1 Mayıs 2009

Bollywood Istifa



Koreografi ve yapim beni benden aldi. Supermancan yuksek binada kiraci medya sirketinde calisabilir. Ozel efektlerle izleyiciyi eglendirebilir. Fastastik hikayesiyle "her Amerikali bir kahramandir" iddiasinda da bulunabilir. Ama elemani sark kulturune uydurmaya calisinca ancak komedi oluyor. Hem de trajik versiyonundan.

Bunun delikanli Turk versiyonu da vardir. Ilk kez abim bir VHS kasedinde eve getirdiginde gormustum. Hatta Dunyayi Kurtaran Adam'la beraber getirmisti ve mini sinema festivali keyfi yasatmisti evde. Benden 10+ yas buyuk oldugu icin sayesinde 7 yasinda onunla beraber ergenlesme/genclik doneminden gectim sayilir. Metallica'nin davayi satmadan onceki albumlerini kasetten severek dinlemisligim vardir nitekim. Zaten surekli olarak yasimin uc katini hissetmisimdir. Lisedeyken de yasli derlerdi bana. Gerci onda Lise 2'deyken siniftaki herkes rehberlik hocasina OSS'nin gencligini nasil harcadigini anlatirken benim "yoruldum ben bu islerden, yasliyim biraz" dememin bir etkisi olmus olabilir. Kendimi bildim bileli yavas hareket ettim ve Besiktas'in Barcelona'yi paramparca etmesi haricinde pek heyecanlanmadim.

Simdi 75 yasinda mezarda emekliligi bekliyorum. Abim sagolsun toruncan gibi sevdigim bi yegenim de var. Belki askere gidince yeterince dayak yersem kendime gelirim. Ama o zamana kadar veteranliga devam.

Tosuncugun da bir resmini koymadan edemedim.



5 yorum:

Redman dedi ki...

Hahaha yanindaki de Orumcek Kadin!

Othello dedi ki...

http://www.youtube.com/watch?v=zL6xgki326E

Redman dedi ki...

Abi Allah kahretsin bu ne ya? Hahahah!

Turgay Keskin dedi ki...

''Metallica'nın davayı satmadan önce..'' :] bu da süpermiş..

Tabii bu superman güzel ama bizimkisi daha bir kahraman. En sevdiğim sahne ise kripton'u James Bond çantada trenle bir yere taşıyorlardı, çok yaratıcıydı! Bir arkadaşım superman hakkında çok güzel bir yorum yapmıştı, onu da burada tekrarlamak istiyorum.

''Tamam kardeşim süper kahramanlara karşı zaafım var ama kıçında tayt, saçı bukleli olanlara değil.''

sampi dedi ki...

Kirmizi don hakkaten anlamsiz bir detay. Super kahramana her gun yilbasi herhalde. Ben de pelerine kilim en cok.

Saci bukleli deyince aklima Tarkan ve mini etegi geldi.