27 Haziran 2009

Yildirim Demiroren Bizim Blogu Okuyor


BJK yonetim kurulunun karar mekanizmasinin isleyisini cozmus bulunuyorum. Yildirim Demiroren karsisina yoneticileri almak suretiyle bizim blogu projektore dayiyor. Sonra da satir satir sesli okuyup tersini yapmak uzere direktif veriyor.

21 Haziran'da "Ozkaynak Guzellemesi" baslikli bir yazi yazdim. FB'nin transfer doktugu paranin yurtici transfer piyasasinda enflasyona yol actigini, alinacak herhangi bir oyuncunun maliyetinin ederinden fazla olacagini belirttim. Yildirim Demiroren'in Mehmet Topuz dolayisiyla yedigi ego darbesini kapatmak icin sacma transfere meyilli oldugunu dusunuyordum. Altta kalmamak icin yapilacak transferin performans/fiyat oranin 1'i gecemeyecegini iddia ettim. Cozum olarak da altyapiyi gostererek yazinin ilham kaynagi Serdar Kurtulus'un resmini tepeye koydum. Yorum bolumunde Stalker'a Serdar soyle guzel adam boyle potansiyelli diyerek o kadar ovdum ki Figer duysa bonservisini alir kendi oyuncumuzu bize kakalardi.

23 Haziran'da Gokhan Zan'in truva ati oldugunu ilan etmesinden duydugum memnuniyeti dile getirdim. Kendisi gonlumun altin ayakkakkabisini almistir bu hamlesiyle. Gokhan gittigine gore bonservisine 4 m Euro saydigimiz, kisilikli, gorev verildiginde de guvenilir Zapo'nun artik ilk 11'de oynayabilecegini dusunuyordum. Hatta yabanci hakkini ileri ucta fuleli ayaktansa geride saglam savunmadan yana kullanmayi tercih ettigimi soyledim. Ayriyeten Can Arat'a mutlaka talip olmamiz gerektiginin altini cizdim.

Aradan bir hafta bile gecmedi, Ismail Koybasi'ni Serdar Kurtulus + Zapo + gavur olusu agirliginda doviz karsiliginda aldik. Demiroren'e yapma dedigim herseyi bir guzel yapti, aynen "o kadar cirkin ki sirin" dedigim Kujo gibi (delikanli adamin civavasi olmaz demeyin, benim secimim degildi. Ihale kaldi, uzun hikaye). 61 m TL borcumuz var ama demek o kadar zenginmisiz ki 4 m Euro bonservisle aldigimiz oyuncuyu 15 mac oynatip ertesi sene baska takima kiraya verebiliyoruz.


Bir takim sampiyon olup da ortasahadaki en istikrarli futbolcusunu kaybedip, gelmis gecmis en iyi istatistiklere sahip forvetini satmaya calisip beceremeyip, takimin rotasyondaki gelecek vaad eden elemanlarini harcayip, 19 yil aradan sonra cift kupa almasina ragmen butcesinde nasil acik verir anlamak mumkun degil. Ben yeter demekten biktim adam dedirtmekten bikmadi. Eger ussu -1 yapacaksa okumasin su blogu rica ediyorum. Bari Can Arat'a teklif goturseydik de Aziz Yildirim'a uc bes kurus daha harcatsaydik icim yanmayacakti. Onu da boslayinca IBB'ye gitti FB'de kalacagina.

Madem dedigimin tersini yapiyor, bundan sonra farkli bir taktik izleyecegim. Demiroren'e nasihatler:

- Rakiplerine kufret, hakemlere sahip cik.

- Oyuncu yetistirmeye vakit yok, en kralindan kariyerinin son transferini yapacak yasli kurtlari bol sifirli bonservis vererek transfer et. Mafyaya ulufesini dagit. Olmadi vize islerini hallet.

- Kulube bolca borc ver ki diger adaylar gorevden kacsin. Sonra faiziyle alirsin.

- Federasyonla al gulum ver gulum olaylarina gir. Kazara kupa alirsan dayingillere falan gotur.

- Birgun herkes BJK'li olacak sloganindan tut herseyini FB'ye endeksle, FB'yi FB'lilikte yen. Bomba transfer yapip stadyumda imza sov yaptir.

4 yorum:

Redman dedi ki...

Cok guidum ulan aksam aksam...

stalker dedi ki...

fotomontaja yarıldım ben de. sadece o bile yeterdi şu posta. blogspot sembolizmi :)

Turgay Keskin dedi ki...

2030'a kadar da başkanlık koltuğunda kalsın; mazallah kulüp onsuz batar falan!

sampi dedi ki...

Fanatik ve Uykusuz fotomontajlarindan ozenerek google images'da ilk sayfada cikan resimleri kullandim. Yeterince kotu olunca komik oluyor. Fotoshop motoshop hak getire, ama MS ofis programlarini (powerpoint/picturemanager) bu kadar efektif kullanan az insan vardir.

Keske kulup batsa da iflas yonetmeligi cercevesinde de adam gibi bir kadro gelse tepeye. Sonucta BJK cok saglam bir marka, en kotu ihtimal bankalardan yalvar yakar kredi alip gunu kurtarirsin, sonra transfer yapmayip borcu kapatirsin.

Elde Zapo varken yabanci stopere yine dunya para saymak icime oturacak.