25 Mayıs 2009

T'li Defans



Dun tahmin ettigim gibi ustun kadrolu GS'ye karsi balli bir sekilde kazandik. Boyle maclarda geriye yaslanip kademeli bir sekilde rakibin karsilanmasi taraftariyim, onun icin defansif anlayisi cogu taraftarin aksine takdir ettim. Melih Sendil istatistik verirken GS'nin ilk yari sonunda 3 km daha fazla kostugunu soyledi. Topla oynamanin bir bedeli var. Cogu pozisyonlarina BJK ortasahasi yerlesmemisken kontradan girdiler zaten. Yalniz set defans yaparken ozellikle rakip hizli ciktiginda iyi yerlesemezseniz pozisyon verirsiniz.

Kac kare yazdim buraya, takim alan paylasiminda cok amatorce hatalar yapiyor (ornek 1, ornek 2). Simdi yukardaki resme detayli olarak bakalim:
1) Koyu mavi cizgi: T'li defans bloku dunya futboluna Denizli'nin son hediyesi. Gokhan Zan ve Toraman (Cahil 1 ve 2) alakasiz yerlerde. Kademe derdindeki Sivok ve Uzulmez yerlerini bosaltmak zorunda kaldi. Kewell'in vurus aninda Uzulmez topu kesecek pozisyonunu kaybetmisti.
2) Siyah cizgi: Ofsayt cizgisinin olmasi gereken yer. T'li defansin ancak yarisi durmalari gereken posta kodunda.
3) Acik mavi cizgi: Gokhan Zan'in ofsayti 10 m ile bozmasi.
4) Turuncu cizgi: Gokhan Zan'in yanlis yerde durmasinin takimin boyunu uzatmasi (yaklasik 60 m) ve katmanlar arasinda hava bosluguna neden olmasi.

GS'yi onurlu mucadeleri icin tebrik ediyorum. Gercekten cok guzel ve sabirli toplu oyun oynadilar. Gecen yil 60 mac oynayan stoperlerinin seneyi sakatlikla gecirmesi ve Meira'yi satmalari kadronun altini oydu. Daha once de dedigim gibi bence Turkiye'nin en iyi kadrosu onlarda, ama camia butunlugu ve yonetsel beceri hak getire. Gecen sene sampiyon olunca yerlesen "ben yaptim oldu"cu zihniyetle parayla rezil olunabiliyor.

Hakeme de laf sokmadan edemeyecegim. Penalti pozisyonlari sonucta yoruma bakar. Her ne kadar Yusuf'un dusuruldugunu dusunsem de o hatayi affedebilirim. O an inandirici gelmemistir, veya baktigi acidan mudehalenin topla karisik oldugu dusunmustur. Ama macin sonlarinda Emre Asik'in arkadan Nobre'yi cekip atagi kesmesine faul verip kart vermemesi kredibilitesini gozumde sifirladi hakemin. Artik yorum degil basit bir kural uygulamasi islemeliydi. Orada sari kartli oyuncuyu atmaktan acizsen o zaman git ciraklik yap bir yerde, meslek edin. Hakem degilsin cunku.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

bu ne nefis bir analiz. nerden çıktın sen kardeşim