22 Haziran 2009

Hidayet Turkoglu - 2008/09 Playofflari ve Yeni Kontrati


Bizim Hidayet, Amerikalilar'in Hedo'su, takimi Orlando Magic ile birlikte mukemmel bir sezonu geride birakti. Normal sezonda 77 mac oynayan ve bunlarin hepsine Ilk 5'te baslayan Hidayet, 16.8 sayi, 5.3 ribaunt ve 4.9 asist ortalamalari tutturdu. Playofflarda da 24 macin tamaminda da ilk 5'te yer aldi ve 15.8 sayi, 4.5 ribaunt ve 4.8 asist ortalamaliryla oldukca basariliydi. Ancak asil etkileyici olan bu istatistiklerin Hidayet'in saha icinde takimina yaptigi katkiyi yansitma konusunda son derece yetersiz kalisiydi. NTV sag olsun herkes iyi kotu seyredebilmistir, Hidayet sanildiginin aksine takimin Dwight Howard ve Rashard Lewis'in arkasindan 3. opsiyonu degil, Koc Stan Van Gundy'nin hucum setlerini uzerine kurdugu ve takimin uzak ara topla en cok zaman geciren oyuncusuydu. Rakip savunmalar ne zaman sertliklerini arttirsa, top Murat Kosova tabiriyle ne zaman el yakmaya baslasa Magic Hidayet'e dondu. Ve Hidayet de kendisine gosterilen guveni bosa cikarmadi. Magic'in psikolojik acidan son senelerin en saglam takimlarindan birisi olarak gosterilmesinde Hidayet'in bu sorumluluk almaktan kacmayan ve hata yapsa dahi guvenini kaybetmeyen kisiliginin payi cok ama cok buyuktu. Zaten O, 2001 Avrupa Sampiyonasi'nda Almanya macinda once el ustunden ucluk atip maci satarken de, sonra ribaunttan gelen topu potaya sokup bizi sokaklara dokerken de boyleydi, hala boyle.

Saka degil NBA Playofflari'ndan bahsediyoruz... Yeri geldi son saniye sutuyla mac kazandi, yeri geldi kavga etti diskalifiye oldu, yeri geldi 2008 Finalleri'nin MVP'si Paul Pierce'a teke tek kafa tuttu, yeri geldi 7. macin 4. ceyreginde Boston Garden'da dizginleri eline aldi ve takimina maci kazandirdi Hidayet. Orada da durmadi bu yillin MVP'si LeBron'a karsi geri adim atmadi, takiminin sampiyonluk favorisi Cavaliers'i elemesinde bas rol oynadi. Finallerde de bu hikaye cok degismedi, mac sonlarinda Lakers Kobe'nin eline bakarken Magic'in buna karsi hamlesi Hidayet'ti. Eger 2. macta Courtney Lee, Hidayet'in pasini pota altinda sayiya cevirebilse ve Jameer Nelson 3 sayi onde olduklari 4. macin son saniyelerinde Derek Fisher'i adam gibi savunmus olsa bugun bambaska seyler de konusuyor olabilirdik.


Hidayet gectigimiz sezon Most Improved Player (En Cok Gelisme Kaydeden Oyuncu) secildikten sonra cikisini bu sezon cok basarili bir playoff performansiyla surdurdu ve NBA'in onde gelen oyunculari arasinda kendine saygin bir yer edindi. Kontratinda sezon sonunda serbest kalmasini saglayacak bir oyuncu opsiyonu var ve bunu kullanmamasi delilik olur. Herhalde son buyuk kontratini imzalamak icin bundan daha iyi bir zamanlama olamazdi. Detroit ve Portland dedikodulari dolaniyor ortalikta ancak buyuk ihtimalle senede 10M Dolar civarinda bir kontrat karsiliginda Orlando'da kalacaktir. Kanimca kendisi icin de en hayirlisi onu adeta bastan yaratanStan Van Gundy'nin takimina kalmasi olacaktir. Unutmamak lazim ki tas yerinde agirdir.

Hiç yorum yok: