14 Mayıs 2009

No Tavsan, No Cry


Bobi Marley'in keyifli sarkisini "kadin yok, aglamak yok" seklinde yanlis yorumlayanlar var. Gercek anlamindan daha eglenceli, ben de Mustafa Denizli'ye ithafen No Tavsan, No Cry diyorum.

Takim kilavuz haric herkesin gordugu hatalari duzeltip Sivok'lu savunma + Cisse'li ortasahayla cok daha direncli oynadi. Pas takimi FB topa daha cok sahipti oyunun buyuk bolumunde ama pozisyon bulan takim Besiktas oldu. Ligin en zengin ve dengeli kadrosu Besiktas'ta. Basindan beri dedigim(iz) gibi taslarla fazla oynanmaz ve saglam iskelet bozulmazsa sonuc aliniyor.


Takimi ileri iten ve skora da centik atan Bobo ve Holosko'yu bu sezon bircok macta yedek birakan hoca, onlarin sirtinda havaya firlatiliyor simdi. Futbol bu, skor herseyin onune geciyor. Ustte forvet dogan Bobo'nun top takibiyle fiziksel ustunluklerini birlestirmesini goruyoruz. Yaklasik ayni boyda oldugu Ali Bilgin'den bir sort boyu daha yukarda kafa vuruyor. Yusuf topu kaptiginda kaleye 40 m kadar uzakta oldugunu da belirteyim. 25 m'den caktigi sag dis anlatilmaz yasanir. Holosko efsane oynadi. 4. golde akini ortasahada baslatti, verkaca girip net bir son vurus yapti. Bobo Nobre'den, Holosko da Serdar Ozkan/Erkan Zengin'den dolayi kesik yediginde takima kusmedigi icin Inonu'de deve kessek yeridir.

Bana gore macin adami Cisse'dir. Yer tutma, top dagitma, alan parselleme, taktik disiplin gibi sonradan edinilebilecek/ogrenebilecek her ozelligi CM diliyle 20. Performansi dogal yetenekleriyle sinirli. Sene sonu gitmesini hic istemiyorum. Tek tesellim yerine gelen oyuncunun Alman olmasi, cunku Cermenler'de bu tip ozellikler dogustan var.

Bir paragraf da Gokhan Zan'a. Digiturk'ten rica ediyorum, mac sirasinda ofsayt cizgisinin olmasi gerektigi yeri oyuncularin gorebilecegi sekilde surekli cizsinler. Yedigimiz ilk golde Ekrem ve Sivok'un yaklasik 15 m gerisinde. Adam saha icinde resmen gezmege cikiyor bazen. Sivok da insan, yaziktir gunahtir.

2'de 1 yeniyoruz Besiktas'i diyen esprituel Fenerliler artik Turkiye Kupasi'ni alamamakla ilgili sakalara katlanacaklar. Mesela Othello'ya gore FB en son kupayi aldiginda Micheal Jordan lisedeydi.

5 yorum:

Turgay Keskin dedi ki...

Çok güldüm. Fotoğraf süper, yazısı da. :]]

Alp dedi ki...

zan sorunumuz olmasa ne bundan önceki 3 şampiyonluk maçında öyle aciz durumlara düşerdik ne de bu maç o ilk golü yerdik. neyse şimdilik kutlama zamanı.

sampi dedi ki...

@turgay:

eyvallah. maksat eglenelim ve farkli seyler yazalim. bizim basin bobo'nun kacirdigini yazar en fazla, bence ofsayt cizgisi bozmak daha vahim. Esseklige vurgu yapmak istedim.

@spotless mind:
gokhan zan'a birinin kafasina vura vura pozisyon bilgisi ogretmesi lazim. aslinda o fizik ve motivasyonla faydali olabilecek bir oyuncu. tigana'nin sans verdigi her oyuncuda bir isik vardir, ben henuz gormus degilim gerci. tabi biraz da kendisinin caba gosterip cannovaro, terry, carvalho falan seyretmesi gerek maas pazarligi yapacagina. her sene 1.5 teknik direktorle calistiklari icin oyunculara pek kizamiyorum (Delgado dahil).

Unknown dedi ki...

Bu Gökhan Zan'ın tek hatası değil maçtaki. Bu golden hemen sonra benzer bir pozisyonda Alex'in alacağı çok bariz bir şekilde belli olan topa arkasını boşaltmak pahasına boşa çıktı ve Guiza kaleye vurmayı düşünse belki de takımını yenik duruma düşürecekti. Bu Gökhan Zan'da ne var da hem Denizli hem Terim sürekli oynatıyor cidden anlamıyorum.

Redman dedi ki...

@Ata

Al benden de o kadar :)