31 Mayıs 2009

Denizlispor - Besiktas: 1-2

Boyle bir macin teknik taktik analizi gercekten cok zor. Stresten futbolcularin ayaklarinin kitlenecegi, sampiyonluk icin buyuk ihtimalle beraberligin bile yetebilecegi bir mac. Yine de Besiktas, gayet saglam bir oyun oynayarak ve kalesinde dogru duzgun pozisyon vermeden sahadan galibyetle ayrilmayi basardi, boylece kaderini baskalarinin eline birakmamis oldu.


Yer: Denizli Ataturk Stadi
Tarih: 30 Mayis 2009
Denizlispor: Cenk, Ozan (82' Selahattin), Wescley, Burak, Sener, Emin, Douglas, Bangoura (67' Caner), Guray (46' Musa), Angelov, Roberts
Besiktas: Rustu, Ibrahim Toraman, Gokhan, Sivok, Ekrem, Cisse, Ernst, Tello (43' Ugur), Serdar Ozkan (79' Ibrahim Uzulmez), Holosko, Bobo (83' Nobre)

Denizli Besiktas'i bu noktaya getiren duzeni sahaya surup Yusuf'un eksikligini de benzer bir oyuncu olan Serdar Ozkan ile doldurdugunu gorunce mactan onceki stresim yariya indi diyebiliirim. Savunmada Sivok, savunmanin onunde Cisse, ve ileride Holosko olunca zaten rahat ama efektif bir oyunla skora gitmeyi basardi takim. Mactan onceki bir baska korkum da bu sezon ilginc islere imza atmis olan hakem Deniz Coban'in gosterecegi yonetimdi. Komplo teorileri icinde gezinmiyorum tabii ki ancak kisilik problemleri sebebiyle macin onune gecmeye calisan cok hakemimiz var ligimizde malesef - benim de cekincem buydu. Her neyse, hakkini verelim, iyi bir mac yonetti. Hatalari da oldu ancak bunlarin cogunun bir takim aleyhine oldugunu kimse soyleyemez.


Mac baslayinca gorduk ki Besiktas'in ana oyun plani Ekrem ve Serdar Ozkan'in oldugu sol kanadi Tello ile destekleyip buradan yuklenmek, ters kanattan da Holosko'yu ve hatta Ibrahim Toraman'i ceza sahasina sokarak gol bulmakti. Eldeki oyuncularla da gayet mantikliydi bu dusunce. Ancak Denizlispor bunun onlemini almisti ve sag kanatlarini iyi savundular. Boyle olunca, buyuk ihtimalle Serdar'in Denizlispor'un sag beki Ozan'la takismasinin da etkisiyle, Mustafa Denizli Holosko ile Serdar'in yerini degistirdi ve takim daha dengeli bir yapiya burundu. Bu degisiklikten hemen 5-6 dakika sonra da Holosko'nun bir tac atisinda savunma arkasina yaptigi kosu ve Cisse'nin pasiyla gol geldi, Besiktas rahatladi. Istanbul'dan Galatasaray'in 1-0 onde oldugu haberi de gelmisti ve Besiktas maci iyice rolantiye aldi. Ilk yarida yolunda gitmeyen belki de tek sey sakat sakat oynayan Tello'nun devrenin sonunu getirememesiydi, onun yerine Ugur oyuna girdi. O ana kadar sahanin en iyisi bence Serdar Ozkan'di, aldigi 5 faul ve rakibine gosterttigi 2 sari kartla Denizlispor'un dengesini bozan isim oldu.


Ikinci yarida takim ilk yari biraktigi yerden devam etti. Ancak bu sefer oyun biraz daha geride kabul edilmisti ve bir kaza golu sorun yaratabilirdi. Mustafa Denizli durgun takimi hareketlendirmek icin 60'ta bir kez daha Serdar ile Holosko'nun yerlerini degistirdi. 63'te de sagdan bindiren Ibrahim Toraman'in akillara ziyan golu geldi. Kendisini 5 senedir yakindan seyreden biri olarak sunu soylemeliyim ki, iyi ayagi olan sag ayaginin iciyle pas verirken ekran basinda bana zor anlar yasatan Ibrahim, ters ayagi ile 20 metreden diregin dibini nasil buldu hala anlayabilmis degilim. Sadece hissetti-inandi-vurdu uclemesiyle aciklanabilir herhalde.

Neticede Besiktas cok zor gecebilecek bir maci Istanbul'dan gelen iyi haberlerin de yardimiyla sorunsuz bitirebildi ve ikinci bir "Uzulme Appiah, Allah'in dedigi olur" sendromu yasanmamis oldu.

Emegi gecen herkesi can-i gonulden tebrik etmek lazim, en basta da buradan saha ici tercihlerini sikca elestirdigimiz Mustafa Denizli'yi. Bu konuda daha uzun bir yazi yazacagim onumuzdeki gunlerde; ancak simdilik su kadarini soyleyeyim ki Yildirim Demiroren ve Sinan Engin onderliginde kisiliginden uzaklastirilmis, durusu bozulmus Besiktas'i daha seviyeli ve huzurlu bir camia haline getirmis olmasi bile yeterlidir benim gozumde. Sirf bu yuzden bile - bu olcude bir sportif basari gelmemis dahi olsaydi - kendisi ovguyu sonuna kadar hak etmisti. Keza futbolcular da, sahada iyi ya da kotu, nasil bir performans gostermis olurlarsa olsunlar en azindan her macta ellerinden geleni yaptilar ve terlerinin son damlasina kadar mucadele ettiler. Iyi gunlerde bunlari konusmak tabii ki kolay ama yine de basarida emegi gecen herkesin hakkini teslim etmemiz lazim buradan.

Denizlispor - Besiktas: 1-2
28' (0-1) Holosko
63' (0-2) Ibrahim Toraman
84' (1-2) Douglas

2008-09 Turkcell Super Lig Sampiyonu Besiktas

3 yorum:

sampi dedi ki...

Hissetti-inandi-vurdu hahaha. Cebrail'den SMS gelmis falan olmasi lazim, yoksa Toraman top sektirmekten aciz. Ters ayakla ceza alani disindan hareket eden topa can vermesi sampiyonluk masalinda guzel bir ayrinti oldu.

Adsız dedi ki...

tanıdığım sen sıkı beşiktaşlı, redman, biraz geç de olsa çok çok tebrik ederim!

zeynepp

Redman dedi ki...

Hehe cok sag ol Zeynep'cim. Dukkanin yerini biliyorsun artik ne de olsa, yine bekleriz :)