8 Mayıs 2009

Ozledik Be Abi - Ocakbasi


Yok burada anasini satayim. Soyle adam gibi oturup agzimizin tadiyla et yiyebilecegimiz, rakinin, salgamin hakkini verebilecegimiz bir Ocakbasi yok. Yalan olmasin, tek tuk Turk kebapcilara rastliyoruz ama onlar da biraz ocagi idare edecek kalifiye usta eksikliginden, biraz da tribune oynadiklari ve tribunler de hijyenik Amerikali'larla dolu oldugu icin ocak koymuyorlar dukkana. Mutfakta pisiyor et, suslenmis tabakta geliyor onunuze. Boyle olunca ocakbasinda ustayi seyredip kiyisindan kosesinden birsey ogrenme sansiniz da olmuyor. Bir de tabii buradaki hayvanlar hormonu yiyip, yapay yollarla beslendigi icin memleketteki etin tadini da yakalamaniz mumkun degil.


Hamburger cocugu zaten bu Amerikali'lar. Lastik gibi kofteyi yer, mutlu kalkarlar sofradan. Bicak sirti kiyilmis et mesela fazla komplike gelir onlara. Kozde biber, domates, patlican mevzuuna girmiyorum bile. Bizim ocakbasi keyfine en yakin olaylari mangalda biftektir, ama o bifteklerin de 40 firin ekmek yemesi lazim bizim Adana ile, Beyti ile boy olcusebilmeleri icin. Zaten onu da becerseler bile yaninda Coca-Cola, Pepsi icer mundar ederler eti ya neyse.


Okurken caniniz cektiyse kusura bakmayin. Bizim kadar ozleyen yoktur zaten.

Harbiden ozledik be abi...

5 yorum:

Turgay Keskin dedi ki...

Bir de üstüne Künefe. Bak benim buradayken bile canım çekti gerçekten. :]

Şairler Parkı dedi ki...

"biraz da tribune oynadiklari ve tribunler de hijyenik Amerikali'larla dolu oldugu icin ocak koymuyorlar dukkana."

Yerler onların hijyenikliğini, tuvalette taharet muslukları yok neyin artistliğini yapıyorlar?

Ege

Redman dedi ki...

@Turgay Keskin

Kunefe basli basina bir yazi konusu zaten :)

@Ege

Hahaha hocam iyi yakalamissin. Hijyenik yanlis kelime secimi olmus :)
Kokorec, kelle paca fln gorunce bile basi donuyor Amerikalilarin. O yuzden gozlerinin onunde ustanin eti sise gecirmesi, salatayi eliyle karmasi pek onlara gore degil, demeye calistigim buydu. Dusundum de muhallebi cocugu daha iyi anlatabilirmis bu durumu :)

Şairler Parkı dedi ki...

@Redman

Lafım sana değil ki:)Hakikaten durumun abesliğine. Deli gibi fast food yiyorlar gelip sonra burun büküyorlar bize. 1-2 defa tatsalar kıçları düşer bunların. Ha tabi ilk önce biraz mideleri bozulur, yemesinler, paylaşmayalım:)

En kısa zamanda siz gelin bu taraflara Beşiktaşlılar olarak yapalım bir ocakbaşı.

Ege

Redman dedi ki...

@Ege

Bak sen Besiktas deyince Carsi'daki meyhaneleri de ozledim simdi.