2 Mayıs 2009

Boston Celtics - Chicago Bulls 7. Mac


Efsanevi serinin 7. maci bu aksam Turkiye saati ile sabaha karsi 03:00'te. Su ana kadar kimsenin tahmin edemedigi sekilde muhtesem bir seri oldu. Caylak Derrick Rose onderligindeki Bulls, Kevin Garnett'in eksikligini derinden hisseden Celtics'e karsi cok iyi direndi ve seriyi 7. maca tasimayi basardi. Oynanan 6 macta izledigimiz toplam 7 uzatma devresi NBA tarihinde bir rekor. Maclar o kadar cekismeli geciyor ki Celtics'in kazandigi 3. mac disinda kalan 5 mac da 3 sayi ya da altinda yani tek hucum farkla sona erdi. Sakatliklar, sert fauller, kavgalar dahil heyecan namina ne ararsaniz var bu seride. Simdiden NBA klasikleri arasinda yerini aldi zaten. 


Su ana kadar oynanan maclarin box-score'lari asagida:

Bulls at Celtics: 105-103
Bulls at Celtics: 115-118
Bulls vs Celtics: 86-107
Bulls vs Celtics: 121-118
Bulls at Celtics: 104-106
Bulls vs Celtics: 128-127


Seri bu noktaya geldikten sonra sakatliklarin, yorgunlugun, eksiklerin sozu edilmemeli fazla ama yine de ufak bir rapor vereyim. Chicago'da Ben Gordon'un baldirindaki problem devam ediyor. Oyle ki maca isindiktan sonra bir daha sogumamasi icin oyundan cikaramiyorlar kendisini. Celtics'te ise Kevin Garnett'in neredeyse imkansiz bir geri donus yapacagi soylentileri GM Danny Ainge tarafindan yalanlandi. Bulls'dan Luol Deng, Celtics'ten de Leon Powe sakatlik sebebiyle oynayamayan diger isimler. 


Hayatinin bir doneminde eline basketbol topu degmis herkesin seyretmesi gereken muthis bir 7. mac bizi bekliyor. Yaziyi 3 kez uzatmaya giden 6. macin en kritik oyunuyla sonlandiriyorum. Dedigim gibi, bu maci kacirmayin, cok uzulursunuz.


2 yorum:

Adsız dedi ki...

ya ben gordon un o son 3 lüğü girseydi yine bol uzatmalı ve eğlenceli bir maç izleyecektik de işte şans chicago çok iyiydi bu sene ilk turda veda etmesi kötü oldu.

Redman dedi ki...

Maci oraya kadar getirmeleri de buyuk basari. Onumuzdeki sezon ne yapacaklarini cok merak ediyorum. Gordon'u mu tutacaklar yoksa Hinrich'i ilk 5'e Rose'un yanina mi monte edecekler, bir takasla alcak posttan skor uretebilecek bir uzun bulabilecekler mi? John Paxson'in takimda kalip kalmayacagi bile belli degilken cok onemli bir off-season Bulls'u bekliyor. Ama ne yaparlarsa yapsinlar sadece Rose'a sahip olduklari icin bile gelecekleri cok parlak bence..