi bir haber; cunku zaten dar olan kadrolari bench’ten Mo Evans’in ilk 5’e kaymasiyla ciddi sikinti yaratiyordu. Tam performansla oynamasa bile Williams’in varligi sirf bu sebepten dolayi cok onemli. Miami’de ise caylak Beasley’in yukselen grafigi dikkat cekiyor. Yedekten yapacagi katki ile cok kritik bir rol oynayabilir.
Kestirmesi gercekten cok guc bir seri, ancak saha avantajini da goz onunde bulundurarak 7 macta Hawks kazanir diyorum.
Tahmin: 4-3 Atlanta Hawks






Dogu Konferansi sezon sonu degerlendirmesi icin: NBA'de Normal Sezonun Ardindan - Dogu Konferansi

Hiç yorum yok: