13 Nisan 2009

Denizli Istifa, Mufit Goreve


Mustafa Denizli balli degil, zeki adam. Kendisini sevmem ve hocaligini begenmem, o ayri.

Takimi devraldiginda 4’lu defans sablonunu oturtmak uzere olan, genc oyuncu destekli genis bir kadro vardi. Sozlesme pazarliklarinda yonetimin basina konusmamasi ve Sinan Engin’in kovulmasi gibi icraatlari isteme luksu oldu, cunku denize dusen yilana sarilmisti.

Sezon sonuna kadar yapmasi gereken tek sey geri geri yavas kosmakti. Ilk yaridaki taktiksel fantezileriyle cok buyuk firsat tepti, derbileri kaybederek yaristan kopuyordu. Devre arasi baskanin cebindeki deligi buyuterek ederinden fazlasina Ersnt ve Yusuf transferlerini yapti. 2. yari yavas yavas normal futbola donmeye basladi mac ici pozisyon ve dizilis degisikliklerini azaltarak. Takim mac basi 2 puan ortalamasini ancak bu hafta gecebildi, ki bu normalde 3.’luk alacak bir performanstir.
Her hocanin takimlarina belirgin imzalari vardir. Daum takimlarina duran top kullanmayi ogretir. Lucescu sinegin yagini cikarir. Terim gaza getirir. Ancelotti istikrar saglar. Benitez rotasyon yaparak takimini zinde tutar. Capello yildiz yonetmeyi becerir. Ertugrul Saglam genc oyunculara firsat verir. Denizli’ninse sapkadan tavsan cikarmak disinda yaptigi hic birsey yoktur. Bana Sivok’u sol bek (Hacettepe deplasmani), Holosko’yu yedek gormek eziyetini cektirenler utansin.

Asagida 15 Eylul 2008’de aralarinda blogdas Redman ve Keyif Arasi’ndan Othello’nun oldugu arkadaslara yolladigim bir lig degerlendirmesi var. Denizli sampiyon olmasi muhtemel olan bir takima gelerek hayatinin alisverisini yapmistir. Isin acikli yonu takim sampiyon olsa bile ertesi sezon yas ortalamasi yuksek ve yabanci oyuncu sayisi gereginden fazla bir kadroyla mucadele etmek zorunda. Aynen zamaninda Fb’de oldugu gibi kendi kendine enkaz devralip CL’de serefli 4.’luk almasi cok olasi. Kennet Anderson, Rapaic, Revivo, Ogun, Lazetic, Ali Gunes, Yusuf Simsek’li kadroyla sampiyon olmanin bedeli $80m + 2 sene kaybi olmustu. Boylesine bir Pyrric Victory kazanmaktansa genc oyuncularin (Holosko, Kurtulus, Aydin, Batuhan, Necip) ustunde durularak 2. olunmasini tercih ederim.

Denizli istifa nitekim; ne kadar erken, o kadar iyi. Takimi Mufit Erkasap yonetse en az bu puanda olurduk zaten.


***


15 Eylul, 2008:
“trabzon'un laz olmak gibi bi dezavantaji var. bi de cok toplama takim. ersun buyuk ihtimalle 11'i bozmadan sablon takimi yapar, ama onlarin da kadro dar. song veya selcuk sakatlanirsa erken koparlar.

gs'nin kadrosu cok iyi ama yanlis yukleme var. bi takimda iki uc tane olmasi gereken yildiz ama kustu mu de bi boka yaramayan 4-5 adam var. tek forvet oynuyosunuz, umitle shaban varken gidip baros'u almak falan cok sacma. bi de sikippeye guven yok. bence sezon ortasina dogru toplarlar ama sampi icin gec olabilir.

bu sene sampiyonluk icin inanilmaz puan almaya gerek kalmicak gibi. 70-75 puan bandi yeter buyuk ihtimal. onu da besiktasin guclu/kalabalik orta sahali deplasman beraberlikleri goturucek gibime geliyo.

sivasin butun yumurtalari ayni sepette - mehmet yildiz. adam 34 macin 30+'sinda oynarsa ilk 5'i zorlarlar. ama kendi sahasina 8 kisi kapanip 2 forvete 60m pas atarak nereye kadar. oyunu geride kabul eden hic bi takima yuklenemezler. mehmetin transfer yapmasini bekliyorum bu sene sonunda.

fener de cl’de cok hirpalancak gibi. azizsilin tutmasina gore belli olur. sene sonu kadro sifirlamalari muhtemel. onun icin fazla bi sans vermiyorum. roberto karlos besiktasin en buyuk silahi bu sene. alex'ten az kosup yerini kaybetmesini ayakta alkisladim.”

3 yorum:

Şairler Parkı dedi ki...

Tespitlere katılmakla beraber, Ertuğrul Sağlam genç oyuncuları oynatır kısmına katılmıyorum. Ertuğrul'un varlığı ile Beşiktaş hangi genç oyuncuyu kazandı ki? Batuhan kısmını sahte buluyorum, Ertuğrul'a inanmadığım için belki de. İstifa ederken 15 oyuncu kazandırdım A takıma dedi. Kim bunlar? Hangi oyuncuyu monte etti? Elimizde Necip gibi bir adam var, yalandan 1-2 kadroya almak mıdır, kazandırmak?

Hocam yanlış anlama bu sinir sana değil. Ertuğrul'a çok kılım:)

Del Bosque veya Tigana..Genç oyuncular için doğru adamlardı.

Ege

Redman dedi ki...

Ertugrul ilk sezonunda kiradan donen Serdar Ozkan'i ve Tigana doneminde cok sans bulamayan Ibrahim Kas'i (Batuhan'i ben de saymiyorum), ikinci sezonun basinda da Aydin'i takimin ana rotasyonuna monte etti.

Ama sorulmasi gereken soru "Kimi oynatti"dan ziyade, "Hangi genc oyuncu uzerine birseyler koydu?" olmali bence. Oyle bakinca da Serdar Ozkan'in 2 sene sonra hala ayni yerde saydigini, Turkiye'nin en cok umit vaad eden on liberosu Serdar Kurtulus'un da sag bek olarak kullanilip belki de bu sebeple su anda forma giyemedigini goruyorum ve ben de sinirleniyorum Ertugrul Saglam'a.

Ozellikle Tigana konusunda sana katilmamak da mumkun degil. Bobo, Burak, Serdar Kurtulus, Gokhan Zan Tigana doneminde gozle gorulur sicrama yapan oyunculardi. Eger 2-3 sezon takimin basinda tutabilseydik Fransiz'i cok daha iyi yerlere gelme sansimiz vardi diye dusunuyorum - Celal Kolot, Sinan Engin, ve Yildirim Demiroren gibi pis adamlara ofke kusuyorum.

sampi dedi ki...

Ertugrul gencleri a'dan alip b'ye goturur diye bir iddiam yok zaten. Kendisi Tigana, Ferguson gibi egitmen hoca degil. Ama tecrubesizligine bakmadan Serdar Ozkan, Aydin ve Ibrahim Kas'i rotasyona soktu. Serdar Kurtulus zaten ilk 11'deydi, onu muhafaza etti. Batuhan da Ertugrul kalsa yedekten girdiklerini saysan 10 mac rahat oynardi bu sene. Oyunculara olan mesafesi ve iyi niyeti tartisilmaz, takimina attigi imza odur. Cap dersen, o baska is. Vurgulamak istedigim listedeki hocalarin one cikan ozellikleriydi, yoksa Terim ve Ancelotti'yi de sevmem.

Jotem Tigana kafamdaki ideal hocadir. Yazik ki dunyanin en basiretsiz yonetimiyle calismak zorunda kaldi.

Son olarak eger 10 sene ust uste ayni pozisyonda oynayacaksa Serdar Kurtulus'un sag bek olmasinda sorun yok. Ama gelisme caginda adami 3 degisik hocayla sirasiyla ortasaha, sag bek, 5'li ortasahanin sagi ve yedek yaparsan arpa boyu yol gidemez tabi.