27 Nisan 2009

PFA Players' Player of the Year

Ingiltere Profesyonel Futbolcular Dernegi tarafindan duzenlenen Yilin Oyuncusu oylamasinin sonucu bu aksam aciklandi:


Daha onceden duyuruldugu uzere adaylar Ryan Giggs, Nemanja Vidic, Rio Ferdinand, Cristiano Ronaldo, Edwin Van Der Sar ve Steven Gerrard idi. Kazanan Manchester'in yasayan efsanesi Ryan Giggs oldu. Odule layik gorulmesinin ana sebebinin 35 yasindan sonra futbolunda gecirdigi evrim oldugunu dusunuyorum. Yillar boyunca Premier League'in en korkulan kanat adami olduktan sonra yaslandigini ve yavasladigini kabullenebilmek basli basina buyuk olgunluk gerektiren, onemli bir basari. Ama onca yil sonra en onemli ozelligi olan suratini kaybettikten sonra bu kadar iyi bir ortasaha oyuncusuna donusmek sadece ve sadece efsanelerin basarabilecegi birsey.


Burada mumkun oldugunca yorumlarimizi yazmaya ve herkesin kolaylikla ulasabilecegi sayilari, istatistikleri bu yorumlarin disinda tutmaya calisiyoruz. Ancak Giggs'in nasil bir kariyeri geride biraktigini biraz daha iyi anlamak adina su listeye bir goz atmak gerektigini dusunuyorum:

Manchester United formasiyla 19 sezonda 799 mac oynayip 148 gol atmis Ryan Giggs. Bu 19 sezonun 15'inde en azindan 40 mac oynamis. 17 yasinda A Takima yukseldigi ilk sezonun ardindan 37 macin altinda oynadigi tek bir sezon dahi yok.
United formasiyla kazandigi basarilar:

10 Premier League Sampiyonlugu
2 Sampiyonlar Ligi Kupasi
4 FA Cup
3 League Cup
7 Community Shield
1 UEFA Super Kupasi
1 Kitalararasi Kupa
1 Dunya Kulupler Sampiyonasi Sampiyonlugu

Bunlara ilaveten aralarina PFA Yilin Futbolcusu odulunun de eklendigi sayisiz bireysel basari.



Mukemmel bir futbolcu, gercek bir profesyonel, her hareketiyle, durusuyla tarafli tarafsiz herkese kendisini sevdirmeyi basarmis mukemmel bir sembol Ryan Giggs. Saygi duymamak, hayran kalmamak, ona sahip olduklari icin Manchester United taraftarlarini kiskanmamak mumkun degil.

PFA Players' Player of the Year: Ryan Giggs

3 yorum:

stalker dedi ki...

ali ece zamanında f dergide yazdığı giggs yazısını bloguna taşımış. okumayan kalmasın:

http://aliece.blogspot.com/2009/04/ryan-giggs-forever.html

Redman dedi ki...

@stalker

Cok guzel yazi hocam. Tesekkurler.

sampi dedi ki...

Jim Morrison'a benzeme basarisini da gostermesi + puan.

http://www.laurelcanyon.org/Images/20th%20History/JimMorrison2.jpg