23 Haziran 2009

Kacan Balik Bazen De Kucuk Olur: Gokhan Zan = Ronaldinho


Normalde asiri populer olan konular hakkinda yazmiyorum cunku sular seller gibi yorum akiyor sanal alemde. Denecek ne varsa denmis oluyor ben bilgisayar basina oturana kadar. Ortaya konan fikirleri ozetlersek:
- 8 m Euro'ya Servet'i satip bedavaya milli stoper aldik
- Milli stoper olsa ne yazar, cam adam surekli sakat
- Sakat makat adam bir Bursa maci oynadi zannedersin Jaap Stam
- Tek macla bahar olmaz, Amerika Deplasmani'nda "Cahil" screen shotlar var
- BJK'da kadro daraldi, yerli transfer sart, yoksa stoperde 2 yabanci olacak
- Nasil bir yonetimdir ki 3. kaptaninin sozlesme opsiyonunu unutur
- Unutmamislardir bilerek birakmislardir

Ve saire…

Benim uzerinde durmak istedigim iki tane konu var:
1) Besiktas'in kaptani profesyonel olmamali. Oz evlatlarini yetistirip onlara takimin sancagini teslim etmekle gurur duyan, "Senol-Birol gider Sanli-Yusuf gelir" seklinde ozetlenebilecek bir gelenege sahip olan takimin pazu bandi sozlesmesi bitince gelen teklifleri degerlendiren oyunculara verilmemeli. Bu omurgasiz yonetim 3. kaptanini takasta kullandi (Koray Avci), banka hesabindan baska BJK ile gonul bagi olmayan yabancilara liderlik yukledi. Ustune bir de profesyonelleri musallat etti basimiza. Eger herhangi bir oyuncuysan endustri mendustri, maas, tazminat, vs. bunlarin pesinden kosarsin. Ekrem Dag yarin FB'ye gitse gikim cikmaz mesela. Ama BJK'nin kaptaniysan bunlar asla on planda olmamali. Gokhan gitmesin demiyorum, Gokhan gibilere kaptanlik verilmesin diyorum.
2) FB'ye bu sene 6 puan vermeyecegimiz icin mutluyum. Gokhan asla su anda bulundugu seviyeyi (uc buyuk takim, milli forma) hakeden bir oyuncu degil. Uzun boylu tekmeye kafa sokan stoper eger her mac 3 kere ofsayti 10 m ile bozuyorsa kalsin, istemem. Getafe'ye kaptirdigimiz Ibrahim Kas, Gokhan'dan kat kat ustun niteliklere sahipti. Bedavaya giden stopere uzuleceksek bunu gecen sene yapacaktik.

Gokhan gitti diye transfer yapmamiz gerektigine inanmiyorum. Bu sene CL + lig + Fortis'te 50 mac + oynayacagiz. Bu demektir ki 2 tane ust duzey, 2 tane de rotasyon oyuncusuna ihtiyacimiz var. Ben saglam savunma kurmaya her zaman oncelik verdigim ve Zapo'nun bonservisine 4 m Euro bayildigimiz icin Zapo-Sivok tandeminden yanayim. Ilerden rotasyonla bir yabancidan feragat etmeye tahammulumuz var. Aksi halde cahil defans takimi temelinden sarsiyor. Yedeklemek icin de Toraman ve Erhan yeterli. Denizli bir ihtimal Toraman'i stopere cekerse sag bek icin Serdar Kurtulus'a yer acilir belki. Egrisi dogrusuna denk gelir, hayrimiza olur. Neticede Gokhan'in kaybedilmesi ecnebilerin "Adding by Subtraction" deyimine cuk oturacak gibi geliyor (yine eyvallah Redman). Barca gobek baglayan reklam yildizi Ronaldinho'yu gonderince bu takimin geri kalanina olumlu yansimis, kapasitesi olan fakat sorumluluk verilmeyen oyuncular parlamisti.

Benim BJK yonetiminden bekledigim hamle FB'ye gol atmak icin Can Arat'i kacirmasi, sonrasinda Aziz Yildirim'in olaya sinirlenip Can Arat'la senesi 3 m Euro'dan nikah tazelemesidir. Inanirsak olur.

Screen shot bulunan adresler:
T'li Defans: http://amerikadeplasmani.blogspot.com/2009/05/tli-defans.html
No Tavsan No Cry: http://amerikadeplasmani.blogspot.com/2009/05/no-tavsan-no-cry.html
Alan Nasil Paylasilmaz: http://amerikadeplasmani.blogspot.com/2009/05/alan-nasil-paylasilmaz.html

1 yorum:

Redman dedi ki...

Senin Can Arat Istanbul Buyuksehir Belediye'ye transfer olmus bu arada.