15 Nisan 2009

Xavi'yle Iniesta Yanyana Oynamaz


Cocuklar (Xavi & Iniesta) kendi caplarinda kosusturuyor ve Katalan milliyetciligi sayesinde Barcelona'da forma bulabiliyorlar ama bu capsizliklarini saklamakta yetersiz. Bir kere hava hakimiyetleri zayif. 10 metrelik bir dairede donup dolasip yandaki bos adama pas atiyorlar. Sut desen yok, calim sifir. Top teknikleri kisitli. Mucadeleyle top kazaniyorlar ama pasor ozellikleri olmadigi icin takim ayaginda top tutamiyor. Nou Camp'ta bile mahkum ve edilgen futbol oynaniyor.

Barcelona zaten kapanan takimlari acmakta zorlanan bir ekip. Kesinlikle iyi bir 10 numara almalari lazim. Iyi futbol iyi topcularla oynanir.

Guardiola stajyer hoca. Bu yasta bu kadar sorumlulugu kaldiramiyor, iyi antrenman yaptirmiyor. Takimin 40. dakikadan sonra oyundan dusmesi bu sebeptendir. Henry'den sol acik mi olur? Messi'nin de vucut dilinden belli yerinden memnun olmadigi. Tecrubelenmek icin ilk 11'de oynayabilecegi Iber takimlarindan birine kiralik verilmesi lazim. Gece kulubune gitmis zaten gecen gun, kadro disi birakilirsa yeridir.

Basiretsiz yonetici Juan Laporta'nin Puyol'a nerede duracagini gosterebilecek, defansta beyin rolu alabilecek oyuncu aradigi, Gokhan Zan'a Dani Alves + 7 m Euro teklifinde bulundugu belirtildi. Yildirim Demiroren'in parayi cok buldugu, 5 m Euro'da israr ettiginden gorusmelerin simdilik tikandigi basina yonetim tarafindan sizdirildi. Juan Laporta'nin Demiroren'le alisveris yapmanin ne kadar surreel oldugunu kavrayamadigi ve pazarliklar sirasinda panik atak gecirdigi soyleniyor.

Barcelona'nin toparlanmasi icin kadrodaki tek lider vasifli oyuncu Victor Valdes'in etrafinda tamamen yeni bir takim kurulmasi gerekiyor. Alt yapidan iyi bir oyuncu cikmayali seneler oldu. Tek cozum transfer. Bununla da kalmayip tiyatro seyretmeye gelen seyircilerin arasindan siddet egilimli kisiler secilip bedava bilet verilerek kavgaci cikar gruplarinin olusturulmasi ve atesli taraftarlara kavusulmasi lazim. Nou Camp'in yikilip yerine Barcelona'ya yakisir modern bir stad yapilmasi icin sehir belediyesi ve spor bakanligina ziyarette bulunup rant pesinde kosulmalidir. Hakemlere sahip cikilacaginin aciklanmasiyle takimin ince duduklerle kiyilmasina bir son verilmelidir.

Tabii ancak mafya liderlerine vize cikartan Johan Cruyff parazitinin temizlenmesiyle yapilacak isler bunlar.

Ayriyeten Berbatov hakikaten adam degil.

- Turk Spor Basini

1 yorum:

Redman dedi ki...

Bence Barcelona Oleguer'i cok ariyor. Oleguer Ruhu geri donmezse daha uzun sure sampiyonluk goremez Katalanlar.

Ayrica Guardiola her hafta Bulent Uygun bir onceki hafta ne giydiyse onu giyiyor. Karizmasi yetersiz. Bir stiliste ihtiyaci oldugu asikar.