1 Mayıs 2009

Magnum PI Kumeye



Redmen yegenim bir suredir blogu tek basina yeniliyor ben de sezlong blogcusu olarak kendi siteme sagdaki sayaci isletmekten baska bir katki saglamiyordum. Neyse, gecen sali aksam 6'da yatip 12 saat uyuyunca zihnim acildi, Hintli Superman/Spiderwoman derken ekonomik mevzulara daldim. Simdi de 2 yasindayken (1986) babamin '72 Mercedes 200'yle (W-114 kasa, 4 ileri duz vites) baslayan otomotiv hastaligima dair birseyler karalayim bari.

Pek tavsiye ettigim bir blog var, takip ediniz: http://www.autoblog.com/. Ozellikle hafta ici isinden sikilan motorhead'ler bilgi ve mizah iceren guzel postlar cakiyor. Chyrsler'in iflasindan tutun hurdadan aldiklari arabayla blog timi olarak Le Mons 24'e katilmalarina kadar genis bir yelpazede yaziyorlar*. Ozellikle 2.5 buyuklerin (GM, Ford, Chrysler da yarim) yoneticilerinin kuyruklari bacaklarinin arasinda it / sut dokmus kedi gibi Washington'a gidip tipis tipis geri donmeleriyle cok guzel dalga gectiler (asagida Amerika'dan devlet yardimi alinca cizilen bir karikaturumsu var, soldaki Wagoner -GM- ile ortadaki Nardelli -Chrysler- Obama tarafindan kovuldu yakin zamanda).

Bonus olarak da www.edmunds.com/insideline adresine bir goz atin (Edmunds otomotiv basininda saglam bir sirket, NBC otomotivle ilgili yorum gerektiginde onlari ariyor). En sevdigim bolum kendi "long term" bloglari . Sirket 1 seneligine araba satin alip elemanlarina kullandiriyor. Elemanlar da sonra izlenimlerini post ediyor. Normal araba testlerinde arabayi alir, 2 gun yardirir geri verirsin, onun icin uzun vadede nasil oldugunu tuketicilere anlatmak zor olur. Arabayi satin alinca gunluk isleri nasil hallettigi, bakiminin ne kadara patladigi, ne kadar sorunlu/sorunsuz oldugu cok daha iyi anlasiliyor. Dusuk butceli Turk dergilerinde ancak Renault Clio alip 2,500 km kullaniyorlar okuyucular cok merak ediyormus gibi. Edmunds ise arada cok alternatif arabalar aliyor. Mesela Tom Selleck'in canlandirdigi Magnum PI karakterinin Ferrari'sinden satin aldilar (2. el) . Araba calistiginda cok keyifliydi ama sogutucu akitmaktan calismaya pek firsat bulamadi.



Baska bir zaman da gecen sene aldigim kizil keciden bahsederim biraz.

*: Lemon ecnebilerde uretim hatali arabalara denir. Le Mans da 24 saat suren bir Fransiz araba yarisidir. Hurdadan aldigin limon arabanin kasasini guclendirip, mekanik aksamina biraz el atip Le Mons yarisina katilabiliyorsunuz. Pist Amerika'da cahil bir mekan, Le Mans'in eline su dokemez tabii ama konsept eglenceli.

Hiç yorum yok: