7 Mayıs 2009

Allah'in Dedigi Olur Frida


Hiddink’in ekonomik ve direncli savunma sanatina hayran olmamak elde degil. Futbol top sektirmekten ibaret olsa herkes oturur Brezilya eyalet sampiyonalarini seyrederdi. Sahayi resmen parselledi mavililer. Anti-tezin kralini ortaya koydular. 180. dakikada ufak bir konsantrasyon kaybiyla turu biraktilar.

Bronz Frida tipli Unibrow Bosingwa 3, bilemedin 4 cigerine ragmen rakip yari alana girmedi bile. Icerde oynadigin macta Puyol’suz Barca 10 kisi kalmisken CL finaline kalip Avrupa’nin en buyugu sifatini almak gibi bir iddian varsa o noktada topa sahip olup maci oldurebilmen lazim. 90. dakikada serbest atisi 30 saniyede kullanan takimin 94. dakikada kalecisini ileri gondermesi sadistce zevk almami saglamadi degil. Gerci kobra flutcusunun cocugunu hungur hungur aglarken gorunce icim biraz burkuldu ama olsun. Icimizdeki Katalanlar’in sevinciyle karsilastirinca solda sifir kalir. Sarbi esprisini Redman (telefon), Othello (g-chat) ve Felix Mourinho (blog) ayni anda muhtelif platformlarda yaptigindan mutevellit Barca sag bekinin adini Dainel Avles olarak degistiriyorum. Adam hakkaten rezil oynadi. Sahada Avles’ten kotu tek kisi hakemdi. Super Lig’de hakemlerin faul ve aut arasinda kalip kornerde karar kilarak denyolugunu yaptigi eyyam akimini ceza sahasinda yapilan temiz mudehaleye ceza sahasi disinda faul vererek gelistirdi. Ballack’in mac sonu hakem tacizi bana tatil ortamlarinda ketan Turk erkeklerinin turist kizlarla dans etme girisimlerini animsatti.


Amistad filminde kiloyla satilan apacinin mahkemede gozleri cakmak cakmak “Give us us free” (give us our freedom demek istiyor) derkenki halini dusunun. FB Denizlispor deplasmaninda sampiyonlugu kaybettiginde son dakikada vurusu direkten donen Appiah, yuzu aynen o sekilde olmak suretiyle sahada tepiniyordu. Sahaya dalan yurdum insani kendisine “Allah’in dedigi olur Appiah” diyerek telkin etmeye calisiyordu. Mac sonu yikilan Frida Bosingwa’ya da ayni kabullenme taktigine uygulamayi oneriyorum. Sabah ola hayrola.

Berbatov'a da burdan bir cift lafim var. CL yari finalinde son 25 dk oyuna girmissin. Karsinda toy ve telasli bir Arsenal var. Yaptigin en faydali hareket top taca cikinca elini kaldirip hakemi topun Man Utd'da olduguna dair ikna etmeye calismak. Futbolun zirvesini kirletmeni asla affetmeyecegim Dimitar. Babani da sevmezdim zaten.

4 yorum:

Redman dedi ki...

Tovbe estagfurullah. Korktum aksam aksam unibrow Frida'yi gorunce.

sampi dedi ki...

Robcan'a benziyorlar mi diye sordum. "Those guys look nothing alike" dedi.

Redman dedi ki...

Abi Cinli'ye sorarsan olacagi o...

Othello dedi ki...

abi cinliler goze dikkat etseler kafalari cok karisir.