12 Nisan 2009

Besiktasli Gozuyle Derbi - Kaymakli Ekmek Kadayifi


Cok sert bir mucadele oldu. Cokca faul ve itis-kakis oldugu icin de oynanan futbol birseye benzemedi. Ilk yari Galatasaray, 45-65 arasinda da Fenerbahce iyiydi. 65'ten sonra iki takimin ortasahasi oyundan dusunce de, 80 metrede oynanan, bol gel gitli, ama kalitesiz bir oyun oldu.

Bundan 1-2 sene sonra bu mac sadece 90+3'te yasananlarla hatirlanacak. Derbi yonetme tarzini genelde begendigim Firat Aydinus bu sefer oyunun kontrolunu kaybetti, oyle olunca da macin sonunda kan govdeyi goturdu. Ancak yine de kabahati hakemden cok, Sabri, Lugano, Emre Belozoglu basta olmak uzere butun mac tribunlere oynayan iki takim futbolcularinda aramak lazim.

Kliseler havuzunda yuzecegiz simdi bir hafta boyunca. "Futbol kaybetti", "Dunyaya rezil olduk", "Buyuklere yakismadi" vs. vs. vs. Ben katilmiyorum. Derbileri derbi yapan, mactan onceki gece uykumuzu kaciran bu tutku, bu atestir bence.

Besiktasli gozuyle baktigimda da, kimse kusura bakmasin ama kotu futbola ragmen mactan gayet keyif aldim. Iki takim da hem puan, hem onemli futbolcularini kaybettiler. Buradan sonra toparlanmalari cok zor diye dusunuyorum.

Bu arada Galatasaray taraftarlarinin cikip uzerinde tepindigi alt tribun catisinin o kadar yuku tasimayacagini gormek icin insaat muhendisi olmaya gerek yok; herhangi bir nedenle bir takimin sahasi kapatilacaksa bundan daha gecerli bir sebep olamaz kesinlikle. Sadece barikatlari asip catiya cikan "Sahaya gireriz, annenizi operiz"ciler degil, altta oturan, efendi efendi macini izlemeye gelmis olabilecek taraftarlar da buyuk tehlike atlatti cunku.

Son soz: Nam-i diger "Balli Mustafa" bile bu kadarini hayal edemezdi herhalde. Bundan iyisi kaymakli ekmek kadayifi artik..

4 yorum:

Bay Kerahet dedi ki...

Maç sonu Galtasaraylı arkadaşa attığım mesaj.

"Cillop lan cillop"

Cidden iyi oldu. ((:

Ali Ciğer dedi ki...

kardeşim benim. döktürmüşün, yakışır..
önümüzdeki dönemde kadayıf, künefe resimleri lazım olursa gene, alo de yeter :)

Şairler Parkı dedi ki...

Fırat Aydınus ilk yarıda kartlarını kullanmayınca, ikinci yarı iyice coştular. Bu adamlar değil miydi milli takımda can ciğer görüntüsü çizen, amansız ol dersleri veren. Şimdi ne oldular:)

Adnan Polat da maç sonu güzel saçmalamış, moral bozukluğuna veriyoruz:)

Ege

sampi dedi ki...

Insanlarin olaylara sasirmasi ilginc asil. evinde oynayanin kazanmadigi her gs-fb maci sahalarimizda gormek istemedigimiz olaylar klisesine acik.

zamaninda bjk bu tip olaylardan uzak diye renklere asik olduk, en cok bunlara benzememisten dolayi uzuluyorum. gecen kapali alex'in kafasina pet sise yazmisti inonu'de.

allah icin demiroren ve partneri levent erdogan durduk yere kriz cikarmasin, baska ihsan istemez.