27 Haziran 2009

Real Maryland?


Lisede futbol turnuvalarinda kotu espriden olusan takim isimleri konulurdu. ATS2, Kuduz Bariscan, Extramadara, Amistad, Adama Boyle Ucarlar, Biz Yaptik (son ikisi 11 Eylul'le ilgili), vs. saymakla bitmez. Yunanistan'dan gelen misafir ogrenci bayanlara gosterdigi ilgiden dolayi "Hellas Osman", lakabiyla taclandirdigi takimiyla gonulleri fethetmisti. Bir keresinde kendi takimimin ismini takimi kurdugum arkadasla dusunup tasinip "Afsin Troleybuse Binme Egiliminde" olarak yazdirmistik kuraya. Afsin bizim senenin cok sevilen, delikanli bir yatilisiydi. Futbolla cok alakasi yoktu ama ondan bir yildiz yaratmaya karar vermistik bir kere. CL muzigi esliginde kutudan cekilen fisle beraber "Afsin Troleybuse Binme Egiliminde, B grubu" diye anons edildiginde Sepp Blatter'e inme inmis midir bilmiyorum ama biz gayet eglenmistik.

Futbol takimilarina isim bulmaya calisan kendini komik zannedenler genelde Verder Veremem veya Real Mardin'den oteye gecemez. USL (United Soccer Leagues) uyesi Real Maryland'i Turkler'in yonettigine kanaat getirdim. Sehirlerinin 5 harfi Madrid'le ortusuyor diye heyecanlanmislar galiba. Haberi TV'de seyrederken cakma acik ekmek tortilla ile yaptigim peynirli tavuk durume cok biber koyup baska bir boyuta gectigimi sandigimdan emin olmak icin bilgisayar basina gecip googlecan'a sordum, Cleveland demedi.

Bari gaza gelip armayi calmasaydiniz yahu.

3 yorum:

Othello dedi ki...

Real Maryland 3. lige tekabul eden USL Second Divisionda oynuyormus.

Amerikan Ligleri sirasiyla:
MLS
USL D1
USL D2

Hicbirinin arasinda dusme cikma olayi yok bu arada. Takimlar kendi istedikleri surece sabit.

sampi dedi ki...

Kume dusmeme olayina kilim. Zaten playoff sistemi yuzunden iddiasi olan takim sayisi cok az oluyor. Bir de kume dusen taraftarlarin aglamasi raconunu kaldirinca lig sampiyon ve digerleri olarak bolunuyor.

Redman dedi ki...

Bu Real Maryland, Hakiki Koc'tan sonra gordugum en buyuk hirsizlik hadisesi!

Bu arada bizim santiyede mobilyaci bir Jamaikali var. Adam 26 yasinda, tesbihte hata olmaz, Appiah tipli bir arkadas. Buranin ikinci ligdeki takimlarindan birinin secmelerine katildi ve kazandi. Yilda $16,000 onermisler kontrati icin. Gunde cift idman yapacaklarmis ve seyahat masraflarini herkes kendisi karsiliyor. Vergi, vs. hesabi yapmasi uzun surmedi tabii bizim Jamaikali'nin. Kasa/dolap isine devam edip halisahada devam edecek kariyerine.

Real Maryland kumeye Atlanta Silverbacks sampi.